![]() |
#11 |
![]() Baştan beri bir fragmanda fırtınalar koparmaktan bahsediyorum. İlk bölümünü yani tam halini izleyip görmeden bile kaldırılsın edalarından.. Anlayıp dinlemeden. Fragmanını da izlemedim diziyi de çünkü tv izlemiyorum. Ama bu çiğliğin hala devam etmesi canımı sıkıyor. Bu bir duruş meselesi zira. Bir başkasının hakkını gasp edene dek sürüyor ortalama özgürlük. peki burdaki gaspı kim tanımlayacak? Yani biz Kanuni'nin torunuyuz da bu diziyi çekenler değil mi?
Hikayeler kurgulayan biri olarak biliyorum ki bu elinizde bir projektör tutmaya benziyor. Elinizdeki projektörle bütün bir binayı mı aydınlatacaksınız yoksa o binadan sadece bir odayı mı yoksa odanın içinde küçük bir nesneyi mi bu onu kurgulayana kalmış. Tarihe mal olmuş kişileri herkesin aynı şekilde algılamasına imkan yok. Ki bunu büyük tarihi şahsiyetlerde daha yoğun bir şekilde görüyoruz. Onların algısı yapıştırılan atıflarca olabilir; sahiden kötü niyetlerle çekiyor olabilirler, yahut harem kısmına çarpık bakışlarla projektör tutuyor olabilrler. Ama buna tepki yayından kaldırılsın vs şeklinde olmamalı. Buna tepki, onlar gibi düşünmeyenlerin yani tarihi algıları onlar gibi olmayanların Kanuni'yi anlatan yayınlarıyla verilmeli. Ki bu gibi negatiflikler de iyidir. Araştırmaya sevk eder. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Sevgili Esra ; Bu filme itirazların samimi ve ulvi niyetleri var. Ecdat üzerinden islamı asimile etmek yeni neslin zihninde islam düşmanlığını körüklemek gibi gayesi varsa inancı gereği nehil anil münker cercevesinde kötülüğü savma ukbada hesap verme ile muhafazakarları muhattap edeceğinden sessiz kalmaya kimse cesare edemiyodur.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() tepki olduğu kadar reklamıda yapıldı sanki bazıları sırf meraktan seyrediyor bu tür dizileri.Tepkiden dolayı kaldırma değilde para cezası verilebileceğini duymuştum.İnsanlarımız izlemezse zaten reyting denilen mazeretten kaldırılacağını umuyorum..Dizidir canım..diyerek izlemeye devam ettikce yenileri yapılmaya devam edilecektir önce toplumun değerlerini hatırlatmak gerekiyor sanırım (:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() Alıntı:
Ha olaya ulvi niyetler için değil de; sadece ecdat,osmanlı, osmanlıcılık gibi alanlardan bakmak suretiyle diziyi eleştirmek söz konusu olabilir ki, bunun da gene sizin yorumunuzun temellendirmiş olması gerekir. Yoksa temelsiz bir eleştiri olacağı kanatini taşıyorum. Yani bana göre yanlış olmasa da bu desteksiz değerlendirmeler, sadece eksik olur diyebilirim.. Konu Feride tarafından (01-13-2011 Saat 20:08 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() İslam bu diziye direnmeyi emrediyor olabilirmi ?
Emrediyorsa islamı sindirmiş pek az kişi var desenize. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() İzlenme rekoru kırarak o akşam ki diğer dizilere tur bindirmiş çok bekleriz kaldırılmasını..!
Eminim ki izleyenlerin çoğu meraktan izledi böyle başlar zaten yazık.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Yalnız senarist sanırım tepkilerden çekindi dizinin ilerleyen bölümlerinde bu çarpıtmalar olmayacak sanırım.
Duruşumuzu birliğimizi dirliğimizi kaybetmeyelim yeterki. 100 bini geçti sanırım şikayetler Allah razı olsun tüm müslüman dostlardan .. |
|
![]() |
![]() |
#20 | |
![]() Alıntı:
Maaşın az geliyor herhalde. Halifelik ile o döneme ait yargılama yapılıyorsa bu makamın islami kimliği kadar siyasi uzantısı da var. Siyasi olarak alınan kararların uygulamaların hataları olabilir o yüzden her yansıtılanın kutsal tohumu olduğu kanısı ile hareket etmek pek doğru olmaz gibi. Kaldı ki Kanuni ve Hürrem sultan hakkında tonlarca kitap var hepsindede mahremiyet işleniyor kitap ile bir kültürün yayılmasına müsade ediyoruz ama iş evlerimize kadar giren bir kültürün karşısında ona itiraz ediyoruz. İtiraz etmede de hakkımız var. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|