Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-08-2008, 00:30   #31
Kullanıcı Adı
yasinarslanpay
Standart 'Türban Meclis'e giremez'
Alıntı:
Gölge Nickli Üyeden Alıntı
Başörtüsü her yere girecektir ALLAH'ın izniyle ...
Amin . Yarabbim bizede o günleri de göster.
Amin
Alt 02-08-2008, 00:51   #32
Kullanıcı Adı
kabardey_06
arkadaşlar pek çoğunuzu tenzih ederek söylüyorum ki,,bu paylaşım sitesine üye olmuş bir kaç tane kendini bilmez özenle seçtiği konularla güya kendilerince bir amaç güdüyorlar,,niyetleri bozuk,,görüşleri sakat olan bu tipler,fikir bazında sizleri galeyana getirip akılları sıra atatürk karşıtı,laiklik karşıtı,cumhuriyete lakayt bir kitle profili çizmek adına titizlik içerisinde uğraş veriyorlar,,hepiniz yetişkin insanlarsınız,,karşınızdaki insanın mimik hareketlerinden,,sözlerindeki imadan asıl maksadının ne olduğunu anlayabilecek eğitim düzeyinde olduğunuzu tahmin ediyorum,,,sizlerden özellikle istirham ediyorum,,,,gündemin baş sırasına oturmuş başörtüsü konusunda yorum yapmamaya özen gösteriniz,,ellerinde kirli bohça sokak sokak dolaşıyorlar,acaba biryerlerden ak partinin aleyhine işletebileceğimiz malzemeler bulabilir miyiz ??,,bu işi sulandırabilir miyiz diye salya sümük geziyorlar,,yok meclis başkanı ne demiş,,yok kamuda çalışmayacaksak ne anladım o işten,,,bu lafların ucu nereye gidiyor hiç hesap etmiyormusunuz,,,,bakın konu anlaşılsın diye bir haberi sizlerle paylaşayım,,,,baş örtüsü konusu gündeme düştüğü an,,,ak partiye hasım çevreler aha dediler FIRSAT,,seçimle meçimle alt edemediğimiz bu partiyi yerle bir etme imkanı doğdu ve başladılar malzeme toplamaya,,bir kısım medyası,iş dünyası derneği,şusu busu,,,,en can alıcımalzemeyi sizlerle paylaşmak istiyorum,,,ISPARTA belediye başkanı konu hakkında görüş belirtmiş ne var değil mi bunda belirtecek tabi,,en doğal hakkı,,,,ancak bakın bu haber bazı gazetelerde nasıl aksettirilmiş,,,(ısparta belediye başkanı,,,FELANCA KUR'AN KURSUNDAN MEZUN OLAN HAFIZLARIN DİPLOMA TÖRENİNDE,,,şunları şunları söyledi,,,,,ne söylediği herkeslerin malumu,,,,,dikkat edilmesi gereken husus basın yayın organının bu haberi veriş tarzı,,,,kur'an kursu,,,,,hafızlık gibi terimler,,,kafalarda özellikle bir şeyler çağrıştırsın diye gazeteler tarafından kasıtlı olarak kalın çizgilerle yazılmış,çizilmiş,,,,,28 şubat öncesi estirilen yapay islami hava bir amaç güdüyordu,,aynı amaç doğrultusunda ve yine yapay islami motifler özenle kullanılıyor,,,bunu anlamakta güçlük çekmiyecek kadar akıllı olduğunuz kanatindeyim,,,evet bende şimdi diyorum ki,,,,çıkması an meselesi olan yasa,üniversitelerde başörtüsüyle okumak isteyen kız öğrencilerle ilgilidir,,,bunun dışındaki sorgu ve sualler ak partisini ilgilendirmez,,ona gönül verenleride ilgilendirmemelidir,,,,,,anti paranzet şunu söylemek isterim ki,,,,,insanların birbirlerini en basit meselelerde bile anlamadığı,anlamamak için özen gösterdiği,,,sokaklarda bucaklarda otobüslerde kimsenin kimselere selam dahi vermediği,,,alınmayın kızlar bu lafım bazılarınıza,,,bir taraftan başörtüsü takıp aynı zamanda püfür püfür sigara içen,,namaza lakayt yaklaşan kızlarımızın olduğu,,aynı şey erkekler içinde geçerli tabikide,,,yani kısaca MUHAMMEDİ BİR GÖNLE SAHİP OLAMAYAN BELDELERE İSLAMİ DÜZEN İSTESENİZDE GELMEZ,,,YALVARSANIZDA GELMEZ,,DUA ETSENİZDE GELMEZ,,,BİLMEM ANLATABİLİYOR MUYUM ?
kabardey_06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2008, 12:52   #33
Kullanıcı Adı
merve
Alıntı:
AkSa- 34 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
merve Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslar ben açıkçası türbanın kamu alanına girmesine karşıyım. Çünkü o zaman gercekten ipin ucu kaçar ve Malezyadan beter oluruz Allah korusun... Ben şeriatla yönetilen bi ülkede yaşamak istemiyorum,istemem...

