Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-25-2008, 14:53   #21
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart Taraf'tan kan donduran bir haber daha
Bu kadar güvensizlik içinde boğulduğumuz bir dönemde bu belgenin doğruluğu neye yarayacak ki bir dalımızı daha kırmaktan başka...Bu yüzden karşıyım bu haberlere. Kaç yere prim veriliyor, açık veriliyor...
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2008, 14:55   #22
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Alıntı:
Ayşe_Berra Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
.:Alamet-i_Farika:. Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ak_yüz Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Sen orduda mı görevlisin. Bot falan mı boyuyorsun?
Her Türk asker doğar bot da boyarım sorun degil
Ben boyamam ... Ama Türk' ün asker doğduğu doğru da olsa; "Askerin" askere gerçek değeri vermediği de bir gerçek. ;)
Bence söz konusu olan askerin askere değer vermesinden öte onu insan olarak görmesi... Bence bu konuda genelleme yapmak çok yanlış abi... Ben bir tabur komutanının 1.derece muhatabı oldum çoğu kez, nedenlerini biliyorsun. bu sadece bir örnek ama asker olmaktan öte insan olmak önemli...

Ben üst kademeden bahsediyorum Ayşe ... Genelleme onun sözcülüğünü yapan içindir. Eğer 3 aylık eğitimle Hiçlik ifadenle, birilerinin önünde etten siper oluyorsan, profesyonellik sorgularım maalesef. Bunları yazmak istemem ama bu da böyle bilinmeli. herkes ve herşey artık profesyonel olmak durumundaddır.
İnsanlık ve insana verilen değer burada başlar ...
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2008, 14:55   #23
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
Bu kadar güvensizlik içinde boğulduğumuz bir dönemde bu belgenin doğruluğu neye yarayacak ki bir dalımızı daha kırmaktan başka...
demokrasimizin,insan haklarımızın kuvvetlenmesi için daha da önemlisi ülkemizin bekası için belki de o dalı kırmak gerekiyor ayşecim....
ses çıkarmadıkça bazı kendini bilmezler 'sukut ikrardır' diyorlar ve planlarına devam ediyorlar...
benim çok yakın akrabam da albay...kişileri değerlendirmiyorum burda...ama bu yapılanların bir adım ötesi 28şubattır...post modern darbedir ;)
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2008, 14:57   #24
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Alıntı:
Bu kadar güvensizlik içinde boğulduğumuz bir dönemde bu belgenin doğruluğu neye yarayacak ki bir dalımızı daha kırmaktan başka...Bu yüzden karşıyım bu haberlere. Kaç yere prim veriliyor, açık veriliyor...
Seçilen dönem, daha doğrusu sunulan dönem beni de düşündürüyor. Ama gerçekliği konusu daha da düşündürüyor. ;)
Alt 06-25-2008, 14:58   #25
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ben boyamam ... Ama Türk' ün asker doğduğu doğru da olsa; "Askerin" askere gerçek değeri vermediği de bir gerçek. ;)
Bence söz konusu olan askerin askere değer vermesinden öte onu insan olarak görmesi... Bence bu konuda genelleme yapmak çok yanlış abi... Ben bir tabur komutanının 1.derece muhatabı oldum çoğu kez, nedenlerini biliyorsun. bu sadece bir örnek ama asker olmaktan öte insan olmak önemli...
Ben üst kademeden bahsediyorum Ayşe ... Genelleme onun sözcülüğünü yapan içindir. Eğer 3 aylık eğitimle Hiçlik ifadenle, birilerinin önünde etten siper oluyorsan, profesyonellik sorgularım maalesef. Bunları yazmak istemem ama bu da böyle bilinmeli. herkes ve herşey artık profesyonel olmak durumundaddır.
Bunu bende sorguluyorum haklısın ama işin garip yani benim babam 25 sene önce askerlik yapmış, dedem 50 sene önce bahsettiğin sistem hep aynı... Yani bunu şuana mal edemeyiz... Sistemin işleyişi baştan bozuk...Ama son dönemde atılan adımlar bile takdir edilmeli bence.
Alt 06-25-2008, 14:59   #26
Kullanıcı Adı
ak_yüz
Alıntı:
maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
ya da derin devlet dediğimiz şey tam da bu belgeler olabilir mi?
evet her türk asker doğar..
Türk milleti tarihten bu yana savaşçı gibidir..
yarın savaş olsa hepimiz cepheye gitmeye CAN ATACAĞIZ...
ama ben 20lik çocuklardan bahsetmiyorum...
ordu komutanlarından bahsediyorum...
bu ilk balans ayarı denemeleri değil...
yaşadık biliyoruz..
ve bunları ortaya çıkaran kim olursa olsun ben arkasında olacağım..
tabii ispatlı olduğu müddetçe...
dün bunu nokta dergisi yaptı..bugün taraf..
var olduğunu bildiğimiz şeylerin belgeleri işte...

