|
![]() |
#1 |
![]() Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
AHMET KARA Aşçı ŞEHİT Birkaç ay önce annesini kazada kaybeden Ahmet Kara, vatanı ve bayrağı için Saraçhane’de şehit oldu.FETÖ'cü hainlerin kurşunlarıyla şehadete yürüdü Kara, darbenin en genç şehitlerindendi 24 yaşında olan Ahmet Kara, aşçıydı Hatay’dan gelmişti Saraçhane’de darbecilerin karşısına dikildi. işgalci askerlere hedef oldu. Birkaç ay önce öksüz kalan 4 kardeşin büyüğü ve tek oğlu olan Kara, çevresi tarafından güler yüzlü, hayat dolu bir gençti 17 Temmuz’da memleketi Hatay'ın Yoncakaya Köyü'nde toprağa verildi. ismi, Şırnak’ta Anadolu imam hatip lisesine verildi.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
AHMET ÖZSOY TÜRKSAT Tesis Sorumlusu ŞEHİT FETÖ’cü hainler, Ankara TÜRKSAT Kampüsü’nü ele geçirdi TÜRKSAT’ta görevli personel Ahmet Özsoy, darbecilerin planlarını ters çevirdi. Darbenin püskürtülmesinde kilit rol oynadı hainlerin makineli tüfek saldırısıyla şehit oldu.49 yaşındaki Ahmet Özsoy, hain gecede destan yazdı. TRT'ye el konulduğu haberiyle 2 kepçe ve 1 itfaiye aracı ile Konya sapağındaki TÜRKSAT’a giden yolu kapattı. darbeci askerler, TRT hariç yayınların kapatılmasını istedi özsoy ve ekibi, işlemi bir saat boyunca engelledi. Darbeciler çanak antene zarar verdi yayınları kesemedi TÜRKSAT’a baskın düzenleyen darbeciler Özsoy ve ekibini, makineli silahlarla taradı. Ahmet Özsoy, arkadaşı Ali Karslı ile birlikte şehit edildi.FETÖ'cü hainlerin hedefi TÜRKSAT tı Haberleşme ağını kesmeye çalışan askerler Yarbay Eray Uçkun’un başında yer aldığı 13 kişilik ekiple TÜRKSAT'a gitti. cuntacılar, gece TÜRKSAT binasını toplam 4 kere bombaladı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
OĞUZHAN YAŞAR ŞEHİT 15 Temmuz hain darbe gecesinde,Külliye önüne ilk koşan Oğuzhan Yaşar, Beştepe’ye atılan bombalarla başından yaralanarak hastaneye kaldırıldı.TOBB Hastanesi´nde yaklaşık 20 gün yaşam mücadelesi veren Oğuzhan Yaşar, 3 Ağustos Çarşamba günü şehadete ulaştı. Şehit naaşı, annesi, babası, kardeşi ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ eşliğinde memleketi Erzurum'a getirildi.vatandaşlar köy mezarlığına gömülen şehit için kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “23 yaşında, 1.95 boyunda bir fidan. Dünya güzeli bir fidan. Şehadetle bir başka güzelleşmiş. Morgda cemalini göreyim istedim. İndim cemalini izledim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MERİÇ ALEMDAR Polis ŞEHİT 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat da şehit düşen 2. Sınıf Emniyet Müdürü 44 yaşındaki Meriç Alemdar, F-16’saldırısıyla şehit oldu Alemdar’ın şehadetini, kendisi gibi polis memuru olan eşi Fadime Alemdar metanetle karşıladı. Milas eski İlçe Emniyet Müdürü Deniz Alemdar şehit Meriç Alemdar’ın kardeşiydi.şehidin cenazesi, Gölbaşı Polis Mezarlığı’na defnedildi. Meriç Alemdar’ın akciğer kanseri babası Ali Alemdar oğlunun şehadet haberini alamadan vefat etti. şehidin eşi Fadime Alemdar, "Çocuklardan tek isteğim onun gibi dürüst, cesur, çalışkan ve başarılı olmalarıdır. Çocuklarımdan vatana, millete, bayrağa sahip çıkmalarını istiyorum. Meriç gibi olsunlar, kitap okusunlar, spor yapsınlar, korkusuz olsunlar." açıklamasında bulundu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ÖMER HALİSDEMİR Astsubay Kıdemli Başçavuş direnişin simgesi Halisdemir, Komutanı Aksakallı’nın emrine, şehadet