|
![]() |
#1 |
![]() Sana Bir Ankara Gönderiyorum Sana bir Ankara gönderiyorum, Takvimleri, yirmi beşi yirmi beş geçe durmuş. Saatleri, şubatı otuz geçiyor hep. Kanat kanat maviye çarpmış, Cebimde kalmış, şiirimin arasında... Sana bir Ankara gönderiyorum, Gökyüzü yalnızlığında büyüyor, içimde, Kapılarıma kilit vurulmuş... Sayfaya bir gül, bir de Ankara iliştiriyorum, Sarıya boyalı duvarlardan şiir söküyorum, Hepsini sana gönderiyorum... Sana bir Ankara gönderiyorum, Puslu bir eylül sabahı tanıştığım kenti, Yağmurlu sokak aralarını, Kalabalık çarşılarını, Kızılayı sonra... Semt pazarlarında satılan çocukluğumu, Metroda unutulmuş ellerimi.. Sana bir Ankara gönderiyorum, Şehirler arası bir yolculuğu, Şiir kokan nefesimi, Omzunda ağladığım bir dostu, Cüzdanımda biriktirdiğim yılları, Kavgayı, şiiri, eylülü, Ve gülü... Sana bir Ankara gönderiyorum, Minibüs sıkışıklığında, soğuğa kesmiş gözlerimi, Üçüncü yağmurun hikayesini, Tunalıda attığım adımlarımı, Sakaryada söylediğim türküleri... Sana bir Ankara gönderiyorum, Yenimahalle şentepe yokuşunu tırmanan şairi, Karda yalınayak yürüyen şairi, Öfkesini aynalara yapıştıran şairi, Yeşil gözlerini marmarada kaybeden şairi, İstanbul yalnızlığı omuzlarında kalan şairi... Sivas caddelerini, sokaklarını, akşamlarını, Doğuyu, batıyı, kuzeyi, güneyi, Haftanın yedi gününü, yılın on iki ayını, Üçüncü cemreyi, beşinci mevsimi, yedi iklimi, Yağmuru, karı, güneşi, ayı, yirmi dört saati... Sana bir Ankara gönderiyorum. Mum alevinde ıslanmış göz yaşlarımı, Bir çift karanfili, gülü, papatyayı, Duraklarda seni beklediğimi, Di’li geçmiş zamanları, Dağ başlarında yakılan çoban ateşlerini, Silahımı, kalemimi, yalnızlığımı, Ve sana bir Ankara gönderiyorum... Sana bir Ankara... Bir gece... Şiir... Gönderiyorum... Orhan Karahan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|