Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Dualar Dular ile ilgili herşeyi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 05-28-2018, 07:03   #1
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak mumsema.org

PEYGAMBER DUALARI

Hz. Adem:*Hz. Adem ve Havva dünyaya gönderilince hatalarından dolayı çok gözyaşı dökerek “ Ey Rabbimiz, biz nefsimize zulmettik, bizi bağışlamaz ve merhamet etmezsen şüphesiz hüsrana düşenlerden oluruz. (A’raf 7/23)

Hz. Nuh: az kişi tabi olunca “Ya Rabbi mağlup düştüm yardım et “diyerek Allah’a yalvarır.(Kamer). Hz. Nuh’a gemide şöyle dua etmesi emredilir.”Bizi zalim kavminden kurtaran Allah’a hamdolsun. Ya rabbi, beni bereketli bir yere indir. Sen hayrul Muzazilinsin.(Mü’minun ).Zalimlerin helakından sonra Hz. Nuh “Ya Rabbi!, şüphesiz boğulmuş oğlumda ailemdendir. Senin vaadin haktır, sen hakimler hakimisin.

Hz. İbrahim:*Hz. İbrahim “Ya Rabbi bana hikmet ver ve beni salih kullarına ilhak et. bana sıdk nasib et. Beni cennetinin varislerinden kıl. Babamı bağışla o sapıtanlardandır. İnsanların diriltilecekleri gün beni mahcup etme. o günde ne mal bir fayda verir ne oğullar kim selim bir kalple Allaha gelirse kurtulur (Şuara)

Hz. Lut:*Hz. Lut ‘un kavmi günahda ısrar edince “Ya Rabbi, beni ve ehlimi onlardan kurtar.*(Şuara) Ve kavmi azabı getir deyince; Ya Rabbi bozguncu kavme karşı bana yardım et.”dedi. (Ankebut)

Hz. Eyyub:*Ya Rabbi zarar dokundu ve sen Erhamer’rahiminsin (Enbiya) Ya Rabbi şeytan beni zorluk ve azaba uğrattı.(sad).

Hz. Yusuf:*Hz. Yusuf zindana atılmak ve Züleyha’nın dediğini yapmakla karşılaşınca “Ya Rabbi; zindan benim için onların davet ettiğinden daha sevimlidir. Eğer kadınların hilesini benden çevirmezsen onlara meyleder ve cahillerden olurum.Hz. Yusuf dünya saltanatına bedel gerçek saadetin olduğu beka alemini ister. Ve Ya Rabbi: bana saltanat verdin ve rüya öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan; sen dünya ve ahirette velimsin. Beni müslüman olarak vefat ettir ve salihlere ilhak eyle.(Yusuf)

Hz. Şuayb:*peygamberin kavmi ona tabi olanları tehdit edip “Ya bizim yolumuza dönersin ya da sizi çıkaracağız”diyince Hz. Şuayb şöyle dua eder: “Ya Rabbena bizim ile kavmimiz arasını hak ile aç sen hayrul fatihinsin.” (Araf)

Hz. Musa:*Cenab-ı Hakk Musa (a. s)’a firavuna tebliğde bulunmasını Beni İsrail’i kurtarmasını ister. Hz. Musa şu duasını yapar: “Ya Rabbi kalbime inşirah ver, işimi kolaylaştır, dilimdeki düğümü aç, ki sözlerimi anlasınlar. Bana kardeşim Harun’u yardımcı kıl onunla sırtımı kuvvetlendir. Onu işimde ortak kıl. ki sana çokça tesbih edelim ve seni çokça analım. Şüphesiz sen görmektesin.

Hz. Süleyman: “Ya Rabbi beni bağışla ve benden sonra kimseye nasip olmayacak bir saltanat ver. Şüphesiz sen Vehhab’sın .(Sad)Ya Rabbi bana anneme ve babama ihsan ettiğin nimetine şükretmemi ve razı olacağın amelleri nasip et rahmetinle salih kullarına kat.(Neml)

Hz. Yunus:*yüce Nebi balığın karnında şöyle yalvarır: “Ya Rabbi senden başka ilah yoktur. Seni tenzih ederim, muhakkak ben zalimlerden olurum .(Enbiya)

Hz. Zekeriyya: “Ya Rabbi; kemiğim zayıflayıp gevşedi baş bembeyaz alev gibi tutuştu, sana dua etmekten mahrum olmadım, Ya Rabbi yerime geçecekler hususunda korkmaktayım, karım kısır bana yardımcı ihsan buyur; bana varis olsun Yakup ailesine varis olsun ve onu ey Rabbim rızana kavuştur.(Meryem 19)

Hz. İsa:*Havarilerin gökten sofra istemelerine karşı Hz. Mesih şöyle dua eder; “Ya Rabbena bize semadan evvelimiz ve ahirimiz için bayram ve senden mucize bir sofra indir. Bizi rızıklandır, Sen hayru-r razıkınsın.(Maide)

