Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-10-2010, 14:51   #6
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Öztürk: Bir Kanlı Gömlek de Bende Var

Dün yayınladığımız röportajın birinci bölümünde babasının Ergenekon örgütü tarafından İsmailağa cemaati içine sızdırılan şahıslar tarafından katledildiğini ve katilin de oracıkta öldürüldüğünü söyleyen Öztürk, cemaate de sitemlerini açık açık belirtmişti. Öztürk röportajımızın bu bölümünde, 2 aylıkken yetim, 2 yaşındayken de annesi tarafından terk edilen babasının nasıl bir kişilik olduğunu anlattı.

Öztürk yayın yönetmeniz Ünal Tanık'la birlikte evinde yaptığımız görüşmede, kendisi ve ailesi için çok özel hatıralar olan babasına ait eşyaları görmemize ve sizinle paylaşmamıza müsaade etti.

Mustafa Öztürk, babasının, katil Mustafa Erdal tarafından bıçaklandığı esnada üzerinden bulunan ve baştan aşağıya kana bulanmış "bembeyaz" kıyafetlerini yeşillere özenle sarılmış halde saklıyor. Onun için her şey acı ama güzide birer hatıra; Cebinden çıkan belediye otobüs biletleri, açılacak hal kalmamış minicik kurşun kalemler, kesilen gazete kupürleri, tutulan notlar, sohbet metinleri, Mektubat-ı Rabbani.

İşte Ünal Tanık'ın çektiği resimlerle bu özel röportajın ayrıntıları...

ÇEYİZ SANDIĞI GİBİ... Özenle sarıp sarmaladığı babasının kanlı elbiselerini, gözyaşları içinde, sanki genç bir kızın çeyiz sandığını açar gibi açan sergileyen Mahmut Öztürk, 1979 yılında Mehmet Ali Ağca tarafından katledilen gazeteci Abdi İpekçi'yi hatırlattı...

BİR KANLI GÖMLEK DE BENDE VAR! Babası Abdi İpekçi'nin katledilişinin 31. yılında çıktığı canlı yayında kanlı gömleğini gösteren Nükhet İpekçi'yi hatırlatan Mahmut Öztürk, "Kendisine ulaşabilseydim, abla bir kanlı gömlek de ben de var." diyor ve devam ediyor: "İkimiz de garip ve çaresiziz. Babalarımız katledildi. Ellerimiz ise kanlı gömlekleri kaldı."

CÜBBEDE BABA KOKUSU... Mahmut Öztürk "Burada babamın gerçek kokusu var" deyip kan kırmızıya boyanmış beyaz cübbeye sarılıp kokluyor...

CEBİNDEN ÇIKAN HATIRALAR... Mahmut Öztürk, babasının vefat ettiğinden cebinden çıkanları gösteriyor: İndirim ulaşım kartı, iki tane İETT bileti, notlar ve bir kaç tane kartvizit...

AL CÜBBE... Katil Mustafa Erdal'ın savurduğu bıçak Bayram Ali Öztürk Hoca'nın cübbesinin yaka kenarını yırtıp 34 santim uzunluğunda delik açarak kalbine saplandı...

GÖMLEKTEKİ BIÇAK YARASI! Mahmut Öztürk, babasının göğsünden içeri 34 santim saplanan bıçağın üzerindeki gömlekte açtığı deliği eliyle gösteriyor...

3 EYLÜL 2006... Takvimden bir yaprak daha düştü evet... Ama Mahmut Öztürk o günün yaprağını atmamış saklıyor. 3 Eylül 2006 Hicri olarak da 10 Şaban'a denk geldiğini söylüyor. Bu mübarek üç ayların içinde Hakka yürümenin hatırlatması aynı zamanda.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
bayram ali öztürk hoca, ergenekon, ismailağa cemaati, mahmut öztürk, mustafa erdal

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)