Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12-16-2009, 11:40   #8
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Hakan Özkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ya ukba burda konuşulacak şeyler değil.Burda hükümetinde zafiyeti var.Tarım sektörü sadece türkiyede değil avrupada da çiftçi ler var onlarda kredi kullanıyor.Buişler basit değil sizin olduğunuz yerden gözükmez.Gözüksede sizin gördüğünüz gibidir.Yeni modern aygıtlarla işini geliştirmeme gibi bir durum söz konusu değil nerde en son yenilik varsa ekipman anlamında bizlerde mevcut ama biz alışmışık tabiki hemen işin içinden sıyrılmaya.Çiftçi suçlu vardır tabiki suçu ama neden son 2 sene ekipmanlarınımı çaldılar hoyratca harcamamı yaptılar.Bankalardan kredi kullandılar bu da normal bir durum.Traktör aldılar,sosyal yaşamlarında eksiklikleri doldurdular.Kardeş gelde ben seni işin içinde yüzen biri olarak devletin yaptığı yanlış tarım poolitikalarını görsel ve belgeli olarak anlatayım.Avrupa da ekipmanlar ortak herkes sıra ile kullanıyor, israf yok mantığı beni kandırmaz.Biz avrupaya da gittik gördük.

Krizi de hissetmedi isen sana birşey söylemem işin harbiden tıkır ki rahat rahat söylevlerde bulunabiliyorsun.Gerçekleri göz ardı etmeyelim takım tutargibi savunma yapmayalım lütfen...
Nasıl burda konuşulacak şeyler değil efendim açık konuşun , hem neden benim durduğum yerden gözükmezmiş ben uzaydamı seyehat ediyorum. Mesele kredi kullanma değil ki mesele bilincsiz halkın neyi nasıl kullanacağı ile alakalı . Bu arada sizin gördüklerinizi görmek için nereye çıkmam gerek onuda söylerseniz sevinirim. ekipman derken şunu ifade etmiştim . Bir köyle herkeste tarım araçları gereçleri var , belki iki tane traktör var herkes ben kazanacam diyerek kontrolsüz ekim yapabiliyor . Mahsül çokluğundan sebep cifci mağdur olabiliyor ne malını pazarlayabilecek mühendisi var nede malını depolayacak bir soğuk hava deposu , halbuki biz kavramı olsa zihinlerinde bir mühendis tutsalar sadece belli sayıda araç gereçleri olsa elindeki sermaye ile traktör falan filan almayerine soğuk hava deposu yapsalar . Kontorllü ekim ilede yıpranmasalar çıkan mahsülü depolasa mühendis pazar arasa çok dah agüzel olmazmı ama sizin sorununuz yaptığınız iş kişler üzerinden gittiği için tekelleşme işi işinize gelmez o zaman kooparatif aklı devreye gireceğinden cifcileri dilediğiniz gibi sömüremeyeceksiniz beni batı ve modern cifcilikten kastım buydu.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)