Üniversiteyi rahat bi şekilde okuyan genç bi kız türbanıyla özel sektörde çok rahat iş bulabilir. Kamu alanına yada liselere türbanın gelmesi hoş değil bence...
YA İŞTE DURUMUMUZ BU KADAR ACI...

ARKADAŞIN DEDİĞİ ŞERİAT, MALEZYA KELİMELERİNDEN ANLAŞILAN BİZEDE ZORLA BAŞIMIZI KAPATTIRACAKLARMI...

AMA GÖĞE YÜKSELEN ŞU SESLERİ DUYMUYOR..

BAŞIMIZI ZORLA NİYE AÇIYORSUNUZ....

LAİKLİK DİNSİZLİK DEĞİLDİR..

LAİKLİK HER DİNDEN İNSAN İÇİN ORTA YOL BULMAKTIR..

YANİ İMANI ZAYIF İNSANLARI KORUMAK, ONLAR GÜVENDE OLSUN DİYE İMANINI YAŞAYAN YAŞAMAK İSTEYEN İNSANLARI KISITLAMAK DEĞİLDİR..

MAALESEF GÜNÜMÜZDE SAPTIRILMAKTADIR...

TÜRBANLI BİR İNSANIN RESMİDE GAYET NET TANINABİLMEKTEDİR

BUNUN YANINDA RESMİ DAİRELERDE,KAMU ALANLARINDA TÜRBANLI OLUNMASIN DEMEK : İNSANIN DİNİ İNANCININ GEREKLERİNİ BURALARDA YAPMASIN DEMEKTİR

BU DİNİ KURALLAR OLSADA OLUR OLMASADA VEYA YAPILMASI FARZ OLMAYAN SEYLER OLSA BELKİ KISITLANABİLİR AMA BUNLAR FARZDIR...

FARZ DEMEKTE : İSTEĞE BAĞLI OLMAYAN YAPILMASI ZORUNLU SEYLER DEMEKTİR..

BİZDE MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ..AMA KURALLARI MÜSLÜMANLAR İLE İLGİLİ OLMAYAN ADET GELENEK GÖRENEKLERİMİZE AYKIRI BİR YERDEN ALINAN KURALLAR YASALAR İLE..

BİRDE ŞÖYLE BİR GERÇEK VARDIR : YASALAR 100 YILLIKTIR HER YÜZYILDA BİR DEĞİŞMESİ GEREKİR ÇÜNKÜ ESKİRLER YENİLENMELERİ ÇAĞA AYAK UYDURMALARI GEREKİR

YAPILIRKEN O GÜNÜN ŞARTLARI ONU GEREKTİRMİŞTİR ..AMA 100 YIL ÖNCESİNİN ŞARTLARI İLE GÜNÜMÜZÜN SARTLARI AYNI DEĞİLDİR..

