|
![]() |
#1 |
![]() Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
ORHUN GÖYTAN İşletmeci ŞEHİT 35 yaşındaki Orhun Göytan, gemi acentesi işletiyordu. Darbe girişiminde kardeşi ile Acıbadem’e giden Göytanın darbeci askerler tarafından Araçları tarandı iki kardeşten biri bacağını kaybetti, diğeri şehit oldu. Bir değil, iki evlat acısı çekiyorum” diyen baba Orhun kardeşiyle birlikte gemi acenteliği yapıyordu. İki oğlum geç saatlere kadar çalışmıştı. Ayvalık’taydım. İhtilal oluyor baba’ dediler. ‘Aman oğlum ben yaşadım, bilirim, sakın dışarı çıkmayın’ diye uyardım.büyük oğlum kardeşini tutamamıştı arabanın içindeyken kurşunların hedefi olmuşlar. Orhun yedi kurşunla hayatını kaybetti. Diğerinin bacağını kestiler. Onları çok iyi yetiştirdik Yurt dışında okuttuk, Biz bunu hak etmedik...” 15 Temmuz gecesi ayağını kaybederek gazi olan Kenan Ulutürk, İngiltere'de fizik mühendisliği okudu. Şehit Orhun Göytan ise Malta Üniversitesi'nde ekonomi bitirdi. İki kardeş Türkiye’de kendi işlerini kurmuştu.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
AKIN SERTÇELİK Taksici ŞEHİT 15 Temmuz gecesi FETÖ darbesine Boğaziçinde tek başına direnen 41 yaşındaki Akın Sertçelik’in cenazesi kimsesiz cenazelerin gönderildiği Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumun’da bulundu. Çünkü yatak kıyafetiyle köprüye ulaşan Sertçelik, yanına cüzdanını ve kimliğini almamıştı. 15 Temmuz darbesini annesinin telefonuyla öğrenen Sertçelik, evinin camına Türk bayrağını astıktan sonra pijamalarla, 15 dakika uzaklıkta olan Boğaziçi Köprüsü’ne tek başına gitti. Eşiyle en son olarak sabah namazında konuştu, Cumhurbaşkanımız dönün demeden dönmem” dedi Eşinden haber alamayan acılı şehit eşi Ben razıyım Allah'ım da razı olsun ondan” dileğinde bulundu.2 çocuk babası 41 yaşındaki Akın Sertçelik, taksi şoförüydü. en sevdiği şey eşine ve çocuklarına yemek yapmaktı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri** ** ** *** AKİF KAPAKLI Emekli ŞEHİT
Akif Kapaklı, 15 Temmuz gecesini engellemek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne koştu Kur'an hatmini tamamladı Beştepe’ye gitti tanklara tek başına direndi Jandarma Genel Komutanlığına atılan bombayla şehit oldu.Çorum Sungur’da bir dönem Anavatan ilçe başkanlığı yapan Kapaklı, 1999 da milletvekili adayı olmuştu. 63 yaşında ve 7 çocuk sahibi Kapaklı, darbeyi oğlundan öğrendi. “Son cüzünü son hatmi ve son duasını ederek Cumhurbaşkanının çağrısıyla meydanlara koştu Jandarma Genel Komutanlığına atılan bombayla yaralandı sol tarafı parçalandı. Ben herkese hakkımı helal ediyorum benim adıma helallik isteyin” diyerek şehadet getirdi. şehit oldu. Bir değil bin Akif var oğul Ömer Kapaklı hainlerle mücadelem ölene kadar bitmeyecek” abisi Eyüp Kapaklı ise “Babam ülke için şehit oldu.ülke için bir değil bin Akif var. Herkesin gidecek yeri var ama bizim gidecek bir yerimiz yok” dedi. Babasının cenazesine tekerlekli sandalye ile katılan oğul Ömer Kapaklı, saldırıda vücudundakj şarapnel parçaları ile yaşamak zorunda Babasının şehit olduğu patlamada gazi olan Ömer Faruk , darbe gecesi babası ile Külliyeye gitti babası tanktaki askerlerle münakaşaya girdi, "Benim askerim bana mı ateş edecek? Bu ülke size ne yaptı?" gibi sözler sarf etti Hastanede bilinci açıktı. 'Sakın isyan etme, benden herkese selam Hakkım herkese helal. Onlardan benim adıma helallik iste.' dedi. kelime-i şehadet getirdi. Babamı da beni de ameliyata aldılar. Ameliyattan çıktığımda babamın vefat haberini aldım." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
