Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Dualar Dular ile ilgili herşeyi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-25-2018, 07:02   #1
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islamveihsan.com

MUHAMMED SENUSİ HAZRETLERİNİN SALATI

Muhammed Senûsî hazretlerinin okuduğu rivayet edilen salât…
اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلٰى سَيِّدِنَا وَنَبِيِّنَا وَمَوْلاَنَا مُحَمَّدٍ سَيِّدِ اْلأَوَّلِينَ وَاْلآخِرِينَ قَائِدِ الْغُرِّ الْمُحَجَّلِينَ اَلسَّيِّدِ الْكَامِلِ الْفَاتِحِ الْخَاتِمِ الْحَبِيبِ الشَّفِيعِ الرَّؤُفِ الرَّحِيمِ الصَّادِقِ اْلأَمِينِ السَّابِقِ لِلْخَلْقِ نُورُهُ وَرَحْمَةٌ لِلْعَالَمِينَ ظُهُورُهُ عَدَدَ مَنْ مَضَى مِنْ خَلْقِكَ وَمَنْ بَقِىِ وَمَنْ سَعِدَ مِنْهُمْ وَمَنْ شَقَى صَلاَةً تَسْتَغْرِقُ الْعَدَّ وَتُحِيطُ بِالْحَدِّ صَلاَةً لاَ غَايَةَ لَهَا وَلاَ مُنْتَهَى وَلاَ انْقِضَاءَ صَلاَةً دَاِئمَةً بِدَوَامِكَ بَاقِيَةً بِبَقَائِكَ وَعَلٰى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَأَزْوَاجِهِ وَذُرِّيَّاتِهِ وَأَصْهَارِهِ وَأَنْصَارِهِ وَسَلِّمْ تَسْلِيماً مِثْلَ ذَلِكَ وَأَجْرِ يَا مَوْلاَنَا خَفِيَّ لُطْفِكَ فِي أُمُورِنَا كُلِّهَا وَأُمُورِ الْمُسْلِمِينَ

Allah’ım! Efendimiz, Peygamberimiz ve Mevlâmız Muhammed sav a salât u selâm eyle ve O’na bereket ihsân eyle. o efendi, kâmil, fâtih, en son nebi, habîb, şefâatçi, sâdık ve emîndir mahlûkâttan evvel nûru yaratılan ve dünyaya gelişi âlemlere rahmet olandır. Ona salât eyle ki geçmiş ve gelecek varlıklar, adedince, sonu ve nihâyeti olmayan, tükenmeyen, bir salât olsun! Âline, ashâbına, zevcelerine, zürriyetine, dostlarına, yardımcılarına salât ve selâm eyle lütfunla bütün işlerimizi ve Müslümanların işlerini mükâfatlandır.

ABDULLAH BİN KAYS’IN DUASI*

رَبِّ اغْفِرْ لِي خَطِيئَتِي، وَجَهْلِي، وَإِسْرَافِي فِي أَمْرِي، وَمَا أَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنِّي، اَللّٰهُمَّ اغْفِرْ لِي خَطَايَايَ، وَعَمْدِي وَجَهْلِي، وَجَدِّي وَهَزْلِي، وَكُلُّ ذَلِكَ عِنْدِي، اَللّٰهُمَّ اغْفِرْ لِي مَا قَدَّمْتُ، وَمَا أَخَّرْتُ، وَمَا أَسْرَرْتُ، وَمَا أَعْلَنْتُ، إِنَّكَ أَنْتَ الْمُقَدِّمُ، وَأَنْتَ الْمُؤَخِّرُ، وَأَنْتَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
Rabbim! İşlerimdeki isrâfımı, cahilliğimi ve hatamı affeyle. Sen onları benden iyi bilirsin.Allah’ım Hatalarımı, bilerek ve bilmeyerek yaptıklarımı, cahillikle ve dalgınlıkla yaptıklarımı ve bütün günahlarımı affeyle.Allah’ım! Gizli ve açık, önce veya sonraki hatalarımı affeyle. Sen istediğini alan istediğini bırakansın, Sen’in her şeye gücün yeter.

