Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 01-07-2009, 12:28   #1
Kullanıcı Adı
yolcu44
Aynı ben Benim eğitimim pısırık bir kişi olarak geçti. Bildiği sorulara cevap veremeyen biri kişi olarak ve "İnsanlar ne der?" sorusu ile boğuşmakla geçti.. Ve yıllar sonra insanların ne diyeceği ile değil, "Ben?" sorusu ile yüzleştim.

Evet, evet

Çocukların modelleme gücü oldukça yüksektir; modellenen kişi ya anne-baba, ya dayı-amca, ya abi-arkadaş ve ya da televizyonda izlediği bir artist olur genellikle.
Herkesin 'Biz'im gibi olmasını isteriz ve bize benzemeyene bakışımız farklı olur genellikle.
Çevrenin etkisiyle büyüyor ve kendimiz olmaktan çok, onların, olmamız istediği kişi ya da olmasını beklediği kişi oluveriyoruz.

Kırmali zincirleri, ve daha önce hiç gidilmeyen yerlere gitmeli insan.. İnsanların menfi bakışlarına bir set çekmeli, bu negatif enerjinin 'Çekim Yasası'na uymasını engellemeli insan. Vesselam !

Kadim Sevgiler..

Teşekkürler paylaşım için +

yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-07-2009, 12:40   #2
Kullanıcı Adı
dilemma
Okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim öncelikle
Haklısınız, çevremizdeki kişileri modelliyoruz yahut onların istediği kişi olmayı hedefliyor ve kendi isteklerimizi bir kenara brakıyoruz. Aslında bu yazı çelişkiler öbeği gibi.

Anne baba adaylarının kesinlikle bir eğitime tabi tutulmasından yanayım lakin yazıya baktığımızda çocuğun annesi kitaptan okuduklarını ondan bekliyor. -Gerçi çocuk zeki çıkmış, annesi beklemeden kitapta gördüklerini yapmış - Burası bende bir çelişki yaratıyor. Diğer yönden ise eğitimli ailelerde çocuktan beklenti daha büyük olduğu için sanırım çocuğun kendini gerçekleştirmesi daha zor. Boyun eğmekten başka çaresi kalmıyor. Diğer yönden bakılınca çocuk için ailesi daha kötü birşey istiyor değil, sadece ilerde daha kaliteli bir hayata sahip olması için başarı bekliyor. Ama bir yerden sonra kendini bulamamış, okumuş, yazmış, bir yerlere gelmiş lakin kendini keşfedememiş insanlar oluyor. Tabi hepsi böyle olacak diye birşey yok ama gördüklerim bunlar..
dilemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)