|
|
#8 | |
|
Alıntı:
Mesele kredi kullanma değil ki mesele bilincsiz halkın neyi nasıl kullanacağı ile alakalı . Bu arada sizin gördüklerinizi görmek için nereye çıkmam gerek onuda söylerseniz sevinirim. ekipman derken şunu ifade etmiştim . Bir köyle herkeste tarım araçları gereçleri var , belki iki tane traktör var herkes ben kazanacam diyerek kontrolsüz ekim yapabiliyor . Mahsül çokluğundan sebep cifci mağdur olabiliyor ne malını pazarlayabilecek mühendisi var nede malını depolayacak bir soğuk hava deposu , halbuki biz kavramı olsa zihinlerinde bir mühendis tutsalar sadece belli sayıda araç gereçleri olsa elindeki sermaye ile traktör falan filan almayerine soğuk hava deposu yapsalar . Kontorllü ekim ilede yıpranmasalar çıkan mahsülü depolasa mühendis pazar arasa çok dah agüzel olmazmı ama sizin sorununuz yaptığınız iş kişler üzerinden gittiği için tekelleşme işi işinize gelmez o zaman kooparatif aklı devreye gireceğinden cifcileri dilediğiniz gibi sömüremeyeceksiniz beni batı ve modern cifcilikten kastım buydu. |
||
|
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|