Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Dualar Dular ile ilgili herşeyi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06-03-2018, 03:04   #33
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak nazarduası.gen.tr

Hz Alinin Kumeyl Duası Türkçe Anlamı

*Kumeyl Duası,*Kumeyl duası olarak Ehl-i Beyt kaynaklarında meşhur olan bu dua, Hz. Ali (a.s)'ın sır arkadaşı Kumeyl bin Ziyad'a Hızır'ın duası diye öğrettiği engin bir duadır. duanın Perşembe geceleri okunması Ehl-i Beyt imamları tarafından tavsiye edilmiştir. Kumeyl duası şöyledir
*Allah'ım! Senin her şeyi kaplayan rahmetin hakkına, her şeye üstün geldiğin karşısında boyun eğdiğimiz gücün hakkına, önünde hiç bir şeyin duramadığı izzetin azametin ve saltanatın hakkına, her şey fanidir baki kalacak sensin, her şeyi isimlerin hakkına, ilmin ve her cemalinin nuru hakkına senden niyaz ederim.Ey Nur ey Kutlu ey evvellerin evveli ve ey ahirlerin ahiri! Allah'ım! ismet perdesini yırtan günahlarımı affet. Allah'ım! Bedbahtlıklara yol açan günahlarımı affet. Allah'ım! Nimetleri değiştiren Duanın icabetini önleyen günahlarımı affet.Allah'ım! Belanın inmesine sebep olan günahlarımı affet.

*Allah'ım! İşlediğim bütün günahları ve yaptığım bütün hataları affet. Allah'ım! sana zikrinle yaklaşmak istiyorum senden şefaat diliyorum cömertliğinle beni kendine yaklaştır şükrünü eda et bana nasip kıl ve zikrini bana ilham et Allah'ım! huşu ve zelil olmuş bir dille senden merhametini kanaatını diliyorum. Allah'ım! İhtiyaç ve yoksulluk anında sana yalvarırım. Allah'ım! Saltanatın yücedir, emrin açık kahrın galip ve kudretin her yerdedir senin hükümünden kaçmak imkansızdır. Allah'ım! Senden başka günahlarımı affedecek, kabahatimi örtecek, kötü amelimi iyiye çevirecek birini bulamam. Senden başka ilah yoktur sana hamt ederim.*Ben kendime zulmettim ve cahilliğimden sana itaatsizlik yaptım ve sen lütuf ve ihsanda bulundun kendimi güvende hissettim ve sana karşı geldim Allah'ım! Mevlam! Nice kötülüklerimi örttün nice belaları benden çevirdin nice hatalardan korudun layık olmadığım nice güzel övgüleri yazdın. Allah'ım kötülüğüm amellerim aciz bırakmış, heva ve heves zincirlerim beni çökertmiş, arzularım beni hapsetmiş ve dünya beni aldatmış nefsim, beni aldatmış. Ey Efendim! İzzetinin hakkına senden istiyorum amelimin kötülüğü duamı önlemesin beni rezil etme kötü amelim ihmalkarlığım cahilliğim, nefsani isteklerim ve gafletim yüzünden, beni cezalandırma

*Allah'ım! İzzetin hakkına bana merhametli ve rauf ol. Rabbim! Senden başka kimim var ki, dileyeyim. Mevlam! Sen hükmettin ben nefsime uydum düşmanım ve şeytan beni aldattı sınırlarını aştım ve emirlerine karşı çıktım hamt etmek vazifemdir. kaza ve kaderin hüküm ve imtihanın karşısında gösterecek mazeret ve bahanem yoktur. Ey Rabbim! işlediğim kusurlardan özür dileyerek, pişman ve perişanlıkla affını ve mağfiretini ümit ederek, tövbe edip sana yöneldim günahım ve suçumla huzuruna geldim. günahdan kaçacak yer bulamıyorum mazeretimi kabul ed beni sonsuz rahmetine dahil et senden başka ümidim yok mazeretimi kabul eyle ey Allah'ım perişanlığıma acı heva ve heves zincirlerinden kurtar beni. Rabbim! *Bedenimin zayıf, derim ince ve kemiklerim hassas acı Ey yaratılışımı gerçekleştirip beni yad eden, beni terbiye edip iyilik ve rızık veren bağışının başlangıcı ve iyiliklerinin hürmetine beni affeyle.Ey Seyyidim ve Rabbim! Vahdaniyetine inandık marifetin kalbimi doldurdu zikrinle meşgul olduk muhabbetin içime işledik makamına boyun eğerek sadakatle günahlarımı itiraf edip, doğrulukla sana dua ettim cehennem ateşiyle azap etmen bu senden uzaktır, sen zayi etmezsin yakınlaştırır uzaklaştırmazsın, kovmazsın merhamet eder belaya teslim etmezsin. Sen yücesin. Keşke bilseydim, Ey Seyyidim, Mabudum ve Mevlam! Azametinle secdeye düşen yüzlere sadakatle şahadet eden ve sana şükür eden dillere İlahlığını itiraf eden kalplere, senin marifetinle dolup taşan ve huşuyla eğilenlere cehennem ateşini musallat etme?
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)