![]() |
#4 |
![]() Anakara'nın "X" ilçesinin "X" mahallesinde BİM vardı...
Bir Cuma günü ıvır zıvır almak için girdim, öğleye yakın bir vakit... Işıklar söndü, görevli; "Öğlen tatili, marketi kapatıyoruz" deyip, içeridekileri uyardı, kasadayım ben de, içeri sosyete bir bayan girmek istedi, görevli; "kapattık dükkanı hanımefendi" dedi... Kadın; "Nasıl olur, bu saçmalık, market öğle tatili mi yaparmış", "Biz yapıyoruz hanımefendi" dedi... Çıktık, kapıya not asıldı: Cuma Arası... ![]() O kadar sevindimki, çok güzel bir şey ya... Sorular için cevaplara gelirsek; BİM ile Migros veya Carrefour gibi alışveriş merkezlerinde ideolojinizin etkisi var mıdır? yoksa alışveriş merkezlerinin isimlerini çok fazla önemsemez misiniz? Bir yerde hem BİM hem de Migros varsa, tercihimi BİM'den yana kullanırım, Cuma arası veriyor olmaları da etkendir belki, ama önemlisi hesaplı, promosyon verecez diye, milletin cüzdanını boşaltmıyorlar! Bedava servis koyup, servis parasını burnumuzdan fitil fitil getirmiyorlar... Alkollü içecek satan bir dükkandan alışveriş yapar mısınız ? Yapmak zorunda kalıyorum, maalesef en yakınımızda Sabancı Amca'nın marketi var, ve alışveriş yapıyorum... aynı ürünün iki veya daha fazla markası var. Yerli-yabancı ayrımı yapar mısınız? İşte bunda seçiciyim, kaliteye önem veririm, markaya değil bakın, kaliteye! Bir tarafta sömüren bir yerli firma, öte tarafta yabancı bir firma varsa, kendime olan saygınlığımdan dolayı yabancıyı alırım... Şiirler vardı eskiden bir mısrasını aktarayım; Yerli malı duruyorken Yabancıya bakar mıyım? İşçimizin emeğini Bile bile yıkar mıyım? İşçimizin emeğini toplu boykotlarla da yıkıyoruz, çünkü yabancı dediğimiz firmalarda da bizim insanımız çalışıyor, bunu unutmamak gerekir... sizin eve yakın 2 market var, bu marketlerin sahiplerinin ideolojileri sizin oradan alışveriş yapmanız üzerinde etkili midir ? Örneğin biri namaz kılıyor diğeri kılmıyordur? biri solcu takılıyor diğeri hacı, hoca vs.. Ya aslında şu; namaz kılıyor ya da kılmıyor, hacı ya da hoca, solcu ya da sağcı, mesela dürüst satıcı, artı değerlerime saygı... Sağcı olup da sömüren firmaları biliyorum, namaz kılıp da fiş kesmeyen bakkal amcaları biliyorum... Yamacımızda bakkal var; ama fiş istemiş olmama rağmen kesmiyor, niye babamın alın terini vergi kaçırarak zâyî etmesine müsade edeyim ki, fiş veren yerden alırım... Bu arada, ankete "Kısmen" seçeneği de eklenmeli bence ![]() Konu NûN tarafından (04-23-2010 Saat 22:39 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|