![]() |
#1 |
![]() Özkök Paşaya şarap baskısı tartışması büyüyor
ESKİ Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil’in, 28 Şubat Mahallesi’nde şarap baskısı iddialarıyla ilgili tartışma büyüyor. ![]() Erdil’in iddiasına eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün Mevlana’dan alıntılı cevabına Erdil de şiirle karşılık verdi. Erdil, iddiasındaki bazı ifadeleri ise geri aldı. SÖZLERİNDEN GERİ ADIM ATTI İLHAMİ Erdil, şarap baskısının yaşandığını iddia ettiği toplantıda Hilmi Özkök’e, diğer komutanların ön ismiyle hitap ettiği iddiasından geri adım attı. Ertuğrul Özkök’le kalabalık bir masada sohbet ettiklerini ve bir yanlış anlaşılma veya ‘sürçü lisan’ olabileceğini belirten Erdil, ‘Aytaç Paşa da, Sayın Hüseyin Kıvrıkoğlu da Sayın Hilmi Özkök’e isimle ‘Hilmi’ diye hitap etmemişlerdir’ dedi. Ancak Ertuğrul Özkök, yemek masasındaki konuşmayı bir gün sonra telefonla Erdil’e doğrulattığını yazmıştı. TANZİMAT ŞİİRİYLE CEVAP HİLMİ Özkök’ün Mevlana’nın ‘Bir lafa bakarım laf mı diye; Bir de söyleyene bakarım adam mı diye’ cevabına Erdil de şiirle karşılık verdi. Erdil ‘Sayın Özkök’ün Hz. Mevl n ’nın şiirinden alıntılı sözlerini, Ziya Paşa’dan bir alıntı ile yanıtlıyorum. Ziya Paşa’nın ünlü bir terkib-i bendi var. ‘çyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe- i aklı eserinde’. Ben Sayın Hilmi Özkök’le polemiğe girmek istemiyorum. Ama ben de adam gibi adamım’ dedi. strargazete 23 Aralık 2008 Salı
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ertuğrul özkök, ilhami erdil, mahalle baskısı tsk, şarap |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|