![]() |
#4 |
![]() Kudüs Kalbimde Bir Gazze Sızısı
![]() / Ruhum benim ey! / Tin’e ve Zeytun’a ve Tur’u Sînin’e yemin olsun ki Kanım sivil akıyor bayım, masum bombalarının altında senin Az gelişmiş vicdanına ağır gelmiyor çok gelişmiş silahların Silahların değil bayım vicdansızlığın vuruyor asıl Kanım sivil ve sıcak akıyor bayım İncire ve Zeytine ve Sina Dağı’na yemin olsun ki Umut doğurup acılar büyüten anaların çocuğuyum ben Biliyorum, senin için hayra yorulacak bir varlığı yok bedenimin Bu yüzden Musa düşü gören bir Firavun tedirginliğindesin Biliyorum Sen ki yaşatmadın kendi peygamberlerini Beni hiç yaşatmazsın Çünkü ben yaşarsam uyku tutmayacak gözlerini Ben yaşarsam, Bir taş olacağım alnın tam ortasına Belki bir Selahaddin, belki samirî putunuzu kıran bir Musa, Beni öldürmekle öldüremezsin kör karanlık korkularını Anladın mı bayım? Şam’a, Kudüs’e ve Mekke’ye yemin olsun ki Çocuk çocuk ölüyorum bayım, kadın kadın Sivil ve sıcak akıyor kanım Kanım Kudüs akıyor, Mescid-i Aksa akıyor ve birikiyor kalbinde, tam kalbinde yeryüzünün Kanım karışıyor kanına İsa’nın, Zekerriya’nın ve Yahya’nın Boğacak seni Firavun misali umarım Korkuyor musun bayım? / Ruhum benim ey! Kalbim hedef tahtası, durmadan kanayan bir volkan kalbim/ Muhammed Varol Öztürk |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|