|
![]() |
#1 |
![]() ![]() Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!.. Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin tende Can da eskimiş Bende . . . Bedri Rahmi Eyüboğlu
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() Sevmek,sevgiliyi bir beyaz güvercin gibi avuçlarına alıp okşamak ve yüreğine bastırıp korumaktır. Ama sevgiliyi daha güzel ufuklar bekliyorsa onu salıvermektir sevmek. Onun uçsuz bucaksız gökyüzünde kanat çırpışlarından sonsuz haz duymaktır sevmek. Onun kendisinden uzaklaşmasına üzülmek değil,hakikatin semasına yaklaşmasına sevinmektir sevmek. “Beni bırakıp nereye gidiyorsun?”demek değil,” gittiğin yerde dualarımla seni koruyacağım”diyebilmektir sevmek. Nedir SEVMEK? Sevgilinin ayakları altına serilmek değil mi? Sevgilinin varlığında yokluğu göze almak değil midir sevgi? Ey sevgili! Ben seni taşıyan toprak, sen o toprakta biten bir gül; Sen gökte salınan bulut, ben yere düşen bir damla yağmur... İ.Acarkan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() Bazen öyle ağırlaşırkı insanın yüreği,öyle dolarki göz yaşları,ihtiyaç duyar insan CaNINN diğer yarısına ama o kadar uzaklardadırki mecbursundur YALNZLlĞA... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() (hüzün) hayatın hayatımın içinden sokulup alınalıberi... değişti... baskalastı her zerre sanki... heceler ... heceler kendini huzne gelin etti... leylime kara dustu bilesin Hasret(l)im... Bilesin huzne calıyor ardından herseyin rengi... (hasret) Şimdi zaman haziranın bağrında;kendine dusman... hasretim azmıs gibi hasretler calıyorum bir de gurbet kuslarının kanatlarından... çoğaltıyorum hasretini,çoğalıyorum sana;senin hasretinde an be an... hayaller biriktiyorum yasanmamıslıklardan, yasama sığdıramadıklarımızdan... ve feryatlar... feryatlar dinliyorum, prangalı ve hapislik ve mecburi sususlardan... (biz ve düş) Biz... iki farklı zamana dusen iki ayrı ömrun emanetcisiyiz... baska renkleri sıyırmısız zamandan gecen her saniyeyi aklastırıp saçlarımıza dusurmek olmus nasibimiz... her tel akın sinesine bir ömurluk dusler yuklemişiz... Bir dusun uğruna omrumuzden vazgecmişiz... ufkumuzda tullenen her düşe birbirimizin adını vermişiz... ve beklememişiz kimseden anlamasını... yurekce konusmalarımızı Rahmandan baskasına dinletmemişiz. Vuslatın esiğinde binbir umutla beklemişiz ... beklemişiz de ömrumuze yazılan hasretten bir adım oteye gidememişiz... sızı dusmus yureklerimize belki; belki tıkanmıs nefesimiz. Ama biz... biz vuslata yasaklı olusumuza da hamdetmeyi bilmişiz. Avuclarımıza duslerimizi kondurup; arsa yukseltmişiz... Dua demişiz dusumuze; duamızı da dusumuzu de bir etmişiz... (...) Ey DERDİM... Yureğime fer bilip, yureğinde dinlendiğim... Senden değil gidişim, sen değilsin omrunden gittiğim bilesin... sadece yakısmadı bu dus bu zamana, dusumuzu bu dunyayla kirletmeyelim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ![]() Ah vefa, nerde kaldın! Bıktık şu her gün birkaç defa yemini bozup ahdinden dönenlerden. Her sözü mübâlağa, her davranışı sun'î nâmertlerden ve vefa duygusundan mahrum uğursuz gönüllerden!.. Ve nerdesiniz! Ey bir vefa düşüncesiyle sözleştiği yerde günlerce kıpırdamadan bekleyen vefalı dostlar!.. Nerdesiniz ruhuyla bütünleşmiş vefa timsali er oğlu erler!.. Nerdesiniz bir vefa uğruna harap olup, turâb olup gidenler ve çok bereketli bir devrin ak alınlı insanları!.. Kalkın; girin ruhlarımıza. Kamçılayın hayâllerimizi ve boşaltın vefa adına ne taşıyorsanız hepsini sînelerimize!.. Mertliği, yiğitliği, vefayı bütün bütün unutmuş sînelerimize. Bizleri bu yeniden diriliş yolunda Hızır çeşmesine ulaştırın! Gelin, gelin de şurada burada dolaşıp duran şu üç-beş vefalı insanı, ümitsizlik ve inkisardan kurtarın!.. alıntı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ![]() Küçükken bir yerim acıdığında: ''Öpeyim de geçsin.'' derdin. Kalbim çok acıyor anne, ÖPTE GEÇSiN ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ![]() mutluluk onun için ulaşılması en kolay şeydir, büyüklerin aksine!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() ![]() Çok bişey istemiyorum... Sadece gözlerim ve yüreğim çocuk kalsın... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|