Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Tartışıyorum Tüm Partililerin,Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-28-2008, 21:33   #22
Kullanıcı Adı
kanahmet
Standart .....:::::özellestirmeler yaralımı yoksa kötüyemi gidiyoruz:::...
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
cartman Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
şimdi arkadaş kiralanmış dedi ya....ne var bunda?ben de şimdi bişe söyleyeyim.

mesela sen toprak mahsüllerini veya piriniçlerini yabancıya ona buna kiralarsan,bu adam çıkıp fiyatları yüzde yüz arttırdığında sen sadece şunu söylersin;'''bir hafta pirinç yemeyin.''

bu çözümü içinize sindirebiliyorsanız istediğinizi yapabilirsiniz sayın arkadaşım.bu sadece bariz örneklerden biridir.
Araştırdınız mı bilmiyorum ama bakın dünya da pirinçde bir fiyat artışı var. Global ülkelerin de bundan etkilenmemesi diye birşey olamaz. Pirinç dağıtımında özel şirket değil özel şirketler var. Bunun AKP hükümeti ile ilgisi yok.
Ben bir hafta pirinc yemem ama o adam bedelini nasıl öder onuda sen dusun Serbest piyasada sen oyle kafana gore ben yaptım oldu demesi kolay mı..Ben satmıyorum der baskası gelır onun yerıne pırıncı daha ucuza satar ;)
değerli kardeşim işte söylemek istediğim de budur.biri spekülasyon yaptığında sen başka bir üreticiye mecbur kalıyorsun.ama önemli olan o başka üreticinin mevcut olması

sanırım bu işlerden sorumlu bakan bu olayların ardından yaptığı açıklamada işte pirinç açığını kapatmak için şu kadar ton pirinç ithal edeceğiz.

sen o pirinci ithal ettikten sonra onun bi faydası yokki.bu ithalat senin cari açığını arttırır.bunun faturasını kim ödeyecek.önemli olan bu dengeyi sağlamak.yoksa elbette özelleştirme yapılır.ben buna karşı değilim.ama pirinç olayında gördükki akparti hükümetinin yaptığı özelleştirmeler o kadar da dengeli gitmiyormuş.

kanahmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)