![]() |
#1 |
![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başörtü yasasını onaylamasının laiklik adına açılım olduğunu vurgulayan Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa mahkemesinin de bu doğrultuda hareket etmesini temenni etti.
![]() BBP’lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Türban konusundaki anayasa değişikliğini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür ederek, “ Laiklik ve demokrasi adına güzel bir açılım sergilendi’ dedi. BBP lideri Yazıcıoğlu, bu konuda şunları söyledi. “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün söz konusu düzenlemeyi imzalayarak, TBMM iradesi doğrultusunda hareket ettiğini belirten Yazıcıoğlu, “Hayırlı olsun” dedi. Anayasa Mahkemesi’nin de bu doğrultuda hareket etmesi temennisinde bulunan Yazıcıoğlu, aksi takdirde başörtüsü sorununun daha yıllarca Türkiye’nin gündeminde kalacağını bunun da ülkeye bir faydası olmayacağını ifade etti. Başörtüsü sorununun Türkiye’de gerilim sebebi olmaktan çıkarılması gerektiğini kaydeden Yazıcıoğlu, “Böylelikle çocuklarımız en tabii eğitim haklarına kavuşacaklar ve Türkiye kendi dengesine dönecektir. O bakımdan Anayasa Mahkemesinin de bu doğrultuda hareket etmesi temenni ediyorum” (habervaktim)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|