TÖVBE VE İSTİĞFAR HADİSLERİ

Resûlullah şöyle buyurmuştur “Ey insanlar! Allah’a tövbe ediniz. Zira ben O’na günde yüz defa tövbe ediyorum.”*

Nebiyy-i Ekrem buyurmuştur Allah Teâlâ gündüz günah işleyenin tövbesini kabul için geceleyin Geceleyin günah işleyenin tövbesini kabul etmek için de gündüz elini açar. Güneş battığı yerden doğuncaya kadar böyle devam edip gider.”*

Resûlullah buyurmuştur: Kim, güneş battığı yerden doğmadan önce tövbe ederse, Allah onun tövbesini kabul eder.”*

Nebiyy-i Ekrem şöyle buyurmuştur: Bir kul can çekişmeye başlamadığı sürece, Allah Teâlâ onun tövbesini kabul eder.”*

Resûlullah buyurdu: Bir kimse istiğfârı dilinden düşürmezse, Allah Teâlâ ona her darlıktan bir çıkış, her üzüntüden bir kurtuluş yolu lûtfeder ve ona ummadığı yerden rızık verir.”*

Resûlullah buyurdu Allah Teâlâ ümmetim için iki emân indirdi:Sen aralarında olduğun müddetçe Allah azap vermeyecektir.*Onlar istiğfara devam ettikçe, Allah azap etmeyecektir.

Ben aralarından ayrıldığımda, Allah’ın azâbını önleyecek emân olan istiğfârı kıyâmete kadar aralarında bırakıyorum.”

Nebiyy-i Ekrem buyurmuştur Kıyâmet günü amel defterinde çokça istiğfâr bulan kimselere müjdeler olsun!”

Nebiyy-i Ek-rem buyurmuştur İstiğfârın efendisi ve en üstünü şöyle demendir Allah’ım! Sen Rabbimsin. Senden başka ibadete lâyık yoktur. Beni yarattın. Ben kulunum. sana verdiğim söz ve vaadimde durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım. lûtfettiğin nîmetleri yüce huzûrunda minnetle anar, günahımı îtirâf ederim. Beni affet, şüphe yok ki günahları senden başka affedecek kimse yoktur.»” Her kim, bu Seyyidü’l-İstiğfârı sevâbına ve faziletine kalbiyle inanarak gündüz okur da akşam olmadan ölürse cennet ehlindendir. her kim, sevâb ve faziletine gönülden inanarak gece okur da sabah olmadan ölürse, o kişi de cennet ehlindendir.”

İnsan için günahsızlık söz konusu değildir. Bilerek veya bilmeyerek hatâ yapıp günaha düşer Ancak o vaziyette kalamaz Akıllı mü’minin, hatasını kabul ve îtirâf eder günahtan yüz çevirip Allah’a yönelir Resûlullah: Her insan hatâ yapabilir. hatâ yapanların en hayırlısı çokça tövbe edenlerdir”*buyurmuştur. Cenâb-ı Hak kullarının tövbeye sarılmalarını arzu eder ve buyurur:
“Hepiniz Allah’a tövbe edin ey mü’minler, ki felâha erebilesiniz!”*(Nûr)“Ey iman edenler! Allah’a samimiyetle tövbe edin!”*(Tahrîm) Allah Resûlü Cenâb-ı Hakk’ın bu emr-i ilâhîsine herkesten evvel itaat etmiş, her gün tövbe ve istiğfârda bulunmuştur. Bunu günahları için değil, Allah’ın emrine itaat etmek, O’nu zikretmek ve ümmetine örnek olarak nasıl tövbe ve istiğfârda bulunmaları gerektiğini göstermek için yapmıştır.

Peygamberimiz Yüce Rabbimize karşı acziyetini îtirâf ederek büyük bir tevâzu ile derin bir kulluk şuuruyla canına minnet bilmiştir. hâlini ümmetine Ey insanlar, Allah’a tövbe edin! Ben O’na günde yüz defâ tövbe ediyorum”buyurmuştur.*rakam, tövbe ve istiğfârın çokça yapılmasını ifade etmek içindir. Efendimiz’in sadece bir mecliste yüz defâ istiğfâr eder şöyle derdi Allah’ım! Beni bağışla tövbemi kabul buyur! sen tövbeleri çok kabûl eden ve çok merhamet edensin» İnsan ne kadar gücü yeterse o kadar tövbe etmelidir. bu hâl kulu Cenâb-ı Hakk’ın rızâsına eriştirmektedir.Âyet-i kerimede buyrulur ki
Şüphesiz Allah, çok tövbe eden ve çok temizlenenleri sever.”*(Bakara) Kulunun tövbe etmesine Cenâb-ı Hakk’ın ne kadar sevindiğini anlatan hadis-i şerif, her insanı tövbeye sevketmelidir:“Herhangi birinizin tövbesinden dolayı Allah Teâlâ’nın duyduğu hoşnutluk, ıssız çölde giderken üzerindeki yiyecek ve içeceğiyle birlikte devesini elinden kaçıran, aramaları fayda vermeyince ümîdini kaybederek ağaç gölgesinde yatıp ölümü bekleyen derken devesini görüp yularına yapışan ve aşırı sevincinden ne dediğini bilmeyerek:Allah’ım! Sen benim kulumsun, ben de senin Rabbinim!» diyen kimsenin sevincinden çok daha fazladır.”*

murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)