NASIL ŞU AN YASALARIMIZDA ERKEKLER SOKAKTA KAMU ALANLARINDA VB.. ŞAPKA GİYMEK ZORUNDADIR YASASI VAR İSE

VE ESKİDİĞİ HERKES TARAFINDAN KABUL EDİLİYORSA

YASALARIN ZAMANLA ESKİDİĞİ KABUL EDİLMELİDİR..

AMERİKA BİRLESİK DEVLETLERİ ANAYASASINDA DERKİ :

DEVLETİN DİNİ : HRİSTİYANLIKTIR...

BİZDE DERKİ : DEVLET LAİKTİR

AMERİKADA VATANDAŞLARIN DİNİNİ YAŞAMALARI KOLAYLAŞTIRILIYOR VE TEŞVİK EDİLİYOR

TÜRKİYEDE İSE NASIL DİNİN YASANMASINA ENGEL OLURUZ DİYE ÇABALANIYOR..

İNGİLTEREYE GİDEN VARMI BİLMİYORUM

ORADA İSTEYEN İSTEDİĞİ KIYAFETLE HER YERE GİRİP ÇIKIYOR

EĞİTMENLER İSTEDİĞİ KIYAFET İLE DERS VEREBİLİYOR Kİ BU ÜNİVERSİİTEDE CÜBBE BİLE OLUYOR..SORUN EDİLMİYOR

ÖĞRENCİLER İSTEDİĞİ KIYAFET İLE TÜRBAN İLE OKULA HATTA İLK OKULA GİDEBİLİYOR

MARKETLERİNDE BİLE 2 REYON VAR BİRİNDE DOMUZ ÜRÜNLERİ BULUNUYOR

BİRİNDE BULUNMUYOR

ADAMLAR İNSANLARIN DİNİNİ YASAMALARINA BU KADAR ÖNEM VERİYOR YARDIMCI OLUYOR..

TÜRBAN ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN BEYİN YAPISI DİYORLAR YA....O BEYİN YAPISI BUDUR..

ADAMIN KAFASINDAKİ TÜRBAN -TAKKE DEĞİL BEYİNİN İÇİ ÖNEMLİDİR..

ZATEN BU YÜZDEN ONLARA GELİŞMİŞ ÜLKE DENİLİYOR.. ;)
yanlış anlaşıldım galiba :-\

ben türban üniversiteye girerse başımızı zorla kapattırırlar demedim ki..

ayrıca laikliğin dinsizlik olduğu görüşündede değilim yazdıklarımı farklı yönlere çekmeyin lütfen ;)

türbanın sadece üniversiteye girme konusu bile ülkede karmaşaya yol açtı kamu alanına girmesi daha büyük karışıklıklara neden olabilir ;)

kamu alanında bir bayanın başını açmasına tabiki karşıyım ama eğer illa kamu alanında çalışıcam diyorsa o bayan zaten başını açmayı göze almıştır ;)

bende Allah nasip ederse kapanmak istiyorum ama bu şartlarda kamu alanında asla çalışmak istemem, özel sektör ne güne duruyor?? öğretmen olmak istiyorum ve öğretmenliğimi adam akıllı bi dershanede veya özel müspet bi okulda yapmayı planlıyorum... illa ki kamu alanında çalışıcam diye bi zorunluluk yok, eşim olursa eğer o çalışır kamu alanında ;)

