![]() |
#2 |
![]() Rahmân razi olsun...
![]() Allah’ım ne yaptım ben? Kendi ellerimle ateşe verdim sevap-hanemi? Kendi dilimle hiçe saydırdım iyiliklerimi? Benim mi bu ölüler.. Benim elimden mi çıktı şimdi bunca cinayetler… Fail olarak bile aranmayacak kadar sinsi bir suçlu muyum? Ölü etini tiksinerek değil hem de seve seve yedim ben ha….. [...] İman ettiğimi söyledim kardeşlerime.. [...] Ama ey Rabbim, Senin iğrenç dediğini bildiğim halde, Sen yokmuşsun gibi ulu orta gıybetler ettim. Hem de vechine baka baka.. Ki Senin “yüzünü nereye dönersen dön, Allah’ın vechini orada bulacaksın..” dediğine iman etmiştim… Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir. (Hucurat sûresi, 12. âyet) Rabbim bizleri giybet pisliginden muhafaza kilsin. Âmin. |
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|