Bu belgenin dogruluguna inanmıyorum . Demokrasi hersey degildir . Demokrası demokrasi olması icin tarafsız bir basın lazım basın basın degilken ne demokrasisi
türkiyedeki basını beğenmiyorsan git gazete-tv kur.Tarafsız basın inşa et :-*
o kadar param olsa zaten burda yazı yazmam oyle bir cumle ki sanki bakkaldan ekmek al der gibisine
ak_yüz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2008, 15:00   #27
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bunu bende sorguluyorum haklısın ama işin garip yani benim babam 25 sene önce askerlik yapmış, dedem 50 sene önce bahsettiğin sistem hep aynı... Yani bunu şuana mal edemeyiz... Sistemin işleyişi baştan bozuk...Ama son dönemde atılan adımlar bile takdir edilmeli bence.
Sistemi denetleyen olmaz ise bozukluğu da farkedilemez. Düşünki üstün yok. Var ama sözde ... Son dönemde yapılanalr kısmını açarsan sevinirim.
Alt 06-25-2008, 15:01   #28
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Sabah akşam halkın değerlerine küfür eden, halkın değerlerini aşağılayan, halkı arasında almayan, askerinin annesine oğlunun yemin törenini sırf başındaki örtüsü yüzünden seyrettirmeyen, ama aynı asker şehit olduğunda gidip pişkin pişkin annesinin elini öpen, halkın istediği yönetime muhtıra çeken, o yönetimi kirli oyunlarla alaşağı etmek isteyn vs. vs. TSK Üst kademesine; yine aynı halkın %90'ı güveniyormuş. Yahu bırakın Allah aşkına ya...
Alt 06-25-2008, 15:03   #29
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Bu kadar güvensizlik içinde boğulduğumuz bir dönemde bu belgenin doğruluğu neye yarayacak ki bir dalımızı daha kırmaktan başka...
demokrasimizin,insan haklarımızın kuvvetlenmesi için daha da önemlisi ülkemizin bekası için belki de o dalı kırmak gerekiyor ayşecim....
ses çıkarmadıkça bazı kendini bilmezler 'sukut ikrardır' diyorlar ve planlarına devam ediyorlar...
benim çok yakın akrabam da albay...kişileri değerlendirmiyorum burda...ama bu yapılanların bir adım ötesi 28şubattır...post modern darbedir ;)
Canım tarafın bundan önceki haberi için eyvallah bu dediklerine katılırım ama bu haber aynı değil bence. Bir yandan terör denen belayı atmaya çalışırken diğer yandan büyük açık bence... Ne demişti Başbakanımız “Askerlik yan gelip yatma yeri değildir!!!” bu haberde ne var en baştan başlamak üzere askerlerimizin umursamazlığı, yan gelip yattığı daha da kötüsü gencecik fidanlarımızın canlarının pisi pisine gittiği...

Alt 06-25-2008, 15:07   #30
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
nusret Nickli Üyeden Alıntı
Sabah akşam halkın değerlerine küfür eden, halkın değerlerini aşağılayan, halkı arasında almayan, askerinin annesine oğlunun yemin törenini sırf başındaki örtüsü yüzünden seyrettirmeyen, ama aynı asker şehit olduğunda gidip pişkin pişkin annesinin elini öpen, halkın istediği yönetime muhtıra çeken, o yönetimi kirli oyunlarla alaşağı etmek isteyn vs. vs. TSK Üst kademesine; yine aynı halkın %90'ı güveniyormuş. Yahu bırakın Allah aşkına ya...
Ben, annem, yengem, babaannem hepimiz gittik defalarca izledik bu yemin törenlerini türbanlarımızla hemde, binbaşıların, yüzbaşıların tebessümle birlikte gelen hoşgeldiniz yaklaşımıyla hemde...

Ayrıca unutma bu bahsettiğin kuruma sende asker olacaksın, olmak zorundasın... Sevmesende, inanmasanda... Ama en önemlisi saygı duymadığın ya da zerre kadar bile olsa inancının olmadığı bir kuruma hiçbir şey veremezsin...Doğal olarak vatan için bir şey veremezsin...

Haddimi aştım kusura bakmayın ama malum vatan, millet, asker en hassas olduğum konular...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)