Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-07-2008, 00:17   #1
Kullanıcı Adı
gül_34
Standart Başbakanımızın Gönül Köprüsü Projesi...
ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Turkcell’in ana sponsorluğunda yürütülen “Gönül Köprüsü Projesi” protokolü, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gözetiminde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv tarafından imzalandı.
Projeye 81 ilden, ilköğretimde 7 ve 8, ortaöğretimde 9 ve 10’uncu sınıflardan 100 bin öğrenci katılacak. Öğrenciler, bulundukları illerden başka illere götürülecek. Çocukların başka illeri ve orada yaşayan yaşıtlarını tanıması, kaynaşması amacıyla hazırlanan projenin ana sponsoru olan Turkcell, öğrencilerin seyahat masraflarını üstlenecek. Çocuklar YURTKUR’a bağlı yurtlarda kalacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, “Bir yandan terörün kaynağını kurutmanın diğer yandan sosyal ve ideolojik kamplaşmaların önüne geçmenin en sağlam yolu gelecek nesilleri ayrılıklar değil, müşterek, ortak bir yapı etrafında birleştirmektir” dedi.

“Türkiye’de herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu, çalışıp gayret göstermeleri halinde ulaşamayacakları hiçbir konum olmadığını göstermek istediklerini” belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye, eskiden beri sürekli ayrılıklar üzerine bina edilen siyasal ve sosyal çalkantıların tahribatıyla ve bunların ekonomik sonuçlarına ne yazık ki maruz kalmış bir ülkedir. Çocuklarımız arasında kurulacak gönül köprüsü bu tür olumsuzlukların bir daha yaşanmaması açısından çok önemli.”

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de konuşmasında, “Barış içerisinde yaşamanın ne olduğunu, sevginin hayata nasıl hakim olacağını eğer biz çocuklara anlatmazsak kinlerin, nefretlerin, çatışmaların adeta duvar haline geldiği bir ülke ortaya çıkar” dedi. Projenin gelecek yıllarda da sürdürüleceğini belirten Çelik şöyle devam etti:

“İnanıyorum ki bir çok evladımız ilk defa deniz görmüş olacak, kendi doğup, büyüdüğü ilin dışına gidecek ve orada yeni yeni sevgiler, dostluklar edinecek. Hakkari’deki öğrenci Edirne’dekiyle, Kars’taki öğrenci Manisa’daki öğrenciyle kaynaşacak. Doğu’daki, Güneydoğu’daki, İç Anadolu’daki, Doğu Karadeniz’deki yavrumuz, batıya geldiğinde şunu hissedecek: Ne sen bensin, ne ben senim. Ama sen de bensin, ben de senim. Gönül köprüsü projesinin gönüllerde sevgi iklimi oluşturmasını, sözde değil, özde ve uygulamada bu iklimi oluşturmasını diliyorum.”

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de bu projeye gönüllerini verdiklerini söyledi.

gül_34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-07-2008, 10:28   #2
Kullanıcı Adı
Muhabbet-eri
başvuruyu nereye ve nasıl yapıcaktık anlıyamadım
Muhabbet-eri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2008, 13:44   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Turkcell'in sitesinde veya Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde belki bilgi vardır başvuru için.
Geçen yılda yapılmıştı buna benzer bir bir uygulama.Çok faydalı olduğu gözlenmişti,çok yararlı bir şey genişletilmeli :-*

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)