Hacı Bektaş-ı Veli Vakfı Başkanı: İftara katılanları tehdit ettiler
Muharrem iftarına katılmayı düşünenlerin 'tehdit edildikleri'ne yönelik iddialar yaygınlaşıyor. Hasandede Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir'in ardından Malatya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli de benzer bir açıklama yaptı.
Özdemir, Zaman'a "Ölümle tehdit ettiler; ancak yine de iftara gittim." demişti. Meşeli de Aleviliği İslam dışında gören bazı Alevi derneklerinin iftar yemeğini engellemek için büyük çaba sarf ettiğini söyledi. Meşeli, iftarda konuştuğu birçok arkadaşının tehdit edildiğini kendisine anlattığını ifade etti. Meşeli, "Ankesörlü telefondan aranmışlar. 'Gitmeyin, aforoz olursunuz. Toplumdan dışlanacaksınız. Alevilerin AK Parti ile ne işi olur?' demişler." şeklinde konuştu. Kendisinin de arandığını anlatan Meşeli, telefon eden kişilere şu cevabı vermiş: "Koca Başbakan geliyor. Yemekte bulunmanın ne mahzuru olabilir? Ben hiçbirinizin lafına aldırmam." Meşeli, tehdit edenlerin amacına ulaşamadığını ve mahcup olduklarını vurguladı. Tüm engellemelere rağmen iftarın çok güzel geçtiğini kaydeden Meşeli şöyle devam etti: "Bin kişilik salon tamamen doldu. İftar, Türkiye tarihinde bir ilk ve başlangıç. Hz. Ali 'Kişi bilmediğine düşmandır.' diyor. İnsanlarımızın bir araya gelmelerinden çok büyük mutluluk duyduk. Ben de güzel bir yemek duası yaptım ve kabul gördü."
ZAMAN
|