|
![]() |
#1 |
![]() Şehit babası: Kimseyi 'tepki gösterin' diye çağırmadım
Hakkâri'deki çatışmada şehit düşen Adanalı Uzman Çavuş Metin Can'ın babası Güngör Can, cenaze töreninde AK Partili Kürşad Tüzmen'e yapılan saldırının kendisini üzdüğünü söyledi. Kimseyi 'tepki gösterin' diye çağırmadığını vurgulayan acılı baba, sağduyu mesajı verdi: "Türk-Kürt kardeştir. Kürt kardeşlerim, bizi birbirimize düşüren bu güçlerin oyununa gelmemeli." Adana'nın Kozan ilçesindeki evinde taziye ziyaretlerini kabul eden Can, şehit cenazesi sırasında meydana gelen olayları değerlendirdi. Baba Can, Kozan'ın 26. şehidini uğurladığını, artık vatandaşın boğazına kadar dolduğunu kaydetti. Şehit töreninde yaşanan olaylara üzüldüğünü belirten acılı baba, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkın bir milletvekili ve bir eski bakana tepki göstermesine üzüldüm. Ben hiç kimseyi 'tepki gösterin' diye çağırmadım. Vatandaş şehidine sahip çıktı. Benim içim yanıyor. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Şehit babalığını bana nasip ettiği için Allah'a da şükrediyorum. Vatan sağ olsun, ordu sağ olsun. Bir oğlum var, o da feda olsun. Onu da bu vatana feda edeceğim." Ömer Çelik: MHP'li Yıldırım tertibi ele vermiştir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Biz istesek, o bakan, o milletvekili o şekilde oraya girip çıkamaz." diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'a sert tepki gösterdi. Söz konusu açıklamanın devlete ve hukuka karşı açık bir meydan okuma anlamına geldiğini savunan Çelik, "12 Eylül döneminde ülkenin felakete sürüklenmesinde ciddi pay sahibi olan bu zihniyetin hâlâ ders almadığı ortaya çıkmıştır. Zaten MHP Adana milletvekillerinin Meclis'e 12 Eylül Anayasası'nın değiştirilmesi görüşmeleri sırasında, 12 Eylül rejimine canla başla sahip çıktıkları görülmüştür." dedi. Yıldırım'ın "vahim bir zihniyeti ve içinde bulunduğu tertipleri ele veren" bir açıklama yaptığını kaydeden Çelik, kimsenin devletten büyük olmadığını ifade etti. Çelik, şöyle konuştu: "Provokasyon tertipleyip sonra sorumluluğu bir grup genç insana yıkıp perde gerisine çekilmek, bu zihniyetin en bilinen yöntemidir. Recai Yıldırım, bu açıklaması ile AK Parti'yi tehdit etme cüretine düşmüştür. Kuşkusuz, söyledikleri hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür. Devletin ve milletin birliğini tehdit eden, kışkırtmalarda bulunan, huzur ve güven ortamına kasteden bu zihniyet, kendine eylem sahası olarak mukaddes şehitlerimizin cenaze törenlerini seçmiştir. Bundan sonra herhangi bir şehit cenazesinde kışkırtma olursa ve tek bir AK Partiliye saldırı olursa bunu yapan odağın Adana'da kim ve neresi olduğu bellidir." MEHMET ŞAHİN ADANA Laçiner: Başbuğ, arkadaşlarını korumak için hukuku zorladı Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin Tunceli'nin Sarıyayla Karakolu'na yapılan baskınla ilgili eleştirilere kızmak yerine sorulara cevap vermesi gerektiğini söyledi. İhmalleri yazan gazetelere 'Mütareke basını' suçlamasında bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, 'silah arkadaşlarına destek olayım' diye hukuk çizgisini aştığını söyledi. Tunceli saldırısıyla ilgili eleştirilerin ideolojik olmaktan ziyade teknik olduğunu dile getiren Laçiner, şöyle konuştu: "Doğrusunu isterseniz TSK kızıp sinirleneceğine gerçekten sorulara odaklanabilseydi çok doyurucu açıklamalar yapabilirdi. Çünkü bu soruların cevaplarını Genelkurmay kadar olgunlukla yanıtlayabilecek ikinci bir yer yok bu ülkede. Fakat TSK bunu yapmak yerine 'mütareke basınından da beter' diyerek medyanın önemli bir kesimini hainliğin de ötesine geçmekle suçladı. Kanaatimce maksadını bir hayli aşan bir ifade. Bu tür ifadeler ile Genelkurmay sadece birkaç gazeteciyi değil geniş kitleleri de her geçen gün karşısına alıyor. Bugün şu mahalle, yarın öbür mahalle Genelkurmay'ın samimiyetini sorgular hale geliyor. Bence TSK'nın asıl maksadı bu değil. Ortada büyük bir iletişim sorunu var." Sadece kamuoyunun değil, oradaki askerlerin yakınlarının da daha açık cevaplar beklediğini hatırlatan Laçiner, hesap verebilirliğini ordunun zayıflaması anlamına gelmediğinin altını çizdi. ZAMAN
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|