Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Anketimiz: Kısa dönem askerliğin kalkması doğru olur mu?
Evet : Doğru olur,çünkü.. 2 28.57%
Hayır : Doğru olmaz,çünkü.. 5 71.43%
Katılımcı sayısı: 7. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 07-02-2010, 02:14   #11
Kullanıcı Adı
unnamed
olay budur...
askerliği adam meslek haline getirmiş olacak...
kimileri vardır bu işe can atar, kimileride uzak durur....
gereken profesyonel ordudur...
Alt 07-02-2010, 02:16   #12
Kullanıcı Adı
Mavera
simdi kendimden örnek vereyim.. benim önümde 3 tane ihtimal var birincisi yurtdisinda olmamdan kaynaklanan bedelli askerlik, ikincisi ünv mezunu olmamdan kaynaklanan 6 aylik askerlik ve son olarak 15 aylik askerlik..
acik ve net söyleyim ben ilk secenegi sececegim tabiki bunda isle alakali, aileyle alakali bir durumda var ancak sunuda biliyorum eger bir manim olmasa ben yine en kisasini secerim..
Vatanimi, bayragimi seviyor muyum evet hemde fazlasiyla ama kimsede kusura bakmasin vatan, millet, sakarya edebiyatiylada körü körüne bazi seylerede eyvallah demem..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-02-2010, 02:19   #13
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
olay budur...
askerliği adam meslek haline getirmiş olacak...
kimileri vardır bu işe can atar, kimileride uzak durur....
gereken profesyonel ordudur...
hocam mesela ben yapi olarak iki tane tasi kaldiramam cünkü bu yasima kadar hep egitim görmüsüm ve masa basi isi yapmisim..
deselerki sana su kadar maas, asker ol istesemde yapamam buna ne bünyem dayanir, ne beynim..
ama benim tam tersi insanlar var askerlik icin can atiyor, ver eline silahi tek basina pkk yi bitirecek enerjiye sahip..
simdi kimisi bu ülkeye asker olarak hizmet eder, kimisi doktor, kimisi hakim, kimisi siyasetci sonucta bu ülkeye hepsi lazim..
Alt 07-02-2010, 02:25   #14
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
Galevera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam mesela ben yapi olarak iki tane tasi kaldiramam cünkü bu yasima kadar hep egitim görmüsüm ve masa basi isi yapmisim..
deselerki sana su kadar maas, asker ol istesemde yapamam buna ne bünyem dayanir, ne beynim..
ama benim tam tersi insanlar var askerlik icin can atiyor, ver eline silahi tek basina pkk yi bitirecek enerjiye sahip..
simdi kimisi bu ülkeye asker olarak hizmet eder, kimisi doktor, kimisi hakim, kimisi siyasetci sonucta bu ülkeye hepsi lazim..
amenna...
gerçi askerde herkesi mesleğine göre biryerlere koymaya çalışıyorlar..
beni makam şoförü yapmışlardı, kimini yazıcı yapmışlardı kimini inşaat ustası...
ama yinede profeyonel ülkemiz adına gerekli...
Alt 07-02-2010, 02:28   #15
Kullanıcı Adı
Mavera
kardesim su olabilir "sivil hizmet".. nasil dersen burada o sistem gecerlidir mesela adam doktor, ögretmen askerligini sivil olarak bir kurumda yapabiliyor yani bir okulda, bakim evinde,özürlüler okulunda..
bizdede mesela kirsal kesimlerde sivil askerlik yapilabilir hemde o doktordan, ögretmenden, hukukcudan yararlanmis oluruz hemde o kisi isinden geri kalmamis olur..
askerlik yapmadim o yüzden sizlerden daha iyi bilemem ama askerlerdeki yazicilik, söförlük, ustalik gibi durumlar sadece askeriye icindir yani halk icin degildir ve cokta mühim isler degildir bana göre..
Alt 07-02-2010, 02:35   #16
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
Galevera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kardesim su olabilir "sivil hizmet".. nasil dersen burada o sistem gecerlidir mesela adam doktor, ögretmen askerligini sivil olarak bir kurumda yapabiliyor yani bir okulda, bakim evinde,özürlüler okulunda..
bizdede mesela kirsal kesimlerde sivil askerlik yapilabilir hemde o doktordan, ögretmenden, hukukcudan yararlanmis oluruz hemde o kisi isinden geri kalmamis olur..
askerlik yapmadim o yüzden sizlerden daha iyi bilemem ama askerlerdeki yazicilik, söförlük, ustalik gibi durumlar sadece askeriye icindir yani halk icin degildir ve cokta mühim isler degildir bana göre..
Avrupa standartı...
bir ara burda da vardı tasarıyı mecliste kabul etmemişlerdi...
böyle birşey olması çok güzel olur...
Alt 07-02-2010, 02:53   #17
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Benim aklım gidip geliyor bu konu hakkında.

Askerliğim boyunca 3 kısa dönem gördüm.Belli bir süre sonra havalanıyor bir çoğu,askerlikte toplu isyana kadar gidebilme hakkı var sanıyor kendilerinde.Okumuş olduklarından dolayı kendilerini bir halt sanıp önceliğin kendilerinde olduğunu sanıyorlar ]-ki bu yüzden az eziyet etmedim-

Bence kişilerin mesleğine göre titizbir çalışma yapılmalı.Özellikle polislere.
Kişi sürekli üni okuyup askere gitmemeye çalışansa -ki çokk fazla- hemen alınmalı,hatta uzun döneme tabii tutulmalı.Kişi önemli bir işle meşgulse artık ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı kısa dönem uygulanabilir/alınmaya bilir.

Kimisi diyor 'bu yaşa geldims ürünüyorum', ulan hıyar o yaşa gelmeden gitseydin askere ben bu gencecik yaşta namlu ağzında durmuşum hesabını kime sorayım ?

Gördüğüm 3 kısa dönem beni fıtık etti,hele görev dönüşlerinde bizi karşılayıp bakmaları.
Hele ki yataklarımızdan koğuşlarımızdan olup onlara verdiğimizde,ıslanan çantaları verdiğimiz koğuşlara kurutmaya gittiğimizde sokmamaları,hırsız muamelesi yapmaları iyice fıtık etmişti.

Tabi hepsi değil içlerinde bizi anlayan sağduyulu yiğitlerde vardı.

Kişinin mesleğine göre muamele uygulanmalı kesinlikle.Özellikle polislerimiz alınmamalı askere,zaten işleri çok zor ve güvenlikle ilgili.

Terörle mücadelede istekli gönüllü acemi askerler görevlendirilsin tabi ama çoğunluğu oluşturmasın.İçlerinde askerliği seçecek olan varsa iyi görüp ona göre uzmanlık için başvurur.Bu zor şartları görmeden uzmanlık için başvuran olursa ve uzman olup dağa çıkarsa,acemiden farkı zaten kalmaz.Tecrübe aldığı eğitimden çok görevlerde kazanılır.

Kısa dönemleri zaten faydası yok,tamamen ek gereksiz masraf.
Alt 07-02-2010, 10:00   #18
Kullanıcı Adı
rizzelli
BenHur hocam geç kalmışsın,bunların şakası yok bir an evvel gitmeye bak sen .tek diyip arada kaynayacaksın
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)