Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-14-2008, 22:57   #21
Kullanıcı Adı
parabol
Standart Şeyh Said'in Amacı Kürdistan Değildi
Alıntı:
ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
vahdettinle abdülhamitle seyh saidi lütfen kıyaslamayın....

Ben çok kitap okudum çoğu konuda fikirler edindim ama şayh said hakkında fikrim değişmedi....

Din adı altında neler yaptığı belli kusurabakmayın..benim gözümde vatan haini...
Ooooooof Off

Tüylerim diken diken oldu. Gidiyorum gerçekten gidiyorum.
Çok yazık
(Kızgınlığım geçince gelirim ;)
Kızmanıza gerek yok fikrimiz bu..biz size kızıyormuyuz

Bir söz vardır..Fıkrınızı değil ama fikrinizi ifade edebilme özgürlüğünüzü sonuna kadar savunuyorum diye
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-15-2008, 02:00   #22
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
Alıntı:
ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
vahdettinle abdülhamitle seyh saidi lütfen kıyaslamayın....

Ben çok kitap okudum çoğu konuda fikirler edindim ama şayh said hakkında fikrim değişmedi....

Din adı altında neler yaptığı belli kusurabakmayın..benim gözümde vatan haini...
Ooooooof Off

Tüylerim diken diken oldu. Gidiyorum gerçekten gidiyorum.
Çok yazık
(Kızgınlığım geçince gelirim ;)
Kızmanıza gerek yok fikrimiz bu..biz size kızıyormuyuz
Bir söz vardır..Fıkrınızı değil ama fikrinizi ifade edebilme özgürlüğünüzü sonuna kadar savunuyorum diye

Fikiınizi değil ama fikrinizi ifade edebilme özgürlüğünüzü sonuna kadar savunuyorum...
Kızgınlığım size değil 'Yalan Söyleyen Tarih' e...
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-15-2008, 02:17   #23
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Mustafa İslamoğlu:

"78 yıl geçmiş olmasına rağmen, hâlâ ilgili arşivler kamuoyuna açılmamıştır. Gidin sorun isterseniz, eğer resmi ideolojiye iman etmiş bir "yeminli tercüman" değilseniz, size verecekleri tek cevap vardır: "Tasnif dışı". Ne demekse? "Yassak hemşerim"in adını "tasnif dışı" koymuşlar. Anladık "para iman ve günah gizlidir" de, bu kadar da gizli olmaz ki canım. Hem o dediğiniz, "tevbe edince Allah affeder" diye bireylerin günahı için geçerlidir. İyi de, devletin ruhu yok ki ahirete gitsin. O tevbe edecekse bu dünyada edecek.

Benim "arşivler açılsın" talebimden vazgeçmem gerçeği öğrenmekten vazgeçmem anlamına gelmiyor. Bu, biraz "nasıl olsa arşivler çoktan steril hale getirilmiştir" diye düşünmemden kaynaklanıyorsa, biraz da alternatif kaynakların varlığını bilmemden kaynaklanıyor.

Mesela "gizli İngiliz arşivleri" gibi."

Biz devekuşu gibi yapsak da gerçekler yok olmaz ki...
asimov çok teşekkür ediyorum.

Olayın İngiliz Bağlantısı Nedir?.. http://www.mustafaislamoglu.com/maka...&Makale_id=683

Mustafa İslamoğlu - Şey Said Ayaklanması (Denge Yayınları 1991) kitabı.. mavera, Mustafa İslamoğlu'na güvenirim ve öğrenmek istiyorum diyordun ya
Alt 04-15-2008, 18:30   #24
Kullanıcı Adı
maviinsan
devlet hata yapmış olabilir.Adamın damarına basmış olabilir.Ama hak savunmak için silaha sarılmak gerekmiyor...

HEle Said NUrsi hz dediği gibi ''Altıyüz sene İslamiyetin bayraktarlığını yapmış bu milletin torunlarına ' asla...!

