Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz. |
Anketimiz: Sizce Turban,Tesettur ve Basortusu Iran daki gibi Zorlami olmali? | |||
Zorla Olmali |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10.17% |
Zorla olmamali |
15 | 25.42% |
Herkes istedigi gibi giyinebilir |
37 | 62.71% |
Kararsizim |
1 | 1.69% |
Katılımcı sayısı: 59. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
#11 |
![]() Sevgili Akpliyim, birkaç arkadaşımız burda örtünme ve irşad metodu hakkında konuşurken (bu kötü birşey değil galiba) "Allah'la kul arasına girmekle" suçluyorsun içimizden bazılarını.Afedersin ama ikisi arasındaki bağı kuramadım. Aynı şuna benziyor birtakım insanlar, yanında "müslüman firasetlidir." desen refleks haline getirmiştir, "ne yani ben müslüman değil miyim?" der.Kel alaka yani.. Seninle/ "rahat bırakılmasını" istediğin insanlarla ilgili bir yorumu olmamış herhalde kimsenin.Sen ve burdaki bütün insanlar günahkar olmayabilirsiniz.Zaten kimse günahkarlarla ilgilenmiyor tenkid ettiklerin "günahlarla" ilgileniyor.Kimse kimsenin "giyimine karışma cüretkarlığı"nı göstermiyor.Konuşanların iddaası "inanan böyle giyinmelidir" yönünde.Yoksa "buradaki insanlar böyle giyinmediği için günahkardır" derdinde değil kimse.Günahkar olup olmadığına kendi adına sen karar ver.Rahatsız olacak birşey yok yani.Rahatlayacaksan hemen söyle sana "en günahkar benim" itifarında bulunayım. Allah'la kul arasına girilmez...Üstadla başbaşa bırakıyorum sizi : "Sen raftaki bir kitabı almak için bile araya vasıta katar, iskemleye çıkarken, sen vapurdaki yolcuyu seçmek için bile vasıtasız edemez, eline dürbün alırken, Allah'a vasıtasız ermekten, hatta tapmaktan nasıl bahsedebilirsin?Köprüden Üsküdar'a geçmek için bile vasıtasız kalsan bütün Karadeniz'i dolanmaya mecbur olan sen!.. En büyük vasıta, O, peygamber, peygamberlerin peygamberi.. Sonra sahabi.. Sonra veli.. Sonra âlim.. Sonra müslüman, sadece basit ve kuru müslüman...Herkes herkese ve her şeye vasıta.." Necip Fazıl Kısakürek Bir de ". Kimsenin ibadeti seni ilgilendirmez, sen kendi ibadetine bak demiş bunun gibi bişey demiş. " ya Cebrail(as)'ın Resul'e seslenişiyse bu, herhalde BUNUN GİBİ birşey demiştir. (demiş olsa bile) |
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|