![]() |
#1 |
![]() HZ. ADEM 'İN SEVİNCİ
İlk insan ve büyük peygamber hz. Adem (a.s) Allah'ın emri üzere yer yüzündeki ilk Allah evi olan Kabe nin temellerini attığı zaman ulu Allah a şöyle seslenmiştir Yüce Allah ım üstün iradene dayanarak ve ulu emrini yerine getirerek yeryüzzündeki ilk mukaddes evinin temellerini atmış bulunuyorum acaba yaygın rahmetinden bana ve soyumdan gelenlere bu vesile ile ne gibi mükafatlar bulunacaksın Ulu Allah (c.c) insanlık atasının bu sorusuna şu cevabı verdi ey Adem orayı ziyaret ettikçe bütün günahların bağışlanacaktır Adem (a.s) yüce yaradan a yine sordu bu benim şahsıma ihsan buyurduğun bir mükafattır sana binlerce kere hamd ve senalar olsun fakat soyumdan gelenlere karşı hazırladığın mükafdatları öğrenmek istiyorum Ulu Allah (c.c) hz Adem in sözlerine karşılık şöyle buyurdu orayı ziyaret eden bütün evlatlarının günahlarını affedeceğim hz. Adem in gönlü hala doymamıştı Yüce Allah tan da bağışlar istiyordu sonsuz merhamet hazineden daha neler bağışlayacaksınız Yüce mevla m diye tekrar yalvaran ellerini Allah a kaldırdı Yüce Mevla nın Adem e verdiği sonuncu müjde şu olmuştur orayı ziyaret edenlerin tüm günahlarını bağışlayacağım gibi ziyaretçilerin günahlarının affı için dua ettikleri kimseleri de bütünü ile affedeceğim Hz. Adem (as) bu sonuncu ve büyük müjdeyi duyunca Kafi kafi artık senden hiç bir şey istemeye yüzüm yok ey esirgeyici Allah diyerek ölçüsüz sevincini ifade etti.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |