|
![]() |
#1 |
![]() Kaynak buldumbuldum.com
Ünlü Şairlerin Babalar Günü Şiirleri İnsan sevdiği şeylerin değerini onları yitirdiğinde anlarmış. babanız şuan yanınızdaysa, her an yanınızdan ayrılacakmış gibi onu kucaklayın… Sadece babalar gününde değil, her gün babanıza onu sevdiğinizi söyleyin. Hayat kısa ve biz hayata etişmeye çalıştıkça etrafımızdaki insanların yokluğuyla boşluğa düşüyoruz. Herkesin gidişi sizi üzer ama anne ve babanın gidişi yüreğinize oturur. Ardınızda keşkelerbbırakmayın, sevdiklerinizi her gün kucaklayın babanıza onu ne kadar çok sevdiğinizi can-ı gönülden hissettirin * Sabahattin Ali ~ Babam İçin Allahım bugün, zavallı ömrümün En matem günü. Elim böğrümde bugün haber aldım Babamın öldüğünü. Bitti hayatın tadı, kalmadı, Dudağımda tebessüm.Kalbim oyuldu Aman Yarabbi, Ne acıklı imiş ölüm Yüzümü okşayan el toprak oluyor. vücudum kadar Bana yakın olanlar, uzak oluyor.Ah Baba dün göğsündeydi başım İnan babacığım, inan,ateş Kuruttu gözyaşımı… Rıfat Ilgaz ~ Baba Küçük işler peşinde harcadın altmış üç yılını mum sattın, kürek çektin kul oldun bir kapıya kaplarını doldurmadın vaktinde sessizce göçtün ne ölümün geçti gazeteye ne dokuz göbek soyun kötü mü olurdu beş on para ayırsaydın kenara kara günler için başımızı sokacak ev bıraksaydın sokakta kalmış değiliz adını herkes hatırlayacak bir dikili çöpün bile yok yeryüzünde mezar taşından gayrı unutulup gideceksin seni aydan aya hatırlatan cüzdanda olmasa ne ham bıraktın, ne hamam arsa da kalmadı borcun bile yoktu neyinle övüneyim memurdun kolculuktan yetişme kimlere laf edeyim Necip Fazıl Kısakürek ~ Babadan Oğula Eve dönmez bir akşam; Ve gün yüzlü çocuğu Sorar Nerede babam Gelir, derler çocuğa Baban attada Uzar gider batta Ve neler neler olmaz Ve kim bilir Bir mahşer gerisinde Babası döner bir gün, Hayatta En Çok Babamı Sevdim ~*Can Yücel Hayatta en çok babamı sevdim Karaçalılar gibi bir çocuk Nasıl koşarsa ardından bir devin O çapkın babamı ben öyle sevdim Bilmezdi oturduğumuz semti Geldi mi de gidici- hep acele işi! Çağın en güzel gözlü müfettişi Öylece ezberledim gurbeti Sevinçten uçardım hasta oldum mu 40’ı geçerse ateş, çağrırlar İstanbul’a helalleşmek isterdi oğluyla! Tifoyken başardım aşk oyununu Ohh dedim, göğsüne gömdüm burnumu En son teftişine çıkana değin Koştururken ardından o uçmaktaki devin Daha başka tür aşklar, geniş sevdalar için Açıldı nefesim, fikrim, Hayatta en çok babamı sevdim… *Babama Selam Söyle ~ İclal Aydın Karlı bir akşamdı Ankara’da Son kez yürümüştük, Bitmesin istediğimiz yolda. Kısacık anıları sığdırmıştık. Yazarsın demiştin.Bende yazarım sık sık. Ağlıyordum görmeyesin diye kaldırmadım başımı. Elimi sıkıca tuttun, Anlıyordun…. Ayrılığa dayanmıyordu kalbim, Öğrettiğim çiçek adlarını unutma dedin, Kelebekleri kitap arasında kurutma, Sık sık fotoğraf çektir, yolla bana, Kitaplarım sana emanet, İncitme kimseyi, kin büyütme kalbinde… Beni bekle…Yol bitti, gidiyordun artık; gittin Sokakta gördüklerimi, filmlerdeki aktörleri sen sandım bir süre, Kin büyütmedim söz verdim Kitaplarını okudum, kelebeklerine dokunmadım, Öğrendiğim çiçeklere yenilerini ekledim, En çok fesleğeni, akşam sefasını sevdim. Seni beklerken öğrendim, Yolunu gözlediğim, sevdiğim ilk adam… Nasıl olsa bulacaktır diye, seslendim Uçak, babama selam söyle! Beni kötü rüyalardan uyandıran sevdiğim adam… Bir bilsen seni nasıl özledim… Kar yağıyor şimdi, otuz yaşım bitti, Kitapların, kelebekler gibi kar taneleri, Kendi yolumda yürürken hiç unutmadım Selamını aldım babacığım, Kin büyütmedim kalbimde…. Küçük kızının gözleri hala senin çiçeklerinde. Uçak, babama