AKİF ALTAY Polis ŞEHİT Polis Isparta İl Emniyet Müdürlüğü’nden Ankara Özel Harekât Başkanlığı’na alınan polis memuru Akif Altay, 15 Temmuz gecesi Gölbaşı’nda şehit edildi. önce ağır yaralandı.Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu. Burdur Şehitliğinde toprağa verildi.53 yaşındaki Şehit evli ve 3 çocuk babasıydı. ismi Isparta’da bir ilkokula verildi. Berat Gecesi şehadet için dua etti 15 Temmuz gecesi FETÖ cü hainler tarafından Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı’nda şehit edildi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
AHMET KOCABAY Tekstilci ŞEHİT 15 Temmuz hain darbe gecesinde rütbeli askerleri boğazına bıçak dayayarak durduran FETÖ’cü hainler tarafından vurularak şehit edildi. Esenlerde insanları ezerek öldüren tanka çıkan Kocabay, rütbeli askerin boynuna bıçağı dayadı hainleri durdurdu.darbeci hainler tankla olay yerinen kaçtı. Hareket halindeki tankın üzerinde kalan Ahmet Kocabay, darbeci askerlerce karaciğerinden vuruldu Kanuni Sultan Süleyman hastanesinde şehit düştü. 31 yaşında ve 1 çocuk babası Malatyalı Kocabay, Edirnekapı şehitliğine defnedildi.iki yıl bir kafeyi işlettikten sonra tekstil işine başlamıştı. Arkadaşlarına ve vatanına bağlı gözü kara bir insandı Bana bir şey olursa aileme sahip çıkın” demişti. 1,5 yaşında bir kızı vardı. ismi, Esenyurt’ta imam hatip lisesine verildi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
AHMET KARA Aşçı ŞEHİT Birkaç ay önce annesini kazada kaybeden Ahmet Kara, vatanı ve bayrağı için Saraçhane’de şehit oldu.FETÖ'cü hainlerin kurşunlarıyla şehadete yürüdü Kara, darbenin en genç şehitlerindendi 24 yaşında olan Ahmet Kara, aşçıydı Hatay’dan gelmişti Saraçhane’de darbecilerin karşısına dikildi. işgalci askerlere hedef oldu. Birkaç ay önce öksüz kalan 4 kardeşin büyüğü ve tek oğlu olan Kara, çevresi tarafından güler yüzlü, hayat dolu bir gençti 17 Temmuz’da memleketi Hatay'ın Yoncakaya Köyü'nde toprağa verildi. ismi, Şırnak’ta Anadolu imam hatip lisesine verildi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
AHMET ÖZSOY TÜRKSAT Tesis Sorumlusu ŞEHİT FETÖ’cü hainler, Ankara TÜRKSAT Kampüsü’nü ele geçirdi TÜRKSAT’ta görevli personel Ahmet Özsoy, darbecilerin planlarını ters çevirdi. Darbenin püskürtülmesinde kilit rol oynadı hainlerin makineli tüfek saldırısıyla şehit oldu.49 yaşındaki Ahmet Özsoy, hain gecede destan yazdı. TRT'ye el konulduğu haberiyle 2 kepçe ve 1 itfaiye aracı ile Konya sapağındaki TÜRKSAT’a giden yolu kapattı. darbeci askerler, TRT hariç yayınların kapatılmasını istedi özsoy ve ekibi, işlemi bir saat boyunca engelledi. Darbeciler çanak antene zarar verdi yayınları kesemedi TÜRKSAT’a baskın düzenleyen darbeciler Özsoy ve ekibini, makineli silahlarla taradı. Ahmet Özsoy, arkadaşı Ali Karslı ile birlikte şehit edildi.FETÖ'cü