Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-14-2010, 17:37   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Gülen, Ne Zaman Döneceğini Açıkladı
Gülen, ne zaman döneceğini açıkladı

Memleket hasretini anlatan Fethullah Gülen, Türkiye'ye dönebileceğinin sinyallerini verdi.

Fethullah Gülen'i ABD'de ziyaret eden Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, izlenimlerinin satır arasında ilginç bir detaya yer verdi.

Memleket hasretiyle yanıp tutuştuğunu söyleyen Gülen şöyle konuştu:

Türkiye'de güzel şeyler oluyor. Demokratikleşme topluma mal oluyor. Darbe lafı edenler de artık edemiyor. Havalar değişince ben de Türkiye'ye gelmeyi çok istiyorum. Çok özledim. Ölmeden önce vatanımı gezip hasret gidermek istiyorum.

İNSAN SEVGİSİNDE ÖLÇÜ

Gülen sohbetinde insan sevgisinde ölçüyü şöyle anlattı:

İnsanları severken onlardan teveccüh beklememeli. Bunun sonu yok. Karşılıksız sevmeli. Bir insan ne kadar sevilecekse o kadar sevmeli. Bir türküde vardı; "çok muhabbet, tez ayrılık" diye. İnsanları, Allah'ı sever gibi sevmemeli.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİK

Farklılıkların kavga değil zenginlik vesilesi olduğuna işaret eden Gülen, konuşmasına şöyle devam etti:

Farklılıklar, münakaşa ve kavga vesilesi yapılmasa, bağırarak birbirimize üstün gelme çabası değil de, "Benden de şöyle bir fikir, benden de böyle bir teklif, böyle bir değerlendirme" dense... Artık herkes kabul ediyor, farklılıklar bir zenginliktir. Bir arada renk cümbüşü olur, ayrı bir güzellik olur.

Sizin derecenize tesir edecek olan, iradenizin hakkını vermenizdir. Netice size ait değildir, Allah'a aittir. Neticenin nasıl olduğu, sizin derecenize tesir etmez. İnsan akide adına doğru yolu, ancak Peygamber yolu ile bulabilir. Allah, lütfunu dolaştırır. Bir gün size bayram, bir gün başkalarına bayram.

Dinde sövme yoktur. Birilerini severken birilerine sövmeniz gerekmez. "Efendimiz'i sevmek Ebu Cehil'e küfretmeye bağlıdır" diyemezsiniz. Öfke, muvakkat bir cinnettir, sonu da nedamettir. İslam'ı sağlam yaşasak, kim bilir ne güzellikler olacak. Müslümanlığın insanlığa açtığı ufku yeterince idrak edemiyoruz. İçinde olduğumuz için pek fark edemiyoruz, göremiyoruz.

İnternet Haber 14.10.2010

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-14-2010, 17:46   #2
Kullanıcı Adı
depare
Şimdi Havalar değişince derken kışın çıkıp yazın gelmesini mi kast etmiş yoksa Türkiyen'in darbeleri,rejimcileri bertaraf etmede ki havasın'ın iyice rayına girmesini mi kast etmiş
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 18:11   #3
Kullanıcı Adı
Ukbâ
O kadar geniş ufka sahip olan depare kardeşim dar alandaki mülahazalar size daral verebilir
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 18:15   #4
Kullanıcı Adı
merve
'ölmeden önce' demiş ürküttü beni bu söz Allah gecinden versin Hocam..
Geleceği zamanı kendisi çok iyi bilir yorum yapmak bana düşmez ama yine de ümitlendirdi
Zaten hemen üstteki mesajda Yalçın Bey in yorumu var, mahalle baskısı hissediyorum
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 18:20   #5
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Sizdemi Malezyalaşmaktan korkuyorsunuz efendim vesayetci cevrenin tek tapınağı olan baskı ceşitlerinden yıldık zaten . Arka mahallede varoş konumunda olan bizler jakoben vari yaşayan cevreler tarafından dillendirilen mahalle baskıları son bulsun artık.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 19:46   #6
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
Artık dönmeli, bu dönüş sessiz olmalı onun da vatanında yaşama hakkı var. Eserlerini görme hakkı var. Bu dönüş abartılmadan gerçekleştirilmeli ki kendisi zarar görmesin.
BeDeVİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)