|
![]() |
#1 |
![]() Baktığın yerde hevesin, işittiğin seste kursağın emanettir. Bilmediğin köy “senin değildir” aslında. Yine de seni seviyorum ey dünya… (Nur Zelal)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır/ Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır/ Aşk celladından ne çıkar madem ki yar vardır/ Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır/ [...] Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır/ Göğsünde sürgünümü geri çağıran bir damar vardır/ Senden umut kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır... (Sezai Karakoç) Konu Kur'ânTalebesi tarafından (07-26-2010 Saat 01:34 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bazen hayat ağırlaşıyor. Bir kelebeğe, kanatlarının ve süslerinin ağır gelmesi kadar hatta! (Tarık Tufan) |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Peygamberimiz (s.a.s.)’in “Allah’ım! Korkaklıktan Sana sığınırım.” [S. Müslim Terc. 7/188] buyurması, korkaklığın kötü huylardan olduğunu göstermektedir. [...] Terbiyenin korkak yetişmedeki tesiri büyüktür. Bunun için ana baba ve öğretmenlerin [...] çocukları cesur yetiştirmek için onların kafalarını öcü ve gulyabâni masalları ile değil; mertlik ve kahramanlık hikâyeleri ile doldurmak icap eder... (Ahmed Kalkan) |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Kimini kelebek kılıyorsun Rabbim, renk ve letâfet… Kimini koza; kazanlara kaynar sulara atılıp ipek oluyorlar. Kimi tırtıl olarak ölüyor. Dut ağacının yapraklarını yemekmiş vazifesi… Kelebek olmayı hayal ederken ipek olmuş bizimki. Hâlâ kelebek olamamanın hayfında… Oysa teslim olup iyi bir ipek olsa, belki de bayrak yaparlar... (Ayşenur Vural) |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ‘Neyse’ deyip toparlanmalıydım artık. Dökülen cümlelerimi, kırılan gençliğimi, darmadağın olan hayatımı onarmalıydım ve yeniden kalkabilmeliydim düştüğüm yerden. Bu kadar hassas olmanın vakti değildi artık. Küçük yaralarımla uğraşarak kaybedecek vaktim yoktu. Zira hayatın tutunacak dalları vardı... (Zeynep Özcan Şeker) |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() İnsan bu cihana sahip olmak için değil, şahit olmak için gelmiştir. Serveti imana şahit kılmak lazımdır. Bu ise, servete mülkiyet değil, emanet gözüyle bakmakla olur... (Mustafa İslamoğlu) |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() İmansız, mesuliyetsiz ve hedefsiz ilim ve akıl… Nedir yapılmak istenen?… [...] İnsanı düşünen hayvan yapmak, onu değiştirmek, şehri vebalı kılmak, hayatı bir kusuntu hâline getirmek ve sonuçta varlığı hayalî lafızlar hâline getirmek istiyorlar. Kanaati de, teslimiyeti de ters yüz ettiler ki nesillerimiz geldikleri acı sonu görmesinler… (Cafer Yalnızyaşar) |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|