Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Güzel Sözler & Vecizeler Güzel sözler ve yolumuza ışık tutan vecizeler...

Stil
Seçenekler

Alt 10-12-2010, 14:11   #131
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Sakın ipek kurduna, kozasının içinde mahpus olduğu için acıyıp hanesini viran etme…
Bil ki o, bu tenhalıkta hoş ve sarhoştur. Ey benim Allah’ım, emret ki,
Sana sığınmış olan gönlü de, kimse hücresinden
çıkarmaya kalkışmasın…
(Samiha Ayverdi)
Alt 10-15-2010, 21:09   #132
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Bir ince iştir Yaşamak dediğin! "Sana" yürümek düşer... Çünkü; yol olur yeryüzü yürümeyi bilene...
Yeter ki; vakar olsun duruşun, özlemli olsun yürüyüşün! "Yürümek" kavlin olsun,
ahdin olsun, vefan olsun... Vur kendini yollara.. İmdada sesin olsun,
dara uzansın ellerin, zora dayansın bileğin.. Olurda
sürçerse ayağın; dayandığın, güvendiğin
her daim Rabbin olsun!
(Hekimoğlu İsmail)
Alt 10-17-2010, 13:50   #133
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Şehrin öte yanından bir adamın koşarak kavmini uyarmak üzere gelmesi, bir şahitliğin arkasında durması
bana çok cesurca geliyor. Benim kahramanlarım o adamlar. Kasas suresindeki
Yasin suresindeki adamlar. Aynı ölçüde mümin, aynı ölçüde sadık,
aynı ölçüde yiğit, aynı ölçüde müşfik adamlar...
(Tarık Tufan)
Alt 10-17-2010, 23:12   #134
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişirsen;
Hem yolunu kaybedirsin hem dostunu...
(Necip Fazıl Kısakürek)
Alt 10-18-2010, 17:29   #135
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Çıkamazsın, gönlüm haremdir sana. Bakamazsın, eller mahremdir sana.
Umut pınarından su serp sineme.
Kerem’sin.
Bu yanan Aslı’dır sana...
(Cemal Sâfî)
Alt 02-04-2011, 00:00   #136
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Si quelqu'un aime une fleur qui n'existe qu'à un exemplaire dans les millions et les millions d'étoiles, ça suffit pour qu'il soit heureux quand il les regarde. Alors il se dit: "Ma fleur est là quelque part." Mais si le mouton mange la fleur, c'est pour lui comme si brusquement, toutes les étoiles s'éteignaient! Et ce n'est pas important ça?
| Antoine de Saint-Exupéry, Le Petit Prince

Yani...

Eger bir insan milyon ve milyonlarca yildizlar arasinda benzeri olmayan bir çiçegi severse, onlara baktiginda mutlu olmak için bu yeterli olacaktir. Kendi kendine: “Çicegim oralarda bir yerde” diyebilecektir. Ama bir koyun o çiçegi yerse, sanki aniden bütün yildizlar sönmüstür onun için! Ve, önemli olan da, bu degil midir?
| Antoine de Saint-Exupery, Küçük Prens

Konu Kur'ânTalebesi tarafından (02-04-2011 Saat 00:14 ) değiştirilmiştir..
Alt 02-09-2011, 16:17   #137
Kullanıcı Adı
hüma
Ey eski çağların, cihangir Asya ordularının kahraman askerlerinin torunları olan muhterem din kardeşlerim!
Beş yüz senedir yattığınız yeter! Artık Kur’an’ın sabahında uyanınız! | Bediüzzaman Said Nursi
hüma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-01-2011, 16:30   #138
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Çilesiz bilgi kalıcı değildir. Acı çekmeden öğrenilen her cümlenin kanadı vardır, ilk fırsatta uçar. Bildiklerimizin kanatlı olmasını istemiyorsak öğrenirken kendimizi yolmalıyız. Bu iş CD izlettirmek, internetten kopyalamak, slayt göstermekle olmaz. Bunu anladığımız gün, emin olun ki çocuklarımız diplomalı cahiller olmaktan kurtulacaklardır.
| Bülent Akyürek
Alt 03-21-2011, 13:17   #139
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Keşke Dünya Libya'daki kimin yediği belli olmayan dayağı atmak için değil de Japonya'da patlamak üzere olan nükleer reaktörü etkisiz hale getirmek için birleşebilseydi. Gittikçe ümidimi kaybediyorum artık...
| Ümit Sönmez
Alt 03-31-2011, 00:43   #140
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Nokta, bana ölümü hatırlatır evvela. Bir sonun habercisidir nokta. Her cümlenin noktası vardır. Buna söyle desem nasil olur? “Her cümle nokta’yı tadacaktır.” Nokta, cümlenin ölümü, ölüm ise hayatın noktası bir başka anlatımla. Nokta ile cümle biter, ölüm ile cümle hayat. Her hayatın bir noktası ve her cümlenin de bir ölümü var şüphesiz. Nokta bana “Fanisin ey insan!” mesajı verir... Nokta, beni tabutumun tahtalarını düşünmeye sevkeder...

Nokta bana “Mut’u kable ente mut” (Ölmeden önce ölünüz) sırrını hatırlatır. Ölmeden önce ölmenin ince sırrını. Nokta, beni önce mezarıma götürür sonra hayatın içine çeker. Öz benliğini, kundeye yatırmış bir pehlivan misali. Hayatın içinde özne olmaya çağırır nokta beni. Nokta, önce yok eder sonra var eder...

| Bilgin Erdoğan

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)