![]() |
#13 |
![]() ÖSS SİSTEMİ KALDIRILMALIDIR....
Çünkü sınav kaygısyla okula giden öğrenciler sadece sınava hazırlanmak için çabalayacak ve almaları gereken eğitimi alamayacaklardır. Sınavda da öğrencilerin sorumlu olduğu konuları düşünürsek öğrencilerin ne gibi bir eğitimle hayata hazırlandıklarını görebilir daha şimdiden ülkenin geleceğini tahmin edebilirirz. Sınav sisteminin mevcut olmasıyla öğrenciler sadece teorik bilgiye ağırlık verecekler sosyal eğitim adına hiçbir bilgi öğrenemeyeceklerdir. Dershanelere ve özel eğitim veren yerlere olan ilgi artacak öğrenci ailelerinin maddi durumuna göre sosyal statü kutuplaşmaları oluşacaktır. Bu da öğrenci psikolojisi üzerinde büyük bir etki yaratarak aslında çok başarılı fakat maddi durumu kötü olduğu için öss denen yarışa diğerlerinden bir adım daha geride başlayan bir öğrencinin hayat boyu başarısız olmasına sebep olacaktır. Bu sayede de devletin verdiği eğitimin hatta eğitim denen uygulamaların hiçbir geçerliliği hiçbir anlamı kalmayacaktır. Peki diyelim ki sınavı ortadan kaldırdık ve bitti. O zaman milyonlarca öğrenciyi nereye yerleştireceğiz? Kısıtlı olan kontenjanlara öğrenci yerleştirmek için nasıl bir seçme yapacağız? şeklinde akıllara bazı sorular takılıyor çözümü ise şu şekilde olabilir... Ben diyorum ki toplam bir milyon yedi yüz bin öğrenciyi de üniversiteye yerleştireceğiz. ee üniversiteyi nerden alacağız? Bu işi devlet eliyle yapmak biraz güç gibi gözüküyor. Ancak günümüzde mevcut bulunan dershaneler şubelerini kapatsa ve bunun yerine devletin onlara tahsis edeceği arazi üzerine bir üniversite açsa kimse açıkta kalmaz. Bu şekilde dershaneler yaptıkları işi değiştirmeyecekler bundan zarar etmeyecekler hatta kar bile edeceklerdir. Öğrenciler ise açılan üniversitelere yerleşecek ve ne sınav stresi ne dershane derdine katlanacaklardır. Dershaneler tarafından açılacak üniversiteler paralı olur diye bir soru ile karşılaşırsak yine.. Bugün Türkiye de 4 binin üzerinde dershane bulunduğunu ve sadece bir eğitim öğretim dönemi içinde tam tamına 666 tane dershane kurulduğunu düşünürsek bu baş döndürücü sayıda dershanenin açacağı üniversitelerin çokluğu sayesinde onların isteyecekleri fiyatlar da gayet cüzzi bir miktar olacaktır. Bu sayede birçok öğrenci özel üniversite kalitesinde eğitim alacak ülkenin geleceği garanti altına alınmış olacaktır. Açıkta da hiçbir öğrenci kalmayacak eğitim için boşa harcanan milyonlarca dolar bütçede kalacak eğitimli gençler işlenmesi aşikar olan suçlardan uzak kalacak ve tam bir toplum düzeni sağlanacaktır. |
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|