Alıntı:
axwell84 Nickli Üyeden Alıntı
Bunu neden kaldırıldığına bir bakmak lazım. Din dersinin kaldırılmasını kim istemiş? Bu konuya modoslama veya gözü kapalı yazmak çok yanlış olur. Yorum yapmadan önce ilk önce araştırmak lazım. Ben bir ip ucu vereyim, acaba bunu isteyen AB olabilir mi, nede olsa alıştılar iç işlerimize karışmaya!!
Bir hatırlatma yapmakta fayda var,
Laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Herhangi bir din, mezhep ya da tarikat devlet işlerine kesinlikle karışamaz, kendisi için bir ayrıcalık isteyemez. Devletin yasaları, uygulamaları bir dine ya da mezhebe göre olamaz.
|
AVRUPA BİRLİĞİNİN İSTEDİĞİ KESİN AMA AVRUPADA BU DERS UYGULAMALI VERİLİYOR..
BENDE BİR HATIRLATMA YAPAYIM O ZAMAN LAİKLİK DİN VE DEVLET İŞLERİNİN BİRBİRİNDEN AYRILMASI İSE VE HERHANGİ BİR DİN DEVLETE KARIŞAMIYOR İSE NEDEN DEVLET DİN İŞLERİNE KARIŞIYOR ÖRNEK :BENİM CAMİDE DİNLEDİĞİM HUTBEYİ BELİRLEYEBİLİYOR V.S YA DA BANA BU DİN EĞİTİMİNİ DEVLET VERMEZ İSE O ZAMAN BENDE GİDER BAŞKA YOLARDAN DİN EĞİTİMİNİ ALMAYA KALKARIM BU DA İNSANLARIN YANLIŞ YERLERDE EĞİTİM ALMASINA NEDEN OLABİLİR. VE SENİN DEDİĞİN GİBİ LAİK BİR ÜLKEDE YAŞIYOR İSEK NEDEN PAPA ÖLDÜĞÜ ZAMAN BAYRAKLAR YARIYA İNDİ? VE NEDEN PAPA DİNİ KIYAFETLERİYLE CUMHUR BAŞKANI KÖŞKÜNE GİRDİ? YOKSA T.C. DEKİ LAİKLİK SADECE İSLAMA KARŞIMI UYGULANIYOR?