|
![]() |
#1 |
![]() Müceddid Dinde ortaya çıkan bidatları yok etmek için gönderilir onun Din yenileme vasfı var olan Dini değiştirme değil Dine sonradan bulaşan bidatları temizleyerek yenilemektir kardeşim
![]() Üstadın sözü yerindedir kardeşim şöyleki bedevi olarak kast edilenin laf anlamaz olup inkar da sebat eden kişi,medeni olanın ise ilim ile ikna olup İslamı kabul eden kişi olduğunu anlıyorum ben... Bu durum da bir çeliş ki yoktur İslam devletin de bir ülkeye önce İslam anlatılır eğer medeniyse zaten ikna olur yahut ben kendi Dinim de kalıcam diyerek vergi vermeyi kabul eder.. Ama bir başkası hiç birine yanaşmaz ve onunla cihad yapmak yani savaşmak farz olur bunları da bedeviye benzetmiş üstad ben öyle anladım.. İki türlü cihadın da özü dediğin gibi birdir her ikisi de İslamı yaymak adına yapılır.. Anlaşamadığımız nokta şu Asra göre cihad kavra mı değişmez bundan 5 asır önce İslam devleti çok güçsüz durum da olsaydı cihad tek taraflı olarak ilim ile yapılırdı.. Şimdi bir İslam devleti yok yine bu şekilde yapılır ama bundan 5 asır sonra İslam devleti olursa hem ilimle hemde savaşla yapılır..
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|