selam söyle! *Babama ~ Ahmet Selçuk İlkan El etek öpmeden geldin bu günlere, Küçülmeden tutkularına,Yenilmeden ihtiraslarına, Mahçup olmadan kendine, ve dostlarına. Alnında ter, Gözünde ışık, Gönlünde gurur, Olursa işte böylesi olur… Baba ~ Nazım Hikmet Baba Her yılbaşında Sana söyleyecek tek Sözüm Seni ne kadar çok seversem O kadar Çok olsun ömrümden geçen yıllar…’Baba Babam, ağabeyim, Ne zulüm, ne ölüm, ne korku Başımı eğmez Yalnız senin elini öpmek için Eğilir başım Babam, ağabeyim, kardeşim Arkadaşım Ağlamalar ~*Hasan Hüseyin Korkmazgil Gördüm babaların ağlamasını Dalları düğüm düğüm Gövdesi kahve falı Bir zeytin ağacını köklemek var ya Sökmek var ya sarp yamaçtan ardıcı Kazma vurmak beş yüz yıllık meşeye Acısı duymak var ya kopmanın Babaların ağlaması işte o Babaların ağlaması öyle zor” Diyalog ~ Özdemir Asaf Babam öldüğünde aylardan Hazirandı, O elli dördündeydi, ben yedi. Bir ışık söndüğünde yol yandı. O kedi bunları nasıl da bildi.”
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kaynak dua.gen.tr
Baba Duası Baba Duası;* dünya ve ahiretde önemlidir. Baba duası alan sadece babasını memnun ve mutlu etmekle kalmayıp, kendisi de huzura kavuşur. Kişi büyüklerine karşı görevlerini yapar babasına veya büyüklerine nasıl davranırsa kendisinede aynı davranışla karşılaşacaktır.Eden, bulur. babana, annene büyüklerine ne yaparsan, onları yaşar ve görürsün. Bundan dolayı babalarımızı hoşnut etmek, baba duası almak, dünya ve ahirette güzellik getirir.Baba duası anne duası büyüklerin ve yaşlıların dualarını almak, İslamiyette çok önemlidir Müslümanlıkta; babanız iyi ise, onu seviyorsanız babanızın duasını alın gibi bir şart değil, sadece baba duası almakla vardır. babamız çok iyi olmayabilir, etrafındakileri üzmüş olabilir. Ama, ne olursa olsun babamıza saygımızı, güler yüzümüzü, yardımımızı eksik edemeyiz. Babamızın gönlünü almalı duasını kazanmalıyız. Yaradan Rabbimizin rızası için Müslüman bir evlada yakışan budur. Büyüklerimizi kimseye muhtaç etmemeli, onları üzecek durumlara sokmamalıyız. Güler yüzümüzü eksik etmemeliyiz. babalar veya büyükler her nasıl olurlarsa olsun küçüklerinden görecekleri, saygıya ve sevgiye muhtaçtırlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Kaynak tarihtürklerdebaşlar worldpress.com
BÜYÜK TAARRUZ’DA ŞEHİT OLAN BABA OĞUL… dumlupınar şehitliğinde en tepede bir baba-oğul anıtı vardır.anıtta yağız türk askeri ve kucağında yaşlı bir asker tasvir edilir. Bu anıt Çetmilli Ali Çavuş ve Oğlu Mehmet Onbaşı Anıtıdır kahramanlar, baba-oğul dur kurtuluş savaşında şehit verdik 1912 balkan savaşı*patlak verdiğinde çetmilli ali çavuş savaşa katılmak üzre evinden çıktı oğlu henüz 8 yaşındadır. ali çavuş balkan savaşlarından sonra galiçya,*hicaz,*yemen* kafkasya’da cepheden cepheye koştu 11 yıl köyünden ve ailesinden uzak kaldı*milli mücadelede doğu cephesinden kurtuluş savaşı‘na koştu bu arada oğlu mehmet büyümüş, yağız olmuş, babası gibi milli mücadeleye katılmak için orduya yazılmıştı. baba ve oğulun yolları cephede kesişir. dumlupınar başkomutanlık meydan savaşında 19 yaşındaki alay sancaktarı mehmet onbaşı ile ali çavuş karşılaşır hasret giderirler. sevinç ve kavuşma, kısa sürer. kavuşmanın sabahındaki süngü hücumunda çetmilli ali çavuş şehadet şerbetini içer. onbaşı mehmet babası ile gurur duymuştur. babasının şehit olmasının üzerinden h3 gün geçmişken onbaşı mehmet’te 31 ağustos günü izmir’e ilk giren birliklerimizin içinde şehit düşer.baba ve oğul şehit olarak birbirlerine kavuşurlar.yüce kahramanları minnet ve şükranla anıyoruz” ruhları şad olsun. |
|
![]() |
![]() |