Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-17-2010, 18:52   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Sivil anayasa isteyenler !!

Sayın TBMM Başkanlığına,

Türkiye, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından, sıkıyönetim koşullarının devam ettiği bir ortamda, toplumun restorasyonunu hedefleyen fakat toplumsal talepleri hiçe sayan adeta bir askeri planlama müktesebatıyla tanıştı: 1982 Anayasası.
Türkiye’nin geçmişte yaşadığı çatışma ortamı yanında, soğuk savaş koşullarının da bir sonucu olarak 1982 Anayasası, hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, güvenlik merkezli bir anlayışla yapıldı.
Türkiye, ne yazık ki 30 yıla yakın bir süredir, ulusal ve uluslar arası kamuoyunda, adeta konsensüs halinde ağır eleştirilerin odağında yer alan askeri darbe ürünü “anakronik” 1982 Anayasası ile yönetilmektedir.
Yürürlüğe girdiği tarihten bu yana yapılan onlarca değişikliğe rağmen 1982 anayasası, toplumsal değişim ve talepleri karşılayamamaktadır. Ülkemizdeki sorunların giderilmesi için yapılan kısmi değişiklikler çözüm olmamakta ve bilhassa temel hak ve özgürlüklerle ilgili düzenlemeler yetersiz kalmaktadır.
Kalıcı, gerçekçi bir çözüm ve sonuç için soğuk savaş koşullarının bakiyesi “güvenlik” odaklı bir egemenlik anlayışına değil ; eşit ve özgür yurttaş kuramını içselleştiren, her türden ayrımcılığı mutlak surette reddeden, toplumsal değişimi ve talebi karşılayan, özgürlükçü, çoğulcu, katılımcı ve eşitlikçi bir anlayışa dayanan yeni bir anayasanın yapımı zorunlu hale gelmiştir. Malum olduğu üzere, yeni, sivil bir anayasanın yapımı için tek yetkili nihai merci ise TBMM’dir.
Bu gerekçelerle, tüm toplumsal kesimlerin talep ve görüşlerini asıl hareket noktası kabul eden, şeffaf, katılıma açık anlayış ve usullerle hazırlanmış bir anayasa metninin TBMM tarafından yasalaştırılmasını talep ediyorum.
Aksi yöntemlerle veya kısmi değişikliklerle yapımı gerçekleşecek bir anayasanın ise Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılaması mümkün olmayacağı gibi toplumsal meşruiyetinin de tartışılır olacağını düşünüyorum.
Tüm bu düşüncelerle, geleceğin özgür ve demokratik Türkiye’sini inşa edecek yeni, sivil bir Anayasa yapımında sunacağınız tarihsel öneme sahip destek ve katkılarınız için teşekkür ediyorum.

MAZLUMDER Genel Merkez

Ak Gençler bizde yardımımızı esirgemeyelim.
http://sivilanayasa.mazlumder.org/

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-17-2010, 20:31   #2
Kullanıcı Adı
TYH
bu köpeğin yazılı havlamalarını neden yayınlıyorsunuz anlamadım, ermenilerden özür dilemiş,her milliyetçilik kokan haberden rahatsız olan aleviliğin bir ırk olduğunu sanan bir saçma sapan bir insan.sırf sivil anayasa istedi,andımız kaldırılsın dedi diye bi kısım mazlumder e destek çıktı ama büyük hata.
Alt 01-17-2010, 20:52   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Bende anlamadım siz bu sözleri benim içinmi sarf ediyorsunuz yoksa mazlumder içinmi?

Konu İntifada tarafından (01-17-2010 Saat 20:55 ) değiştirilmiştir..
Alt 01-17-2010, 20:52   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Sen sivil bir anayasa istemiyormusun arkadaşım?
Alt 01-17-2010, 21:23   #5
Kullanıcı Adı
TYH
Alıntı:
mhfzkrdmkrt34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende anlamadım siz bu sözleri benim içinmi sarf ediyorsunuz yoksa mazlumder içinmi?
Her ne kadar aynı kafadan da olmasak da sana bu lafları neden edeyim ki,ben bu mazlumder başkanından bahsettim sadece.Ayrıca sivil bir anayasa istiyorum tabiki şimdikinden kimse memnun değil,ama sivil olduğu gibi bazılarının temennileri gerçekleşmesin de istiyorum.Yok anadil belirtilmesin,Türk lük kavramı çıkartılsın diyenler varya hani.
Alt 01-17-2010, 21:32   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
yeahh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Her ne kadar aynı kafadan da olmasak da sana bu lafları neden edeyim ki,ben bu mazlumder başkanından bahsettim sadece.Ayrıca sivil bir anayasa istiyorum tabiki şimdikinden kimse memnun değil,ama sivil olduğu gibi bazılarının temennileri gerçekleşmesin de istiyorum.Yok anadil belirtilmesin,Türk lük kavramı çıkartılsın diyenler varya hani.
Bence mazlumderi öyle bir çırpıda yabana atma.Tamam sevmeyebilirsin ama hakaret etmene gerek yoktu.Türkiyede başörtüsü yasağına karşı en fazla mücadele veren kuruluşlardan biriside mazlumderdir.Ayrıca inanç özgürlüğü platdormuda çok olumlu bir meseledir.anadil ve türklük meselesine gelince zaten bunlar anayasanın ilk 3 maddesinde yer alır ve değiştirilemez.Bu konuda müsterih olabilirsinizç

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)