Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-12-2007, 00:44   #1
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart ''Öncelikli sorun türban değildir''
''Öncelikli sorun türban değildir''

AKP'li Üskül, Türkiye’nin öncelikli sorununun türban olmadığını söyledi.

10 Aralık 2007 15:58
--------------------------------------------------------------------------------
İNSAN Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yayımlanmasının 60'ıncı yılı nedeniyle Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin düzenlediği toplantıya katılan AKP Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, Türkiye’nin öncelikli sorununun türban olmadığını söyledi.

Hilton Otel’de düzenlenen toplantıda Türkiye’nin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni ilk olarak imzalayan ülkelerden biri olduğu hatırlatılıp, insan hakları ihlalleri konusundaki tespitlere değinildi. Prof. Dr. Zafer Üskül, “Benim umudum Anayasa Komisyonu’nun işsiz kalmasıdır'' derken, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Levent Korkut, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin hiçbir ülkede tam olarak hayata geçirilmediğini söyledi. Korkut, yaptıkları kamuoyu araştırmalarını örnek göstererek, “Ne yazık ki Türk halkı haklarını bilmediği gibi; haklarını nasıl arayacağının da farkında değil'' diye konuştu.

Toplantının soru cevap kısmında DHA muhabirinin üniversitelerde uygulanan türban yasağının bir insan hakları ihlali olup olmadığı sorusuna önce şaşıran Prof. Dr. Üskül, ardından, “Türkiye’nin sorunu türban değildir. Öncelikli sorunu türban değildir. Üniversitede öğrenim gören türbanlı öğrencilerin eğitim özgürlüğünün engellenmesi bana göre, öğrenim özgürlüğünün doğru olmayan bir şekilde sınırlandırılmasıdır. Biz özgürlükleri geliştirmekten yana olan bir siyasi hareketiz. Ama sadece, bu konuyla ilgili, sınırlı olarak değil, sadece uygulamada değil, sivil toplum örgütlerinin yasa yapımında da işbirliği yapması gerekir, dolayısıyla AKP, bir siyasetçi olarak bana sordunuz, AKP özgürlükler konusunda kendi anayasa taslağında asgari düzeyi getirecektir. Bunun üzerine konulacak herşey bizim kabulümüzdür. Biz öğrenim özgürlüğünün bütün gençlere, tanınmasından yanayız'' yanıtını verdi.

Milliyet

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)