Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-31-2009, 11:05   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart İbn-i Sina’dan kayısı tasviri
İbn-i Sina’dan kayısı tasviri


Bu üç gıda boğaz ağrısına, soğuk algınlığına ve yüksek ateşe iyi geliyor...









Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’


Avrupa’da 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri…

Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.


Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe, muz ise boğaza iyi geliyor. Kilo yapıcı besin olarak bilinen nişasta ise soğuk algınlığına birebir...

İyisi, Ermeni cinsidir, çünkü ekşime ve bozulma yapmaz. Kayısı yendiği zaman üzerine biraz mastaki çiğnenmelidir ve 1 dirhem anason veya 2 dirhem anason çiğnenmelidir. Yahut ekşi şarap veya üzüm şarabı veya bal şarabından biri içilmelidir.

iÇERiĞiİ

kinci derecede soğuk ve rutubetlidir ve çekirdeğinin yağı ikinci (884) derecede kuru ve sıcaktır.

DIŞARI ATAN ORGANLAR

Çekirdeğinin yağı, basura iyi gelir.

HUMMALAR

Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe iyi gelir.

BESLENME ORGANLARI

Ermeni kayısısı, midede fesad yapmaz; süratle ekşime meydana getirmez. Kayısı yendikten sonra, anason alınmalı ve sakız çiğnenmeli, üzüm suyu veya ayva şurubu içilmelidir.

NİŞASTA YARALARI TEDAVİ EDİYOR

YARARLARI:
Onda güçlendirici ve yumuşatıcı Yararları vardır. 1 cüz nişastanın üç katı su ile pişirilmesi gerekir.

GÜZELLİK: Zafiranla cilt dökülenleri (kelef) üzerine uygulanırsa, onları yok eder.

YARALAR: Yaraları tedavi eder, iyileştirir.

GÖRME:Gözde akıntı olmasını engeller.

SOLUNUM: Göğsü yumuşatır ve yudum yudum içilirse, nezlenin göğse inmesini engeller.

BESLENME:
Nişasta tek başına (ve mercimekle (ades) birlikte) tutucu mizaçtadır. Safranın vereceği sıkıntıyı engeller.

MUZ BOĞAZI YUMUŞATIYOR

Bilinen bir meyvedir. Uzun ve parçalı yaprakları vardır. Onun yaprakları marzuvan yapraklarına benzer. Sadece sıcak bölgelerde yetişir; başka yerlerde yetişmez.

YARARLARI

Besleyicidir, ancak çok fazla besleyici değildir; yumuşatıcıdır. Yendikten sonra tıkanma yapar. Safravi ve balgami yapıyı artırır.

SOLUNUM


Göğüs ve boğazı yumuşatır.

BESLENME ORGANLARI

Çok fazla yendiğinde, cidden midede ağırlık yapar . Sıcak yapıda olanlar muz yedikten sonra üzerine sekincebin veya soğuk bal yemelidirler.

DIŞARI ATAN ORGANLAR

Meniyi artırır; böbrek için uygundur ve idrar söktürür.

Etik
(Bugün)

 

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı




2007-2026 © Siyaset Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.


Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı