Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-15-2009, 09:53   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart 'Türkiye'nin %90'ı DÖNME'

Darbelere sahip çıkan Celal Şengör, şok bir iddiada bulundu: Türkiye'nin yüzde 90'ı etnik olarak Türk değil. Hepimiz dönmeyiz

Miliyet'ten Devrim Sevimay'a konuşan Prof. Dr. Celal Şengör bomba iddialarda bulundu. "Türkiye'nin yüzde 90'ı etnik olarak Türk değil. Hepimiz dönmeyiz." diyen Celal Şengör, askeri darbelerin gerekliliğinden de dem vurdu.

İşte o röportajdan çarpıcı bölümler;

Ordunun disiplini ve bilime olan saygısına diyecek bir şey yok ama aynı ordu yıllarca “Kürtler yok” deyip, sonra da “Aaa varmış” diyor; bu bilimselliğe uyuyor mu?

Bu oldu. Buna ben de şahidim. Menemen'de bir komutan “Kürt yoktur” deyince ben de “Dalga mı geçiyorsunuz?” demiştim. Peki ama, Kürtün etnolojik kökenini araştırmak ordunun görevi mi? Senin bir Kürt enstitün var mı? Prof'larının yayımladığı ciddi bir araştırma var mı? En başta senin prof'ların “Kürtçe diye bir dil yoktur” demiyor mu?

İyi de Kürtün Kürt olduğunu anlamak için enstitü mü gerekiyor?

Bunları araştırmak, ortaya çıkarmak, savunmak üniversitenin görevi. Ama bizde üniversite yok. Olmayınca asker böyle saçma şeyler yapabiliyor. Ona bakarsan Türkiye'nin yüzde 90'ı etnik olarak Türk değil. Hepimiz dönmeyiz. Ama sıkıysa söyle bakalım.

Orhan Bursalı'nın sizle ilgili bir lafı var; diyor ki “Celal hoca bilimde dünya çapında müthiştir ama sosyal ve siyasi konularda saçmalar.”

Ne bekliyorsun ki Orhan'dan, adam bir Marksist. Ben de diyorum ki Marx'ın dedikleri zırvadır. Orhan'ı çok severim ama biz hep bu yüzden birbirimize gireriz onunla.

Bacağı kesmek şart olunca...

Peki ya şu darbeyle ilgili fikirleriniz?

Orada mesele şu: Ortada bir sorun var ve bu sorun da normal yollardan çözülemiyor. Bu şuna benziyor: Sen dahiliyecisin, adama müdahale etmeye çalışıyorsun ve en sonunda tıkanıyorsun. Cerrah arkadaşını çağırıyorsun, kes şunu diyorsun. Hoş bir şey değil kesinlikle; hiç kimse istemez bıçak altına yatmayı ve her ameliyat bir risktir ama kaçınılmaz oluyor bazen. Feci bir şeydir bir adamın bacağını kesmek, ama ne yapacaksın, hayatını kurtarmak için, mecburum diyorsun.

stratejikboyut.com

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)