|
![]() |
#1 | |
![]() Alıntı:
Ancak benim yaptığım karşılaştırma değil ortak bir özne de iki şahısı tanımlamak manasında oldugundan dolayı ben buna karşılaştırma demiyorum.Sizin ne anladıgınız çok önemli ancak ben anlatmak istediğimi gayet açık söylemişim sanırım. Gel gelelim M.akif'e ; "Kim demiş avrupa milleti daha medeni , Çırılçıplak bedeni, Medeniyet dediğin açmaksa bedeni , Hayvanlar sizden daha Medenî." Burada Avrupa milletini tanımlarken bedenin cıplak olmasını ve medeniyeti çıplaklıkla bütünleştiren bazı laikçilerimize söylüyor bu sözü ( Kim bu laikçiler ,o zamanın burjuvaları ve kılık kıyafet yasasını onaylayanlar sanırım ) "Batmakta zalimin gözüne bacımın örtüsü, Tükürsem acırım billahi yüzüne." Kimin gözüne batııyordu da devlet dairelerinden aldılar,evlerine hapsetmeye çalıştılar başörtülü bacılarımızı. Bunları düşündüğümüz zaman din aleyhine yapılan icraatları inceden inceye igneliyor M. Akif . Şimdi bir karşılaştırma yapalım ;) N.Fazıl'da din düşmanlığı yapan insanlara karşı tavrını koyuyordu,bu durumda ikiside aynı paralel oluyor. ;)
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|