Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02-05-2008, 19:26   #2
Kullanıcı Adı
kabardey_06
Standart Özgürlük bildirisine neden imza attım?
kurak toprakların,,yağmur yüklü bulutlardan yağmur beklemesi nasıl olağan ise,,,sevgiliye duyulan aşktan dolayı,,gönüllerde kabarıp,çatlamış dudaklarda söz haline gelen ifadelerin karşı cinse aksettirilişi nasıl tabii ise,,,işte aynen öylede,,inancından dolayı başını örten bir bayanın o örtüyü başından çıkartmadan eğitim hakkını elde etmesi ,,buna mani olan yasağın ortadan kalkması,,yüce milletimiz için bir yüz karası olmaktan çıkartılması pek tabii ve olağandır,,,,tabii ve olağan olan her istek,,,demokratik ve laik ülkelerde kabul görür,,bu kabulü, kabul etmeyenler ne laik olabilirler ne de demokrat,,,şimdiiii,,can alıcı soruyu soruyorum,,,baş örtüsü yasağının devamını isteyenler mi demokrat ve laiktir,,yoksa bu yaasağın kalkmasını isteyen çevreler mi ??,,,kimler yok ki bu çevrede,,,ali nesin,,müjde ar mesela,,önceki dönemlerde yargıtay başsavcılığı yapmış sami selçuk,,yüzlerce öğretim üyesi profösör,,bir tarafta yüzde seksen ezici çoğunluk,,diğer tarafta yüzde yirmilik yasakçı azınlık,,ne gariptir ki,yasakları savunanların tutarlı bir dayanakları yok,,,laiklkik ise kaygıları,,o kaygıyı ali nesin gibiler niçin taşımıyorlar,müjde arın laiklik yanlısı oldıuğuna inanmıyor musunuz yoksa,,,plajlarda kız kovalayan acun ılıcalı pek çoğunuzun evladı gibiydi,,onun ak partiye oy vermiş olması ve yasağın kalkmasından yana tavır takınması zorunuza mı gittide onu evlatlıktan red ettiniz,,,şunu aklınıza çıkmayacak şekilde sokun,,,baş örtüsü yasağının üniversitelerde kalkmasını isteyenler bunu istemeyenlerden yani sizlerden daha laik,daha çağdaş ,daha atatürkçüdürler,,türkiyenin seksen yıllık kazanımlarına en az sizler kadar sahip çıkacaklarından emin olsanızda olmasanızda bu böyledir ve malesef gerçek budur,,,endişe duyduğunuz hususlar tevatür dahi olamaz,,,başını örtmeyen kızların bir zaman sonra toplumdan tecrit edileceği iddiası,,ispata muhtaç,delilsiz ve mesnetsiz iftira hükmündedir,,oysa ki,,,asıl tecrit yasakçı zihniyetler tarafından kürsülerden dillendirilmiştir,,başı örtülü kızlara kırık not veririz lafları, yenilir yutulur cinsten laflar değildir,,,başı örtülü bir kız öğrenci,başı açık olan başka bir kız öğrenciyle çok rahat ikili ilişkiler kurabiliyorken,aralarına fitne sokmak ne atatürkçülüğe sığar ne laik anlayışa yakışır,ne de ülke kazanımlarının kazanç hanesine artı bir kazanç sağlar,,,,mesajıma nokta koyarken şunu bir kez daha hatırlatmak isterim ki,,çıkması kuvvetle muhtemel olan yasa,,,eğitim hakkı, yanlış yapılan laiklik yorumuyla gasp edilmiş,elinden alınmış başı örtülü üniversite öğrencilerine bu hakkın geri verilmesine yöneliktir,çıkacak olan yasanın laikliğe aykırı hiç bir hükmü,iması ve kastı yoktur,,hali hazırdaki problem bunu kendi sığ düşünceleri doğrultunda yorumlayan aklı evvellerin çıkartmış oldukları problemdir,,başını örtmeyen kızlar da bu ülkenin kızlarıdır,,ve bu ülke laik,demokrat ve sosyal bir hukuk devletidir,,bir avuç azınlığın kulak tırmalayan kuru gürültülerine,vehimlerine kapılacak ne bir savcımız var,ne de bir hukuk anlayışımız,,,bu metne imza atan, başta ali nesin olmak üzere tüm öğretim üyesi pof.lara,doçentlere sonsuz saygılar sevgiler hümetler,,,saygı değer ali köse ağabeyimizede misliyle teşekkürler,,
kabardey_06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)