Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Gençler/Gençlik Meydanı Gençliğin saygılı ve seviyeli tartışma bölümü.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 12-16-2007, 23:22   #31
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart 8.Tartışma Konumuz : Avrupadaki Gurbetçiler //16 Aralık 2007
Alıntı:
Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Muhterem dediğim gibi, Şuan PKK ülkemiz için sorun teşkil ettiği için Belçika'da onları destekliyor, sadece Belçika değil Avrupa ülkelerinin hepsi diyebiliriz, zaten bu aşina. Yarın birgün ülkemiz için tehdit haline gelebilecek başka odaklarda olursa buna emin olabilirsiniz ki, onlarında destekçileri olacaktır. Hiçbir ülke, rakiplerinin güçlü olmasını istemez.

VesseLam
Ben bu boyutu ile birlikte bir de teroristlerin kendilerini Turkiye de bir turlu huzur bulamayan, mazlum bir topluluk olarak gostermesi tanitmasi da olabilir. Bunu bizim dusmanimiz oldugu icin yaparlar (dusmanimin dusmani dostumdur felsefesi ile)
ya da dedigim gibi ortadaki yanlisliktan yaparlar

Bir de buraya gelmeden once soyle bir duyum almistim. bir avrupa ulkesine gitmek istiyorsan Turkiye den Burada sana yasama hakkinin verilmedigini, hic bir ozgurlugunun olmadigini, para kazanamadigin tarzi bir suru olumsuzluk soylemen gerekir diyordu. Bunu cogu akrabasi Avrupa nin degisik ulkelerinde yasayan bir arkadasim soylemisti. Yani onlara bizi gormek istedikleri gibi, barbar, cag disi olarak gostermek
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-16-2007, 23:24   #32
Kullanıcı Adı
loneliness
Alıntı:
selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Almanya ile Belçika arasında dağlar kadar fark var.

Şuanda Almanya nufus yoğunluğunun verdiği sıkıntı ile mali sorunlar yaşıyor, ve bir kaç ülkeyede hala savaş tazminatları ödüyor. Onların düşüncesi ülkelerine daha fazla yabancı almamak en azından, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden. Ama Belçika'ya baktığımızda zaten nufusu belli ve bu nufusun yarıdan çoğu yabancı. Böyle bir yasa çıkarmaları imkansız diyebiliriz. Aynı şey Fransa içinde geçerli, böyle yasalar çıkarabilmeleri için önce sömürgesi haline gitirdikleri ülkelerin haklarını vermeleri gerekir. Bunu göze alamadıkları için böyle bir ihtimalde yok gibi.

VesseLam
Evet benim oda arkadasim da Belcikali 3-4 bolgeye ayrilmis bir ulke profili ciziyor hep bana. Almanya da durum biraz daha karisik olsa gerek. Alman arkadaslarim da bizim cektigimiz sikintilardan dert yaniyor. Issizlik sorunundan bahsediyor ornegin. Universiteye kadar hep calistigini anlatiyordu.
Evet kesinlikle almanya da şu anda işsizlikle başı belada.. Orda akrabalarım var ve iş bulamamanın sıkıntısı içerisindeler.. Sadece çocukları için orda kalıyorlar.. Eğitim sağlık Onları orda tutan sebeb..

Alt 12-16-2007, 23:26   #33
Kullanıcı Adı
Meftun
sizin işiniz de zor vallahi...
şairin istanbul için söylediğini sizin için değiştirelim:
"yurtdışının en güzel yani türkiyeye geri dönüşüdür" ;)
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-16-2007, 23:27   #34
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Selahattin Azizim, söylediklerinde haklısın. Genelde buraya iltica edenler, Türkiye'yi karalayarak kalıyorlar, ama bu sözde bir bahane. Emin olun ki, Belçika dahil PKKya yardım eden tüm ülkeler, herşeyin farkında. Bir düşünürsek, Türkiye'nin PKK gibi bir sorunu olmasa Doğu yerleşim birimlerinde kullanacağı toparakları var, ister yer altı zenginlikleri olsun, ister kurulacak sanayi işletmeleri. Şuan bunun önündeki en büyük engel PKK. Bu engelin kalkmasıda istenmiyor doğal olarak.

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-16-2007, 23:28   #35
Kullanıcı Adı
loneliness
Alıntı:
Alıntı:
Muhterem dediğim gibi, Şuan PKK ülkemiz için sorun teşkil ettiği için Belçika'da onları destekliyor, sadece Belçika değil Avrupa ülkelerinin hepsi diyebiliriz, zaten bu aşina. Yarın birgün ülkemiz için tehdit haline gelebilecek başka odaklarda olursa buna emin olabilirsiniz ki, onlarında destekçileri olacaktır. Hiçbir ülke, rakiplerinin güçlü olmasını istemez.