Hz. Muhammed:* dualarına kulluk ifadesi olan deki” ifadesi ile başlamaktadır.De ki: Ey mülkün sahibi Allah’ım, dilediğine mülk verir, ve alırsın, dilediğini aziz eder, ve, zelil kılarsın. hayır senindir. sen kadirsin, geceyi gündüze sokar, gündüzü geceye dahil edersin, ölüden diri, diriden ölü çıkarırsın ve dilediğine hesapsız rızık verirsin.” (Al-I İmran)Bir iş veya yere sıdk ile girmek ve çıkmak için de ki; “Ya Rabbi sıdk ile beni girdir ve sıdk ile beni çıkar. Katından yardıma bir kuvvet ihsan buyur.” (isra)*

Kaynak nazarduası. gen.tr

Veysel Karani Duası

Veysel Karani duası,*gece birden sonra Allah'a inanarak ve güvenerek okunursa, dileklerin gerçekleşmesine yardımcı olur Allah'a istek bildiren kullar duaya başlarken, "Ey yüce Rabbim! Ben aciz bir kulunum. Sana yakışır kelimelerle dua etmeyi, bilemiyorum. Sana sevgili kulun Veysel Karani'nin duası ile yalvarıyorum.Allah'ım ona açtığın dergahının lütuf kapısını, bizlere de aç.*Ya Rabbi! Sevgili kulunun güzel duasıyla, onun dediği gibi,*aciz kulun Sana dua ediyor ve Senden diliyor"*Bu şekilde niyet ederek duayı en içten şekilde, Allah'a inancınızla okuyun . Her türlü beladan, fakirlikten Allah'ın izniyle uzak kalın.**

Veysel Karani duasının meali

Allah'ım! Sen Rabbimsin, ben kulunum.
Sen yaratansın, bense yaratılanım.
Sen rızık verensin, ben rızık verilenim.
Sen mülkün sahibisin benim sahibim Sensin.
Sen çok güçlüsün, ben muhtacım.
Sen çok zenginsin, bense yoksulum
Sen hayatsın dirisin, bense ölümlüyüm, Sen ölümsüzsün, ben, ölümlüyüm.
Sen kerem sahibisin, ihsan edensin
ben isyan eden ve, kötülük edenim.
Sen bağışlayan, günahları affedensin,
ben günahkarım. Sen azamet sahibisin
sen büyüksün,*bense değersiz ve küçüğüm.
Sen kuvvetsin, güçsün, bense aciz biriyim.
Sen verensin, bense dilenen ve, isteyenim.

Sen emniyetsin cömertsin bense muhtacım.
Sen yapılan duaları kabul edensin ben isteyenim. Sen şifa verensin, bense şifa arayan, hastayım.
Allah'ım, günahlarımı affet, beni bağışla
Beni cezalandırma. şifa ver. Şifayı sen verirsin.
Ya Allah'u ya Rabbi, ya Rahimü, ya Şafi,*ya Kerim, Allah'ım tüm günahlarımı bağışla. bana yol göster
Annemi, babamı, kardeşlerimi, bağışla.
İman, din ve Kur'an hizmetindekileri bağışla.
Beni affet, dertlerimi*şifalandır.*merhamet ed
Bana afiyetler ihsan et. Rahmetinle muamele et
Beni ebedi olarak rızıkına eren kullarından eyle!
Allah'ım,merhametinle muamele et! Amin. Allah dualarınızı kabul eylesin, Amin..

murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-28-2018, 07:03   #2
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak www.aligültekin.com.tr

Dursun Ali Erzincanlı –İNŞİRAH DUASI”

Ey Yalnızların, Arkadaşı, Ey Mutsuzların Yardımcısı, Ey Yoksulların Zenginliği, Ey Zayıfların Gücü,
Ey Fakirlerin Hazinesi, Ey Tek Güç Ve Kudret Sahibi Ey İhsanıyla Tanınan Keremi Sonsuz Rabbim, Efendimiz Hürmetine Sıkıntılarımı Gider.
Ey Rabbim Sen Sıkıntılarıma Musibette Ümidimsin Yalnızlığıma Arkadaş Gurbetimde Dostumsun
Kederi Ferahlatıp Yardımıma Koşansın
Zor Anımda Sığınağımsın. Karanlıkta Aydınlığımsın Ey Rabbim Yol Göster Günahlarımı Bağışla
Rabbim Ayıplarımı Ört Kalbimi Sevginle Süsle
Sıkıntılarımdan Kurtaran Sen Kalbimin Sevgilisisin. Sen Şaşkına Yol Göster Muhtaca Yardım Ed Korunmak İsteyenleri Koru
*ALLAH’ım , Ben Kulunum Sıkıntılıyım.
Tüm İsimlerini Kalbime Bahar Gönlüme Nur yap Sıkıntılarımın İlacı sensin. Ruhum Susamış Suya , Kalbim özler seni Gözlerimi Sana Çevirdim Kulaklarımı Seni Çağıranın Ülkesine Bıraktım Susayan Bir Toprak Gibi Bitkinim
Kalbimi Senin Yoluna Koydum
Ellerimi Senin Dergahına Açtım Senden isterim Güneş Ve Ay Senin Nurundandır
Mahzun Irmaklar Hasretinden Çağlar
Deniz Bu Ayrılıktan Böyle Deli Böyle Dalgalı Kuşların Ümidi Sen Bitkilerin neşesi sensin İnsanların Hiç Bitmeyen Duası Sensin Mevla’m
Bizi terk etme Sevgin İçimizde Kalsın
Yol Rasul’ün Yolu Olunca Kimseye Bel Bağlamam Rabbim ALLAH’tır Kurtuluşum Ondan Gelecek

