![]() |
#1 |
![]() ![]() 1935'te doğan Sinanoğlu, 1953’te Atatürk tarafından 1928 yılında kurulmuş TED Yenişehir Lisesini burslu olarak okudu ve birincilikle bitirdi. Okulun bursuyla kimya mühendisliği okumak üzere ABD'ye gitti. 1956’da ABD Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley Kimya Mühendisliği'ni birincilikle bitirdi. 1957’de Massachusetts Institute of Technology ' yi ( MIT ) 8 ayda birincilikle bitirerek Yüksek kimya Mühendisi oldu. 1960’ta Yale Üniversitesinde "asistant professor" (yardımcı doçent ) olarak çalışmaya başladı. 26 yaşında iken atom ve moleküllerin çok elektronlu kuramı ile "associate professor" (doçent) ve 50 yıldır çözülemeyen bir matematik kuramını bilim dünyasına kazandırdı ve "full professor" ( profesör ) ünvanını aldı. Bu ünvan ile modern üniversite tarihinin ve Yale Üniversitesi tarihinin en genç profesörü oldu. 1964’te ODTÜ'ye danışman profesör oldu. Yale Üniversitesinde ikinci bir kürsüye daha profesör olarak atandı. Dünyada yeni kurulmaya başlayan Moleküler Biyoloji dalının ilk birkaç profesöründen biri oldu. (Watson ve Crick sarmal modelindeki dna sarmalının çözelti içinde o halde nasıl durduğunu keşfeden adam - solvofobik kuvvet ) Amerikan Ulusal bilimler akademisine Üye olarak seçildi. Buraya seçilen ilk ve tek Türk oldu. İki defa Nobel' e aday gösterildi. Defalarca Nobel Akademisinin isteği üzerine Nobel'e adaylar gösterdi. Dünyanın sayısız yerinde sayısız buluşları ve teoremleri ile ilgili sayısız konferans verdi. 26 yaşından beri devam ettiği Yale Üniversitesinde Moleküler biyoloji ve kimya olmak üzere iki kürsüde profesör ve son 7 senedir görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesinde ise Kimya dalında olmak üzere bir kürsüde Profesör olarak görevini sürdürüyor.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Dünyanın vaktiyle en genç profesörü idi ama bu ünvanını kaptırdı.Rusyalı bir kıpçak türkü kadın 25 yaşında Türk dili ve edebiyatı profesörü oldu Adı Nadia Camukova.Bu kadın aynı zamanda Dünya'nın en zeki kadını
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() "Yabancı dille eğitim ve hazırlık sınıfları bitirilmezse Türkiye elden gider !" sloganlarıyla dolu kitaplarını bilirim. Haklı gerekçeleri var. Ak Parti de bunu yaptı zaten, hazırlık sınıfları artık yok(en azından liselerde), Türkçe eğitim konusu da konuşulmaya cesaret edilir oldu en azından. Mecliste önerge verilecekti bir aralık ne oldu bilmiyorum. Tüm bunlara rağmen Sinanoğlu Aydınlık'ta yazmaya devam ediyor, kardeşi Helin Avşar'a da sahip olmuyor ki dine ve dindarlara olan garezini bu kadar açık beyan etmesin.
Ne diyelim, keşke sadece projesör olarak kalsa. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() 3 sene önce BUrsa'ya konferansına geldiğinde görmüştüm kendiini.HATta 1 metre önümden geçmişti
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
+1 Akşam gazetesi yazarı Ege Görgünün Oktay Sinanoğlu ile yaptığı röportajda; Fethullah Gülen'in tüm dünyaya yayılan Türk okullarının Türkçe'yi yaygınlaştırdığı söyleniyor..cümlesi karşısında Alakası yok. Bu okulları ilk duyduğumda ben de sevinmiştim. Sonra öğrendim ki onların da eğitim dilleri İngilizce. İngilizce misyonerlerinin işini bırakın kendileri yapsın. Türkçe Olimpiyatları falan diyorlar ama, maksat göz boyamak. diyerek fikrini belirtmiş zatı muhterem.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() [i]Büyük bir beyin: " Bye Bye Türkçe" sini de okudum ama.. Bu açıklamalar beni çok şaşırttı... :'(
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Bu açıklamalara ben de şaşırdım. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Helin Avşar'la Oktay Sinanoğlunun bağlantısını anlayamadım. açar mısınız lütfen :o |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Helin Avşar değil Esin Afşar, Oktay Sinanoğlu'nun kızkardeşi.. Tiyatroya gidiyorum, oradalar. Bir de onlar 'biz buradayız' demek için anlasa da anlamasa da her yere geliyorlar. Denize bir giriyorlar, astronot gibi. Umacılar gibi... Devletin zirvesindeki isimlerin eşlerinin de türbanlı olmasından rahatsızlık duyuyorum. Türkiye'ye Müslüman ülkelerin liderlerinin eşleri geldi. Hangisi böyle? Hepsi tamamen açık.. -- Kadınlara ayrı oteller tam bir yobazlık.. Türkiye için en büyük tehlike Fethullah Gülen'dir. Atatürk'ün kemikleri sızlıyor.. vb. fikirlerin sahibi.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Bu fikirler sanki seninmiş gibi yazılmış buraya...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|