|
![]() |
#1 |
![]() Feyziye Mektepleri Vakfı ve Işık Üniversitesi 1996 yılında eğitim-öğretim yaşamına başlayan Işık Üniversitesi, 119 yıllık köklü bir öğretim geleneğinin yani Feyziye Mektepleri Vakfı’nın eseridir. 14 Aralık 1885 yılında Selanik’te Feyz-i Sıbyan Mektebi ile hizmet vermeye başlayan kurumumuz; Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları’na tanıklık etmiş ve 1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile Işık Lisesi adını almıştır. Aynı zamanda Yüce Önder Atatürk’ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi’ni bünyesine katan bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır. Nişantaşı, Ayazağa ve Erenköy’deki anaokulları, ilköğretim okulları ve liseleri gibi, Feyziye Mektepleri Vakfı eğitim-öğretim zincirine son halka olarak eklenen Işık Üniversitesi de sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Üniversitemiz, Işık geleneğinden güç alan öğretim kadrosu ve ülkemizin önde gelen bilim adamları ile çağdaş öğretim anlayışı içerisinde gençlerimizin geleceğini yönlendirmektedir. Işık Üniversitesi, Maslak ve Şile Kampuslarında toplam 3 fakülte, 2 enstitü ve yaklaşık 110 tam-zamanlı, 62 yarı-zamanlı öğretim üyesiyle 312’si burslu, 1699 öğrenciye öğrenim hizmeti vermektedir. Üniversitemiz deneyimli kadrosu ve moderm altyapısı ile esnek yapılanmayı, dinamizmi, uluslararası düzeyde uzmanlaşmayı ve katılımcılığı ilke edinmiş, bu çerçevede; öğrenerek araştırmasını bilen, kendini geliştirme yolunda eleştirel düşünme yeteneğini kazanmış, çağdaş değerlerle donanmış, çeşitliliğe açık ve lider kişilikli bireyler yetiştirmeyi kendisine ilke edinmiştir. Bu doğrultuda yoluna devam edecek olan Işık Üniversitesi, araştırma ve laboratuvar çalışmalarının yanında spor, kültür ve sanat faaliyetleriyle de önde olmayı sürdürecektir. Amacımız; Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, dünyayı evrensel düşünceyle geleceğe taşıyacak, çağdaş gençleri yetiştirip yaşama hazırlamaktır. ŞİLE KAMPUSU Gençlerin eğitim ve öğretiminde, aydınlanmasında, estetik duygusunun geliştirilmesinde rol oynayan unsurlardan biri, öğretimde buluşulan mekandır. Doğanın güzellikleri içinde, insanın yarattığı bu çevre, gündelik yaşamın her anını olduğu kadar, gelecekteki yaşamının pek çok yönünü de etkileyecektir. Bu süreçte, gençlerin ufuklarını genişleterek, geleceğin boyutlarını daha rahat kavrayabilecekleri bir çevrede yaşamalarını sağlamak üniversitelerin görevidir. Öğrencilerin yaşamlarının en dinamik yıllarını geçirecekleri üniversite ortamı ve bu ortamın onlara sunacağı olanaklar, sınıflarda öğrendikleri bilgiler kadar önemlidir. “Doğru mekânlarda doğru yaşamayı öğrenmek” eğitimin en büyük bileşenlerinden biridir. Bu doğrultuda yarınlarını planlayan Işık Universitesi Şile Kampusu projesi ile öğrencilerine gerçek bir Üniversite ortamını sunmak için büyük çaba harcamaktadır ve en kısa zamanda tüm fakültelerimizi Şile’ye taşıyabilmek için bütün gücü ile çalışmaktadır. İstanbul’a yaklaşık olarak 50 km olan Işık Üniversitesi Şile Kampusu, yurtları, sosyal tesisleri, eğitim-öğretim ve idari binalarıyla 550 dönümlük bir arazi içinde gerçek bir “Üniversite Kampusu” olacaktır. Işık Üniversitesi Şile Kampusu 1. Etap İnşaatları, bu değerlerin ışığında, toplam 20.590 m 2 kapalı alan ve 18 ünite bina, Açık Spor Tesisleri ile Kampus içi yol ve otopark alanları ile sağlam bir zeminde, dayanıklı bir teknikle yapılandırılmıştır. 18.306 m 2 ye oturan üç yeni binadan oluşan 2. Etap inşaatları ile Şile Kampusu büyümüştür ve 2005-2006 yılından başlayarak Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakültelerinin tüm öğrencileri Şile’de öğrenim göreceklerdir. Işık Üniversitesi, çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerin yanı sıra Şile Kampusunda her iki haftada bir klasik, caz, müzikal , Türk müziği , halk müziği toplulukları , perküsyon gibi çeşitli müzik dallarında konserler düzenleyerek öğrencilerini sanatla buluşturmaya devam etmektedir. BARINMA Şile Kampusumuzdaki Öğrenci Yurt binalarında bir katta 5 odada 10 kişinin, bir binada ise toplamda 36 kişinin kalması öngörülmüştür. Öğrenci Yurtları her biri 900m 2 alana sahip 16 adet bloğa yerleştirilmiştir. Her katta yer alan küçük bir müşterek toplantı holünün yanında, zemin kata bir oturma salonu da bulunmaktadır. Maslak Kampusumuz için; karşılıklı olarak dayanışma ve işbirliği içinde olduğumuz İTÜ, Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarından yararlanma olanağı sunulmaktadır.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ışık üniversitesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|