![]() |
#1 |
![]() Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vicdana sığmayan bir vahşetle karşı karşıya bulunduklarını ve bu süreci devlet-millet kaynaşmasıyla dayanışma halinde olarak aşacaklarını söyledi
Erdoğan, Diyarbakır Valiliğinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından, basına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Erdoğan, örgütün elebaşıları kirli emellerin peşinde olduğunu gösterdiğini ve Vicdana sığmayan vahşetle karşı karşıya bulunduklarını belirterek, "Bölgede yaptığımız çalışmaların boyutunu ifade etmek istiyorum. Zira dün akşam televizyonda bir siyasi liderin görüşlerini görünce üzüldüm. Bir defa terörle mücadelenin sadece askeri boyutu yoktur, sadece emniyet boyutu yoktur, ben her zaman şunu söylüyorum şimdi siyasi boyutu vardır, diplomatik boyutu vardır, ekonomik boyutu vardır, sosyolojik boyutu vardır, kültürel boyutu vardır, bir çok alanda terörle mücadele etmeye mecburuz ve terörle mücadele ulusal değildir. çünkü lokal bir eylem değildir terörün uluslararası bu terör eylemlerine karşı bizler de bu mücadeleyi uluslararası götürmek durumundayız. Nitekim Diyarbakır olayı bütün dünyada karşılığını bulmuştur. Eğer bu anlatılmamış olsa, tanıtılmamış olsa bunlar farklı bir şekilde. değerlendirilebilirb. İşte bu bakımdan bu işi bütün boyutlarıyla ele alacağız, bundan sonraki süreçte de devlet millet kaynaşmasıyla dayanışma halinde inşallah bu mücadeleyi sürdüreceğiz." dedi. Bir gazetecinin, ''Bombalama eylemini yapanların İran'dan geldiği yönünde haberler olduğunu'' ifade etmesi üzerine Erdoğan, ''Eylem çeşidi itibariyle bir defa bu, bölücü terör örgütünün eylem çeşidinden bir tanesidir. Şu andaki bulgular bu yönde. Kaldı ki İran ile bu noktada bizim herhangi bir sıkıntımız söz konusu değildir'' dedi. ''Eylemi yapanların terör örgütüne mensup olup olmadıklarına'' ilişkin bir soru üzerine de Erdoğan, güvenlik güçlerinin eylem çeşidi açısından bu yönde bilgi verdiklerini bildirdi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -ZAMAN-
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|