Türkiye'nin demokrat insanları…
Hangi partiden olursanız olun, hangi görüşü desteklerseniz destekleyin ama tehlikede olanın demokrasi ve özgürlük olduğunu unutmayın.
Söz konusu olan, bu ülkenin geleceğidir.
Darbelere karşıyım. Hiçbir darbenin meşru olduğuna inanmıyorum. Genelkurmay Başkanının siyasi konularda konuşmaya hakkı yoktur. Geçen İlker Başbuğ u dinliyorum. Başbuğ, demokratik açılımlara karşı çıkıyordu. Başka yerde olsa, böyle bir paşa görevinden alınır. Bizde baştacı ediliyor. Anlaşılır gibi değil.
Zaten AB üyesi olamamazın önündeki engellerden birisi TSK dır. Kıbrıs ta tüm çözüm yollarını tıkayan da TSK. Rauf Denktaş gibi anti demokrat birini destekleyen de TSK. Kıbrıs a çözüm getirecek bir plan olan ANNAN PLANI na bile TSK karşı çıktı. Benim savunduğum düşüncelere ters bir kurum TSK. Laikliği biz de koruruz. TSK'nın görevi laiklik değil. Bizim vergilerimizle ayak duran TSK, darbe yapamaz.
Zaten askerin siyasetteki etkisini sonlandırmak için AB'ye gireceğiz ya da gittiği yere kadar düzelteceğiz sistemi inşallah...
Avrupa'da hangi asker siyasete aktif ya da pasif olarak katılmış ki, biz de asker siyasette etkin olunca bir şekilde, siyasi partilerde asker arkamızda psikolojisi oluşuyor..Darbe çığırtkanları beliriyor....
Bu sebeple ben de AB'ye girme yanlısıyım...