ŞEyh Said i bugün kimler savunuyor? youtube ye 'şeyh said' yazın,videoları izleyin...PKk lılar savunuyor...!
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-16-2008, 01:20   #25
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
devlet hata yapmış olabilir.Adamın damarına basmış olabilir.Ama hak savunmak için silaha sarılmak gerekmiyor...
HEle Said NUrsi hz dediği gibi ''Altıyüz sene İslamiyetin bayraktarlığını yapmış bu milletin torunlarına ' asla...!
ŞEyh Said i bugün kimler savunuyor? youtube ye 'şeyh said' yazın,videoları izleyin...PKk lılar savunuyor...!
Ama şimdi meseleyi bilmeyip de, ne olursa olsun silaha sarılmak olmaz demek hiç aklııca değil... Öyle bir atmosfer oluşur ki o zaman da silaha sarılmaktan başka çare olmaz... Şey Said'de hepimiz kadar vatansever bir insan ve bir alimdir. Bu saygısızlığı ona yapmadan önce biraz düşünmek lazım.
Alt 04-16-2008, 12:13   #26
Kullanıcı Adı
rikopasa
İstiklal Mahkemelerinde yargılanırken ben onun oyununa geldim diyerek birbirini satmış olan topluluğu kurmuş , İngiliz oyunuyla kardeşi kardeşe vurdurmuş bir vatan hainidir ...
rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-16-2008, 12:27   #27
Kullanıcı Adı
rikopasa
Alıntı:
Olayın İngiliz Bağlantısı Nedir?.. http://www.mustafaislamoglu.com/maka...&Makale_id=683
Biraz konudan sapacağız ama makalenin girişgahı hoşuma gitti , abd ve ingilterenin oynadığı ılımlı islam oyununun nedeni biraz daha net anlatılmış. Halepçe de orda burda radikal islamla başa çıkabildiler çünkü bahsi geçen örgütlere güçleri yetiyordu Türkiyede neden radikal islam istemedilerde ılımlı islam türettiler çünkü Türkiyedeki radikal islamla başa çıkamazlardı. Asıl amaç Türkiyeyi bölüp adınada "United States of Ottomans" demek ...
rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-16-2008, 12:52   #28
Kullanıcı Adı
Orhu_N_utu_Kuran
asıl amaç kürdistan değilmiş.

dtp ve pkk nın ortaklaşa düzenledikleri POLİSİMİZE alçakça saldırdıkları mitinglerde,şeyh said ve saidi nursi fotoğrafları açmalarıda bence çok masumane.ordakilerin kürdistanla ne alakası olabilirki,DİMİ AMA??:d:d:d:d
Orhu_N_utu_Kuran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-16-2008, 12:56   #29
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
asıl amaç kürdistan değilmiş.

dtp ve pkk nın ortaklaşa düzenledikleri POLİSİMİZE alçakça saldırdıkları mitinglerde,şeyh said ve saidi nursi fotoğrafları açmalarıda bence çok masumane.ordakilerin kürdistanla ne alakası olabilirki,DİMİ AMA??:d:d:d:d
Bir dtpli milletvekilinin Şeyh Said'i andığını hatırlıyorum.Fotoğrafını taşıdılarmı bilmem.
Şeyh Said kimdir,neyin nesidir hala anlamış değilim ama Bediüzzaman Said Nursi efendiyi araştırmanızı,okumanızı tavsiye ederim,okucak vaktiniz yok ise en azından youtube'deki 4 parçalık videoyu izleyebilirsin :-*
Alt 04-16-2008, 13:24   #30
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
İstiklal Mahkemelerinde yargılanırken ben onun oyununa geldim diyerek birbirini satmış olan topluluğu kurmuş , İngiliz oyunuyla kardeşi kardeşe vurdurmuş bir vatan hainidir ...
Halkın sevip saydığı önder olarak gördüğü kişilere kimse vatan haini diyemez. Bu memlekette ülkesini darağacına çıkacak kadar çok sevenler, ülkesi için canını dişine takarak çalışanlar ya 'vatan haini' ya 'vatanı satıyor' hakaretine maruz kalmışlardır. Gerçekler ortaya çıktığında utanacaksınız. Göreceksiniz o zaman İngilizlerle kim gizli görüşmeler yapmış!...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)