yabancı ülkelerde dini yaşamaya izin veriliyor çünkü gerekli şartlar oluşmuş, bizim ülkede o gerekli olan şartların oluşmadığını düşünüyorum ;)
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2008, 22:53   #34
Kullanıcı Adı
choke
Alıntı:
nusret Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
choke Nickli Üyeden Alıntı
TÜRBAN TABİKİ MECLİSE GİREMEZ. BU NE DEMEK YAA ADAM HEM LAİKLİĞE SAHİP ÇIKICAM DİYO LAİKLİK SANKİ ONUN ELİNDEYMİŞ GİBİ GÖSTERİYO HEMDE BAŞÖRTÜ YASAĞINI DEVLET İÇİNE SOKUYOR.SİZ KİMSİZİNKİ BU LAİKLİK HEPİMİZİN BİR KİŞİNİN DEĞİL.İSLAMIN TEMEL UNSURU İSLAMİYETTE OLMAK İÇİN SÜREKLİ BAŞÖRTÜ TAKMAK DEĞİL İLK ÖNCE KELİME_İ ŞEHADET GETİRMEKTİR .NE BAŞÖRTÜ TAKIPTAA HER BİR ŞEYDEN EKSİK KALMAYANLAR GÖRDÜM.YASAK KALKSINDA BAKIN GÖRELİM O ZAMAN HER BAŞÖRTÜNÜN ALTINDA NE FETTAN BAYANLAR YATIYOR.BAŞBAKANA SORALIM Bİ O ZAMAN MADEM LAİLKİL İÇİN BAŞÖRTÜ KALDIRIYOR O ZAMAN NİÇİN TBMM İÇİNDE SAĞCI SOLCU GİBİ BİRİ DİNCİ BİRİ DEVLETÇİ OLAN PARTİ AYRIMLARINA EL ATMIYOR.YADA NİÇİN MESLEK YÜKSEK OKULU MEZUNU OLANLARIN ASKERLİKLERİNİ DÜŞÜRMÜYOR.ASIL KONU İSE BURDA BAŞÖRTÜ YASAĞI KALKARSA ASKERLİKTE DÜŞÜRÜLECEK BU DEVLETTE SADECE DİN İÇİN ÇALIŞMALARA YER YOK BUNU HERKEZ BİLSİN !!!LAİK DEVLETİZ VE BU ÖYLE KALACAK!!!
ARkadaşın biri de imamlık yapıp fetva vermeye kalkmış. Anlaşılan Deniz Baykal' la organik bir bağları var.
Din hakkında fetva verip yorum yapabilecek kadar din-i bilgin olduğuna inanıyor musun? Nasıl kafana göre yorum yapabiliyorsunuz anlamıyorum
Ayrıca, kapalı bayanlar hakkında söylediğin laflara dikket et, genelleme yapma. Sonra bir bakarsın ağzınla burnunun yeri değişiverir... ( forum arkadaşlarım kusuruma bakmasın )

DENİZ BAYKALLA BENİM ARAMDAKİ BAĞ SENİ İLGİLENDİRMEZ.AYRICA KAPALI BAYANLARI GENELLEME YAPARAK KONUŞMADIM BEN SADECE GÖRDÜĞÜMÜ SÖYLÜYORUM.BİR ÜNİVESİTELİ OLARAK VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLARAK VE LAİK KEMALİZM YANLISI OLARAK İSTEDİĞİMİ SÖYLEME HAKKINA SAHİBİM.AYRICA AĞZIMLA BURNUMUN NEDEN YER DEĞİŞTİRECEĞİNİ ANLAYAMADIM MERAK ETME EĞER BİR KONUŞMADAN SEBEP AĞIZ BURUN YAMULSAYDI BENDEN ÖNCE YAMULCAK İNSANLAR VAR;) HEM BU KADAR SAÇMA KONULARA NEDEN KAFA PATLATIYORUZ EMİN OL TÜRKİYENİN BUNDAN DAHA BÜYÜK SORUNLARI VAR .SORUYORUM BURDAN ARKADAŞLARIMA HANGİ GELİŞMİŞ BİR ÜLKE KENDİ İÇİNDE İÇ ÇATIŞMALAR ÇIKARTIYOR Kİ?? BU SADECE SADECE BİZİM ÜLKEMİZDE VAR KENDİ KENDİMİZİ ÇIKMAZA SÜRÜKLÜYORUZVE BÖYLE GİDERSEDE ATATÜRKÜMÜN KURDUĞU CUMHURİYET EL DEĞİŞTİRİCEK!!!!
choke isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)