Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-19-2010, 17:49   #11
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
feda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
taraf gazetesi yazmışşsa kesin öle bir şey yoktur
rahat oLun
Taraf gazetesinin yalan haber yaptığına denk gelmedim ama kartel basının çok yalan haber yaptığına şait oldum. Seçime yakın ideolojik çevrelerin böyle bir karar alacağını düşünmüyorum. Belki niyetleri içerisinde olabilir belkide kamuoyunun reflekslerini takip ederek zorda olsa böyle kararda alabilirler. Yani bu zihniyetten her şey beklenir.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-19-2010, 17:55   #12
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Taraf gazetesinin yalan haber yaptığına denk gelmedim ama kartel basının çok yalan haber yaptığına şait oldum. Seçime yakın ideolojik çevrelerin böyle bir karar alacağını düşünmüyorum. Belki niyetleri içerisinde olabilir belkide kamuoyunun reflekslerini takip ederek zorda olsa böyle kararda alabilirler. Yani bu zihniyetten her şey beklenir.
Taraf gazetesini bazen takdir,bazen ise kınıyorum..Çünkü;bazen doğru bazen yanlış haber yapıyorlar..Şuradan nasıl yanlış haber yaptığını görebilirsiniz;

ELMADAĞ HUKUK avukatlık danışmanlık
Dünya Ticaret Merkezi (İDTM)
A-1 Blk N:62 Yeşilköy/istanbul
Tel: 0212.4658865 Fax: 0212.4658869

İHTARNAME

İHTAR EDEN: Ahmet Mahmut Ünlü

VEKİLİ: Av. Ramazan ARITÜRK – Av. Cihat GÖKDEMİR
“Adres Antettedir”

MUHATAP: Alkım Gazetecilik A.Ş (Taraf Gazetesi)
Misbah Muhayyeş Damga ve Neşet Ömer Sk. N: 23-25
Kadıköy 34710 / İstanbul

KONU: 03.03.2010 tarihli müvekkil hakkında yapılan haberin tekzip edilmesi ihtarıdır.

AÇIKLAMALAR:

Sayın Muhatap;

1- Müvekkil aleyhinde 03.03.2010 tarihli sahibi bulunduğunuz Taraf Gazetesinde yayımlanan gerçek dışı ve yalan olan haberin tekzip edilmesi gerekmektedir. Karanlık yapılanmalarla ilgili mücadelesinde takdirle takip ettiğimiz gazetenizin bu haberle neyi amaçladığı ve kimlerin amacına hizmet ettiği de müvekkili kaygılandırmaktadır.

2- Muhabirinizi görüşmeye çağıran müvekkilimiz değildir. Muhabiriniz, 8 Şubat 2010 tarihinde gazetenizdeki “Cemaatini ayaklar altına aldı” başlıklı ve müvekkili haksızca itham eden röportajdan hareketle görüşme talebinde bulunmuş, kendisine “gazetenizin 8 Şubat tarihli röportajı iyiniyetle yayınlamadığı, yayından önce bizim görüşümüze başvurup iddialar hakkında ne düşündüğümüz sorulmadan haksızca itham edildiğimiz, bu nedenle talep ettiğiniz görüşmenin de karşılıklı güven tesis edilmeden mümkün olmayacağı” bildirilmiş, ancak muhabirinizin ısrarlı görüşme talebi üzerine “tanışma amaçlı” görüşülebileceği belirtilerek randevu verilmiştir.

3- Bunun üzerine muhabiriniz, müvekkille görüşmek için o sırada müvekkilin bir program için bulunduğu Arifan dergisi binasına gelmiş ve görüşme gayet medeni bir havada gerçekleşirken, daha önce kendisinden söz alındığı halde muhabiriniz cemaatle ilgili sorularda ısrarlı davranarak ortamı kendisi germiştir. Basın ahlakına sığmayan bu davranışı nedeniyle muhabirinizi ve gazetenizi kınıyoruz.