olduğunu bilerek itaat etti. darbeci Terzi’yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde etkin rol oynadı Halisdemir, darbeci askerlerin kurşunlarıyla şehit oldu Niğde'nin Çukurkuyulu Hüseyin Halisdemir'in 7 çocuğundan biri olan Ömer çocukluğunu Çukurkuyuda geçirdi. çobanlık yaptı. Hatice Halisdemir ile evlendi ve Elifnur ve Doğan adlı iki çocuğu oldu. Şehit Ömer 1999 da Piyade Astsubay olarak Tsk ya katıldı. yurt içi ve dışında görevler yaptı 15 Temmuz gecesi adını unutulmazların arasına yazdırdı. 15 Temmuz gecesi makam aracı Külliye'ye de sıkıştırılan Komutan Aksakallı pusudan kurtuldu en güvendiği adamını aradı darbeci Terzi’nin "Ben geliyorum. Kışlanın emniyetini sağlayın, komutanlardan kimseyi almayın, ateş edin" emrini verdiğini öğrendi. Koruma Astsubayı Halisdemir’i aradı Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi haindir isyancıdır.karargâha girmeden öldür Bunun sonunda şahadet var. Hakkını helal et.” Ömer Başçavuş, sonu ölüme varan emir üzerine Zekai Paşa'ya Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin" dedi.Semih Terzi, 40 kişiyle Özel Kuvvetlere Halisdemir Terzi’yi kafasından vurdu. hainlerin kurşunlarına hedef olan ömerin son nefesini vermediğini fark eden Üsteğmen Mihrali Atmaca, son kurşunla Ömer Halisdemir’i şehit etti. Ömeri arkadan vurdular |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ÖMER HALİSDEMİR Astsubay Kıdemli Başçavuş FETÖ'cü Semih Terzi, silopiden helikopterle Özel Kuvvetlere geldi. Halisdemir, karargâh binasına saklandı. Helikopterden inen darbecilerin arasına karıştı ve silahını çekerek Terzi'ye 3 el ateş etti. Terzi, yere yığılırken, ömere Terzi'nin cuntacıları ateş açtı. Ömer'e 15 el ateş edildi. ilk kurşunu sıkan Binbaşı Fatih Şahindi 12 el ateş etti Darbeci general Terzi'yi tereddüt etmeden vuran Zekai Paşanın emiriyle şehadete yürüyen Ömer FETÖ'cü hainlerin kanlı darbe girişimini attığı kurşunla bozguna uğrattı. Cesaret kavramını gelecek nesillere miras bıraktı Ömer Halisdemir'in vurduğu Terzi, cuntacılar tarafından karargâha taşındı. Ömerin nabzını kontrol eden cuntacılar Halisdemir'e canice ateş etti. Üsteğmen Mihrali Atmaca cuntacıların başındaydı Darbeciler cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi helikopterle GATA'ya götürdü şehit ömerin naaşı karargahın önünde bırakıldı Darbeci general helikopterde öldü. Astsubay Ömer Halisdemir, darbe gecesinde tarih yazdı. Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi alnından vurara hainlerin kurşunlarıyla şehit düştü. Kahramanın ismi asla unutulmayacak 42 yaşındayken FETÖ’cü teröristlerce 30 kurşunla şehit edilen Şehit Ömer memleketi Niğde Bora defnedildi. Cenazede babası, “Ben onu vatana yetiştirdim vatan istedi vatana verdim!” sözleriyle hafızalara kazındı.Kahraman şehidin kabri, 100 bin kişi tarafından ziyaret edildi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
HİKMET BAYSAL İşçi ŞEHİT FETÖ cü darbe girişiminde hainlere karşı durmak için arkadaşı Ferdi Yurduseven ile Atatürk Havalimanı’na giden 23 yaşındaki Kastamonulu Hikmet Baysal, arkadaşı ile Sultangazi’deki evine giderken geçirdikleri trafik kazasıyla şehit oldu. Şehit Hikmet Baysal’ın annesi, ‘’Oğlum maneviyatı yüksek, vatan bayrak sevgisi taşıyan bir çocuktu. Acı ve gururu yaşıyoruz’’ dedi Kastamonulu Baysal’ın cenazesi, gözyaşlarıyla uğurlandı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|