hainlerin hedefi TÜRKSAT tı Haberleşme ağını kesmeye çalışan askerler Yarbay Eray Uçkun’un başında yer aldığı 13 kişilik ekiple TÜRKSAT'a gitti. cuntacılar, gece TÜRKSAT binasını toplam 4 kere bombaladı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ŞENER DURSUN Memur ŞEHİT 15 Temmuz gecesi FETÖ darbesinde amcası Mikail Dursun ile Külliyeye giden Şener Dursun, tanklar nedeniyle Külliyeye ulaşamadı. tanklara direnen 48 yaşındaki Şener Dursun’un kalbi yaşananlara dayanamadı hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçiren Dursun Dursun, hastanede şehit oldu. Şener Dursun’un 24 yaşındaki kızı Kübra Dursun, babasının dışarı çıkmasını istememişti. Annesi Baban vatanı için çıksın kızım” yanıtını aldı. Kübra Dursun, şehit babasının ardından Babam çok başkaydı. bizi gururla yaşattı. başımızı öne eğdirmedi. Ölümü de öyle oldu, rahmetli oldu ama bize gurur yaşatıyor, şükürler olsun.”dedi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
CELALETTİN İBİŞ Memur ŞEHİT Altındağ Belediyesinde memur Şehit Celalettin İbiş, 53 yaşında 4 çocuk babasıydı. AK Parti ilçe yönetiminde görevliydi 15 Temmuzda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla Genelkurmay önüne geldi halkın üzerine yürüdüğü bir askeri kurtarırken,darbeci askerlerce sırtından vuruldu.şehit oldu.önce Ulus’a, sonra Kızılay’a giden Oğlu Yasin İbiş’e tankı ele geçirdiklerini anlatan İbiş, Genelkurmay Başkanlığında olduğunu bildirdi.Babasının Genelkurmayda bir askeri koruduğunu askere su verdiğini söyleyen oğlu bir anda helikopterin babasını taradığını anlattı. Helikopter ateşinden kurtulan babası keskin nişancılar tarafından sırtından vuruldu şehit oldu babasına müdahale etmek istedi fakat darbeci hainler izin vermedi Eşine “Dışarısı çok kötü, çocuklar sana emanet” diyen Şehit Celalettin İbiş, AK Parti binasından çıkarken arkadaşlarına, “Dışarıda savaş var abdest alalım muhtemelen şehit olacağız gazi olacağız” diyen İbiş, olaydan 1 ay önce Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etmişti. şehidin oğlu Babam da demokrasi mücadelesi için Genelkurmay önündeydi. Baba eve git’ derken silah sesleri, bomba sesleri geldi. ‘Allah’ diyenleri duydum. Telefon kapandı elim ayağım titredi. Babam Oğlum bomba düştü yanımıza, taradılar iyiyim’ dedi kapattı. Ben vatansız kalmamak için babasız kaldım” son konuşmadan 15 dakika sonra babam vuruldu şehadete kavuştu babam“Ya gazi olacağız ya da şehit" diyerek sokağa çıktı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BURHAN ÖNER İnşaat İşçisi Darbecilere direnmek için fsm Köprüsü’ne giden Burhan Öner, yanında patlayan tank mermisiyle şehit oldu. geride 2 çocuğu kaldı Burhan Öner, Gece 02.00’de abdest alıp namaz kıldı Kur’an okumaya başladı Bu gece yatılacak gece değil biz namus için şeref için yaşamıyor muyuz? Ben nasıl yatarım” diyerek köprüye koştu.tank mermisiyle şehit oldu. Darbeci hainler tarafından şehit edildi 16 Temmuz cumartesi günü defnedildi.ismi, İstanbul Maltepe’de bir ilkokula verildi. Pendik’te bulunan Sülüntepe Spor Kompleksi'nin adı Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi olarak değiştirildi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|