![]() |
#1 |
![]() Aklına gelen her şeyi, seçmene vaad edenKemal beye bakar mısınız?
“Her aileye 600 TL yardım yapacağız” dedi. “Askerlik 5 aya inecek” dedi.. “Kaçak mazot girişini serbest bırakacağım” dedi.. “Mazot 1.5 TL olacak” dedi.. “Üniversite harçlarını kaldıracağız” dedi.. “YÖK’ü kaldıracağız” dedi.. Hızını alamadı, “Üniversite imtihanlarını kaldıracağız” dedi.. “Yüzde 10 barajını kaldıracağız” dedi.. “Genel af çıkaracağız” dedi. “Özerklik getireceğiz” dedi.. Dedi ha dedi.. Ama tüm bu uçuk vaadlere rağmen, partisinin 4 yıl önceki oyunu alabilip alamayacağından hâlâ emin değil. Emin değil ki, % 46.58 oy alan AKParti’nin oyunun azalması ile, % 20.88 oy alan CHP’nin oyunun azalmasını birbirine eşit olaylar olarak görüyor. Ne mi diyor, Kemal bey? Buyrun birlikte okuyalım: “Sayın Erdoğan diyor ki; ‘Birinci gelmezsem istifa ederim.’ Ben de diyorum ki; ‘Kimin oyu düşerse o genel başkanlıktan istifa etsin.’ Yüreği varsa çıksın söylesin meydanlarda ‘AKP’nin oyu düşerse ben genel başkanlığı bırakacağım’ desin. Ben de buradan söylüyorum. CHP’nin oyu düşerse ben genel başkanlıktan ayrılacağım. Bu kadar basit.” İşe bakın siz.. Kemal beyin “basit” dediği olaya bakın.. Hesap uzmanının, hesabına bakın! Hiç düşünmüyor.. Dünyanın her yerinde, iktidarların oyu düşer. Dandikten demokrasilerde de bu böyledir.. Ciddi demokrasilerde de bu böyledir.. Gerçi AKParti, bu genel kurala bir istisna getirdi, 2002 seçimlerine göre, 2007 seçimlerinde oyunu artırdı ama.. 2011 seçimlerinde de oyunu artıracak gibi görünüyor ama.. Bunun ikinci bir örneğini, çok zor bulursunuz.. Hükümeti kuran parti, iktidarda olduğu için iş yapmıştır.. Beğenen olmuştur, beğenmeyen olmuştur.. Oyu azalabilir. İktidar partisi, icraat yapmıştır.. Yapabildiği olmuştur, yapamadığı olmuştur... Oyu azalabilir. Sadece ülke gidişatı değil, dünyanın gidişatındaki olumsuz gelişmeler de, iktidar partisinin sırtına yüklenir.. Olumsuzluklardan iktidar partisi sorumlu tutulur, hükümetteki partinin oyu azalabilir.. Peki söyler misin Kemal bey.. CHP’nin oyu niye azalacak? İş mi yaptınız ki, “Beğenen olur-beğenmeyen olur, ihtimaldir, azalabilir” diyelim. İcraat mı yaptınız ki, “Olumlusu olur, olumsuzu olur, oy azalabilir” diyelim. Ne yaptınız Kemal bey? Ne yaptınız ki, oyunuzun azalma ihtimalinden bahsediyorsunuz? İktidar partisinin oyunun azalması ile muhalefet partisinin oyunun azalmasını, birbirine nasıl denk görüyorsunuz? İktidar partisinin oyunun azaldığının, yüzlerce örneği vardır.. Ama muhalefette kalan bir partinin, buna rağmen oyunun azalması, artık istifa değil, Boğaz Köprüsü’nden atlamayı gerektirmez mi, Kemal bey.. Hey gidi hey.. Kemal beyin hesap uzmanlığına bakın. Mantığına bakın.. Kemal beyin muhakeme zayıflığı, sadece iktidar-muhalefet partisi ayrımını farkedememesi değil.. İktidar partisi ile muhalefet partisinin oy oranlarındaki farklılığı da hiç düşünmüyor Kemal bey.. İktidar partisi 16 milyonu aşkın oy almış.. Siz ise, 7 milyon.. İktidar partisine diyorsunuz ki, “16 milyonu tutturamazsan.. İstifa et..” Dönüyor kendisine ise, “7 milyonu tutturursan, iyidir. Yerinde kalabilirsin” diyor! Bu ne acayip bir hesap? Bu ne garip bir kıyas? Söyleyin Kemal bey, sizin hesap uzmanlığınız bunu mu gerektiriyor? Yoksa SSK’da genel müdürlük yaptığınızda da, böyle hesapsızlığınızdan mı batırdınız o devasa kurumu.. Hesap yapamadınız.. Kıyas yapamadınız.. Karşılaştırmada mantık aramadınız.. A ile Z’yi birbirine karıştırdınız. Ve gümmm! Öyle mi oldu Kemal bey?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kapak gibi cevap olmuş ne demişti Başbakan "Bekara karı boşamak kolay "
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() kimdemiş icraat yapmadı diye kılıçtaroğlu neicraatlar yaptı neler yaptı neler partinin başına geçmek için
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bu zatı işte bundan dolayı seviyorum...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Sayin Dilipak tam onikiden vurmus.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|