*Günahla Örtülmüş Varlığım Bo’nun Özlemidir Beni Şefaatim o’nun Dilindeyken o’nu Bırakamam Mevla’m Beni Dost Seçinceye Kadar Yaşat Aşkınla Yandığım anda Al Canımı Al Ki…
Ölüm!!! Aşkımın Adı Olsun.
Ey Rabbim, Ben Ki Günahı Çok Bir Zavallıyım
Aklım Dünyaya Takılmış Sense Nur ve Rahmansın Öyle Güzelsin Rabbim Kulunu Kendine Yakınlaştır İmanınla Dirilt. Ey Sevdiklerini Sevindirmekten Hoşlanan Rabbim Sana Açılan Elleri Geri Çevirme Kalbime Aşkınla Tecelli Et Senden Başka Kalmasın Kalbimi Sevginle Zengin Eyle Seni Anmayı nasip et Bana İsimlerinle Güç Ver Hakikati Göster
İsimlerin Ki Kalplerin Nurudur
Ey Rabbim Bizi Sensiz Bir An Bile Yaşatma.
*ALLAH’ım Günahlarla Kirlenmeme İzin Verme.
MERYEM İN TEMİZLİĞİ İLE GELMEK İSTİYORUM Sana Musa’nın Duası İle Geliyorum
Şeytanadan Kurtar Tevekkülle Boyun Büküyorum. Beni Ve Soyumu Sana Kul Olarak Yaşat.
Sana İsa’nın Ruhu İle Geliyorum. Beni Katına Al. Sana Yunus’un Duası İle Yalvarıyorum.
Beni Nefsimin Karanlıklarından Kurtar
Rabbim, Sana Yusuf’un Gömleği İle Geliyorum. Beni Ümitsizlik Kuyusundan Çıkarmanı
Sana resullulahın Kulluğu İle Geliyorum.
Beni Miraca Çıkar Bütün Sıkıntılarımı Gider

Kaynak ilahisözlerioku.com

Dursun Ali Erzincanlı – Vakfe Duası Şiiri

*Allahü teâlâdan başka ilâh yoktur. O birdir.
Eşi ortağı yoktur. Mülk, ve Hamd, O’na mahsustur…
Allah’ım Kabir azâbından, sana sığınırım!
Rüzgârların şerrinden sana sığınırım!
Allah’ım,gözümde kulağımda kalbimde bnûr yarat!
Allah’ım göğsüme genişlik ver, işimi kolaylaştır!
Allah’ım şeytandan ve şerrinden sana sığınırım!
Allah’ım kabir fitnesinden,gecenin şerrinden,
korkunç rüzgârların âfetlerin şerrinden,
mihnet ve belâlarının şerrinden sana sığınırım!
Allah’ım,hastalıktan gazâbından sana sığınırım!
Allahım!Beni hidâyetine ulaştır. bağışla
Ey başvurulacakların en hayırlısı ve en keremlisi,
Allah’ım sözümü işit yerimi görü neyim var ise bil
*İşlerim sana gizli değildir çâresiz ve yoksulum.
Senden yardım ve eman diliyorum.Korkuyorum.
Kusurlarımı îtirâf ediyorum.senden istiyorum.
Zelîl bir günahkar, nasıl yalvarırsa yalvarıyorum.
Yüce huzûrunda boynumu büktüm
senin için gözlerinden yaşlar boşanan,
senin uğrunda bütün varlığını zelîl eden,
bir kulun sana nasıl duâ ederse, ben de ediyorum!
Ey Rabbim Duâmı kabûl buyur
beni mahrûm eyleme.Bana Raûf ve Rahîm ol!
Ey en hayırlısı ve verenlerin en keremlisi!..
sana muhtâcım.beni bağışla ve , affed
*Ey duâları kabûl eden Ey en üstün
İslâmiyet üzerindeki himâyene yöneliyorum.
Benim suçlarımı bağışla hâcetlerimi yerine getir
dileklerimi ihsân buyur temennimi gerçekleştir
topluca senin Beyt-i Harâm’ına geldik.
Şu büyük ve mübârek yerlerde hazır bulunduk.
Ümîdimiz, yüce katındaki mükâfâta nâil olmaktır.
Ümîdimizi boşa çıkarma Allahım!
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)