VesseLam
Ben bu boyutu ile birlikte bir de teroristlerin kendilerini Turkiye de bir turlu huzur bulamayan, mazlum bir topluluk olarak gostermesi tanitmasi da olabilir. Bunu bizim dusmanimiz oldugu icin yaparlar (dusmanimin dusmani dostumdur felsefesi ile)
ya da dedigim gibi ortadaki yanlisliktan yaparlar

Bir de buraya gelmeden once soyle bir duyum almistim. bir avrupa ulkesine gitmek istiyorsan Turkiye den Burada sana yasama hakkinin verilmedigini, hic bir ozgurlugunun olmadigini, para kazanamadigin tarzi bir suru olumsuzluk soylemen gerekir diyordu. Bunu cogu akrabasi Avrupa nin degisik ulkelerinde yasayan bir arkadasim soylemisti. Yani onlara bizi gormek istedikleri gibi, barbar, cag disi olarak gostermek
Bu olay bence çok ciddi boyutlarda orda yaşayanlar türkiye geldiklerinde kürt vatandaşlarımıza bakış açıları çok farklı nedeni ise ordaki pkk yandaşlarının yaptıkları..

Alt 12-16-2007, 23:28   #36
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
sizin işiniz de zor vallahi...
şairin istanbul için söylediğini sizin için değiştirelim:
"yurtdışının en güzel yani türkiyeye geri dönüşüdür" ;)
Oda ya kısmet Saliha kardeş ... Buranın suyunu içende geri dönemiyor. Hele çoluk çocuk olmaya görsün. Burada yetişen gençleri geriye döndürmek imkansız ... Bizim için hadi neyse, ama evlilik yaparak buraya gelenlere yazık oluyor diyebilirim.

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-16-2007, 23:29   #37
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Alıntı:
loneliness Nickli Üyeden Alıntı
Benim için bir soru Avrupa size eğitim dışında neler kattı neler öğrendiniz.. Gavur dediğimiz vatandaşlardan..
Kurallara uyma, gecenin 3 unde hic bir araba yok..uzaklardan bir isik var, bir araba geliyor. Finli geliyor kirmizi isikta bekliyor. Bakiyor hic araba yoksa geciyor. Gunduz hic kimse kirmizi isik yaniyor iken karsiya gecmez.
Bir ornek karsiya gecmemiz gereken bir kavsak var. Turkiye de olsa 2 seriti asarsin, saga sola bak gec.20 saniyeni alir sadece. Burada 4 tane kirmizi isikta bekliyorsun. Kimse gocunmuyor bundan. Her halukarda yayalara yol veriliyor.

Cok cok erken kalkiliyor. Sehrin en hareketli zamani aksam alti ve sabah alti.
Bagirarak konusma konusunda yusuf kardesim burasi cok farkli. Kimse tinlamiyor, cocuklar, sarhoslar, telefonla konusanlar hep rahatsiz etmistir beni yaptiklari gurultu ile.
Alt 12-16-2007, 23:32   #38
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Alıntı:
Alıntı:
loneliness Nickli Üyeden Alıntı
Benim için bir soru Avrupa size eğitim dışında neler kattı neler öğrendiniz.. Gavur dediğimiz vatandaşlardan..
Kurallara uyma, gecenin 3 unde hic bir araba yok..uzaklardan bir isik var, bir araba geliyor. Finli geliyor kirmizi isikta bekliyor. Bakiyor hic araba yoksa geciyor. Gunduz hic kimse kirmizi isik yaniyor iken karsiya gecmez.
Bir ornek karsiya gecmemiz gereken bir kavsak var. Turkiye de olsa 2 seriti asarsin, saga sola bak gec.20 saniyeni alir sadece. Burada 4 tane kirmizi isikta bekliyorsun. Kimse gocunmuyor bundan. Her halukarda yayalara yol veriliyor.

Cok cok erken kalkiliyor. Sehrin en hareketli zamani aksam alti ve sabah alti.
Bagirarak konusma konusunda yusuf kardesim burasi cok farkli. Kimse tinlamiyor, cocuklar, sarhoslar, telefonla konusanlar hep rahatsiz etmistir beni yaptiklari gurultu ile.
Bizim ülkeyle biraz! fark varmış
Onlybullet34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-16-2007, 23:39   #39
Kullanıcı Adı
selahattin_ay

Bir de yabanci dil kullanimi. Ben burda hic Ingilizce yazi gormedim. Sehir merkezi (centrum) ve taxi den baska.
Herkes ingilizce biliyor, cok guzel konusuyor. Isvecce ogrenmek zorundalar zaten. Bakkal, manav, tamirci, genc, yasli .... mutlaka en az 2 dil biliyorlar.Ingilizce biliyor musunuz diye sormaya hic gerek duymadim.
Biz de ise tam tersi herkesin bildigi "what is your name" ama her yerde ingilizce yazilar.. her yerde..
Ben buraya ilk geldigimde dukkanin icine girmeden anlayamiyordum ne aldigini, ne sattigini.
Alt 12-16-2007, 23:40   #40
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:

Bir de yabanci dil kullanimi. Ben burda hic Ingilizce yazi gormedim. Sehir merkezi (centrum) ve taxi den baska.
Herkes ingilizce biliyor, cok guzel konusuyor. Isvecce ogrenmek zorundalar zaten. Bakkal, manav, tamirci, genc, yasli .... mutlaka en az 2 dil biliyorlar.Ingilizce biliyor musunuz diye sormaya hic gerek duymadim.
Biz de ise tam tersi herkesin bildigi "what is your name" ama her yerde ingilizce yazilar.. her yerde..
Ben buraya ilk geldigimde dukkanin icine girmeden anlayamiyordum ne aldigini, ne sattigini.
darısı başımıza
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)