|
![]() |
#1 |
![]() elif şafak'ı çok seviyorum ''aşk'' isimli kitabını bi solukta okudum
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Foruma girebildiğimiz sürece beraber okuruz inşaAllah =)
Ya bu kadar sitem edeyim n'olur, içimde kalırdı yoksa ![]() Gene bir sabah rüyalarında kovaladığı maceraları düşünerek ve kanatlarının olmayışına hayıflanarak, dalgın dalgın, sıkıntılı sıkıntılı, ortalıkta dolanmaktaydı. Kanatları olsaydı, rüyalarındaki gibi gece gündüz uçar; denizlerin, dağların, köylerin, şihirlerin üzerinden süzülerek kimselere görünmeden, herkesi; herşeyi görmeyi başarabilirdi. Kanatları, hem hercai renkleriyle tavuskuşunun tüylerine benzemeli, hem fırtınalara dayanacak kadar sağlam, hem de bir buluttan başka bir buluta değecek kadar uzun olmalıydı. Süper... Rüya değil de hayal dersek o kelimelerin yerine, çocukluğumu buldum diyebilirim =) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Görünenle yetinirsen eğer sadece tırtılı bilirsin. Çirkindir ya tırtıl, gönlünü çelmez. Görünenin ötesine geçmek istersen eğer, aradan örtüyü kaldırıp da gönül gözüyle bakarsan, kelebeği bulursun karşında.
Güzeldir ya kelebek, gönlün ona akar. Lakin gönül gözünle görürsen eğer, kelebeğe değil tırtıla sevdalanırsın. Ne kadar güzel bir paragraf, çok hoşuma gitti, eğer alıp okumayan varsa, buradan okuyabilsin diye özellikle aktarayım istedim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
***** isimler ki büyülüdür/ sade büyülü mü/ isimler hem de büyücüdür/ sanmam ki çıkmış olsun hatırından/ismini ''fasl-ı hazan'' koyalım/ söndüğü yerde aradığını bulasın/ lâkin fasl-ı hazan demek/ fasl-ı hüzün demek/ söndüğü yerde/ sana kavuşmam gerek/ onun söndüğü yerde/ benim tutuşmam gerek... ***** kimine kafi gelir bu ten sureti böyle doğar, böyle sırlanır kimine dar gelir bu ten sureti hep arar, savrulur kiminin imanı korkudur "ve inne rabbeke leşediydül'ikaab" kiminin imanı safi aşktır "ve ma rabbüke bizzallamin lil'abiyd" her kim ki aşk için, aşkla yaşar aşkı arar, aşkla yanar işbu vücud şehrinin kapısını aralar ****** Korktu.Gidip de varamamaktan degil , varip da dönüs yolunu bulamamaktan degil, dönüp de geride biraktiklarini yerinde bulamamaktan degil; bir kendini bulamamaktan, buldugunda korkmaktan korktu... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|