4- Gazetenizin 03.03.2010 tarihli müvekkil hakkında yayımladığı haberde tanışmak için gelen muhabirlerin baskıya ve zorlamaya maruz kaldıklarından bahsedilmektedir. Müvekkilin bulunduğu ortama muhabirleriniz kendi hür iradeleri ve rızaları ile tanışmak amacıyla gelmiştir. Bu hususlar göstermektedir ki, müvekkil Taraf Gazetesi muhabirleri ile bir görüşme yapmak istememiş olsaydı; zaten söz konusu muhabirleri ağırlama zahmetine de katlanmazdı.

5- Müvekkilin kamuoyundaki itibarını sarsma amacını güden bu tür girişimleri ibretle izlemekteyiz. Cemaat içerisinde bir ihtilaf yaratma amaçlı girişimleri de kamuoyu ibretle izlemektedir. Bu tür girişimlere müvekkil Ahmet Mahmut ÜNLÜ’nün adını karıştırma amaçlı girişimlerden de müvekkil her zaman rahatsızlığını dile getirmiştir ve bu nedenle bu amacı güden röportaj taleplerini geri çevirmektedir.

6- Maalesef müvekkilin tüm iyiniyeti ve hoşgörüsü, 03.03.2010 tarihinde Taraf Gazetesinde manşet yapılan gerçek dışı ve yalan olan habere istinaden kötüye kullanılmıştır. Halkın gerçek ve doğru haber alma hürriyetini kötüye kullanan bu muhabirler ve buna izin veren tüm ilgililer hakkında kurumiçi yaptırımların uygulanmasını ve işbu ihtarnamenin tebliğinden itibaren 3 gün içinde 03.03.2010 tarihinde yayımlanan haberin tekzip edilmesini; aksi takdirde cezai ve hukuki tüm yasal yollara vakit kaybedilmeksizin derhal başvurulacağını vekâleten ihtar olunur.

Not:Her zaman için olmasada,bazen doğru haber yapıyorlar..Keşke sadece doğrularla haber yapsalardı..
Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-19-2010, 18:31   #13
Kullanıcı Adı
menes
Eğer doğru bir haber ise gerçekten çok üzüntü verici.Çünkü milli iradeyi istemeyen insanların hala güç sahibi olduğunu gösterir.Halbuki iktidar değişimi seçimle olmalıdır.Mevcut iktidardan memnun olmayan insanlar kendi beğendiği partiye oy verir ve iktidar olmaya çalışır.Fikirlerini meydanlarda anlatır.Farklı yolları kullanarak 'altın tepsi'de iktidar beklemez.Bu da ancak demokrasi ve hoşgörü bilinci yerleşmiş toplumlarda mümkündür.
Şunu kimse unutamamalı ki, demokrasi hepimiz için önemli ve gereklidir.Bunun bilince olmalı,buna göre hareket etmekliyiz.
menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-19-2010, 18:38   #14
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Başsavcının Ekmek Davasını!bugün açacağı iddiaları henüz sonucuna ulaşamadı!Gerçi TARAF gazetesinin iddiasını çürütmek pahasın davayı iddia edilen günde açmayacağını düşünüyorum!Kamuoyunun beklentisi Mart ayı sonunda açılacağı yönünde.Hayırlısı artık,Ekmek Davası gelişmelerini yakından izlemeye devam ediyoruz
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-19-2010, 18:48   #15
Kullanıcı Adı
Seyyah
Olsun olsun iyidir,
Sonuçsuz kalır oy artar (:
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-20-2010, 12:44   #16
Kullanıcı Adı
kahraman30
dava açılacağını pek zannetmem
kahraman30 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-23-2010, 16:52   #17
Kullanıcı Adı
tolga_09
Ben bu davanın açılacağına inananlardanım.Ellerinki hükümranlık bu anayasa değişikliği paketiyle gidecek olanlar bunu engellemek için herşeyi yapacaktır.Mehmet Baransu katıldığı bir tartışma programında aynen şöyle dedi;"Şimdi ben bu cuma Ak Partiye kapatma davası açılacak diye yazdım ya,sırf Mehmet Baransunun dediği olmadı denilsin diye davanın açılışını biraz erteleyebilirler"....bende buna katılıyorum ve sanıyorum ki dava açılacak işte o zaman demokrasi mi kazanacak yoksa statüko mu göreceğiz....
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
akparti kapatma davası

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)