![]() |
#24 |
![]() edep nişanesiydi örtüm , yüreğime serdim düğüm düğüm, umudum var elbet birgün, bitecek bu kördüğüm, başörtüm... o senin namus saçtığın, o senin uğruna gözyaşı döktüğün, o senin meftun olduğun, o senin kurban olduğun, başörtüm... bir gün yalnız kalırsan. bürün o güzel örtüne. mahşerde sarar senide böyle, o zaman mest olur gönlümde,başörtüm… uğruna dökülen yaşlar feda, verilen canlar kurban sana, yeter ki uzanmasın sana, hain bir nida, canım başörtüm... gözyaşların karıştı o örtün için kana, aldırmazsın onun için gidecek cana, feryad edecekler yana yana, bırakacaklar birgün seni sana başörtün... almasınlar örtümü elimden, yaralamasınlar gönlümü derinden. bir gün olur ışık saçar, o eşsiz benzersiz benim canım örtüm… aldırma gönlüm, ısdırabın herkese sürgün, yalnız değilsin inan, var seni de koruyan başörtüm... senin gönlün yeryüzüne durmayan, senin başörtün arş-ı alaya sığmayan, senin imanın şeytana kalmayan, senindir gafillere aldırmayan başörtün... örtümdür beni mest edip yücelten, örtümdür benim ufuklarımda yatan. kimse alamaz seni elimden benim tek şerefim canım örtüm…. alıntıı |
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|