Alıntı:
Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı
Türkiye , İran , Irak ve bir çok ülke Suriye'deki rejimin yıkılmasından aslında endişeli. İran'ın en büyük endişesi İsraili siyasi ve askeri olarak Hamas ve Hizbullah ile sıkıştırıyor iken bu bağlantıların kopması , biliyorum ki Tahran bu iki örgüte Suriye üzerinden yardım ediyor.
Irak'ın ise mevcut sıkıntısı rejim ile mezhepsel akrabalığı olması rejim değişikliği ile sunni cevrelerin etkili olması bölgenin hareketlenmesi için yeterli .
Ülkemiz için endişe verici yönü Suriye'deki kürt ayrılıkçılarının hareketlenmesi günedoğuda hareketliliğe sebep olabilme ihtimalidir. Suriyedeki Baas rejiminin bir şekilde yıkılması ile boşluğu doldurabilecek siyasal hareket olmadığı için fanatik cevrelerin eline geçmesi ile Ortadoğuda istikrar olmassa olmazlar arasında iken bu durum aksi yönde seyir alacaktır.
|
Geneliyle katılmaktayım...
Suriyedeki Gelişmeler acizane kanaatime göre Devletsel argümanlarla okunduğu için anlaşılamamaktadır... Küresel İmparatorluklar kendi dünya düzenleri arasında uyguladığı stratejilere uymayan herkesi ortadan üsulüne göre kaldırır ve kaldırmaya çalışır... Lakin Dengeler açısından Suriye'nin Hükümetinin devrilmemesini 'reform' yapmasını Abd'nin istemesinin asıl ve çıplak nedeni ! Fanatik değil Mücahidlerin gelip İsrail karşıtı politika yahut cihad ilan edeceğine olan korkularından gelmektedir... ! Türkiye Abd'nin bu manada ileri karakolu olmasada Meseleleri Devlet Düzeyinde hallolması ve Dengeli olması kanaatini taşımaktadır ! Lakin Acizane ben 'dünya dengelerinin görünümünde' yanıldığını düşünmekteyim... Suriye'nin devrileceği aşikardır... ! Gösterilenlerin dışında Büyük Katliam vardır çünkü !
Bu vesile ile Ortadoğudaki 'Dengeli' ve 'İstikrar' kavramı Türkiye'yi bağlasada artık ok yaydan çıkmıştır... !