Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz. |
Anketimiz: Hep duyduğumuz bir sözdür; `Ölüye saygı göstermek`. Sizce ölüye saygı gösterilmeli mi | |||
Ne olursa olsun, ölüye saygılı davranılmalıdır |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 83.33% |
Ölüsüne göre değişir |
1 | 8.33% |
Ben ölünce bana nasıl davranacakları umurumda değil ama ben ölüye saygı gösteririm |
0 | 0% |
Bilemedim ben onu / Fikrim yok |
1 | 8.33% |
Ölen zaten ölmüş, cesede nasıl davranıldığı ne fark eder |
0 | 0% |
Katılımcı sayısı: 12. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
#21 | |
![]() Alıntı:
Oooppss! Hele bir durun. İki soluklanıp nefes alın. Bu ne şiddet bu ne celâl? Parlamayın hemen =) Konunun içeriğinde herhangi bir husus yok. Anket şıklarına şöyle bir bakarsanız ne denmek istendiğini anlarsınız. Siz ölüye rahmet okumaktan bahsediyorsunuz. Mevla'ya 'ona Rahmeti ile muamele etmesinden ve bunun kimler için geçerli olup-olamayacağından bahsediyorsunuz. Oysa burada kimse kimseye rahmet okumuyor. Saygınlıktan bahsediliyor. Bir insan öldü ise onun kişiliği / görüşü için saygı duymaktan bahsediliyor. Ki yukarıdaki mesajlarımı incelerseniz bir hadiste din vurgusu yapılmadan kabirlere dahi saygılı olunması gerektiğini yazdım =) Ayrıca konunuzda İsmet İnönü'ye Rahmet okunmaması gerektiği vurgulanmış. Kimine göre doğrudur, kimine göre yanlış. Orası tamamen farklı bir mülâzaha konusu. Ama şurası bir hakikattirki Rahmet'i haketmesede saygıyı kesinlikle hakediyor. Herşeyden önce bir âdemoğlu olduğu için hakediyor. Meas'Selame. |
||
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|